Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

Nefer

Recommended Posts

Moje dziecię od zawsze interesuje się Japonią i poszła na kulturoznawstwo z obowiązkowym japońskim :D i potem chce iść dalej w tym kierunku :lol:

Ale bomba!!! :o :lol:

Kruelka, podasz mi pełną nazwę tej szkoły? :)

cała nazwa jest bardzo długa ;) ... Akademickie Liceum Ogólnokształcące przy Polsko-Japońskiej Wyższej Szkole Technik Komputerowych ...ufff ... są trzy kierunki: kulturoznawczy, plastyczno-informatyczny i informatyczny. Jak będziesz zainteresowana to pytaj :)

Dzięki! :D

Zapodałam młodej do oglądnięcia i jest napalona profilem kulturoznawczym.

Napisz proszę, czy powinno się już trochę znać japoński? A język dodatkowy, to hiszpański lub francuski do wyboru?

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lidszu to mnie pocieszyłaś :(

przykro mi :( to przedszkole jest bardzo oblegane i teraz trzeba przynajmniej rok wcześniej zapisywać dzieci :(

No gdzie wy się kobitki podziewacie???

Może kawusia i małe ciasteczko

http://static-p3.fotolia.com/jpg/00/04/65/42/400_F_4654234_0KZuUoZ4Qyy4LACkThTfR0s0Ipe1WCLM.jpg

ja wstałam o 10:30 i poszłam na śniadanko z Olgą :D

witam się porankowo :D :D

a dla niekawoszek proponuję

http://republika.pl/blog_ht_4165666/5761873/tr/img_5977.jpg

Witam was wszystkie,

ja tez juz po sniadanku dwoch kawach i dwoch herbatach (zielonych oczywiscie :D ).

To ja sie ciesze ze juz rok temu zapisalam swe mlodsze dziecie do szkoly (ale i tak nie mialam zle bo mialysmy miejsce niejako z automatu po starszym bracie :p ) Generalnie bylam w niezlym szoku jak sie dowiedzialam ze w tej szkole prowadzili juz zapisy dzieci na rok ... 2011/2012 ! Jakis niezly meksyk ja cie krece.

Ale generalnie nadal sie uprzejmie zapytuje lasek z moich okolic tzn. piaseczynskich o jakies doswiadczenia w kwestii muzycznych placowek .....

Betsi

jesli chodzi o te kwiaty to moze sprobuj tutaj http://www.flowerdesign.pl - pikne rzeczy robia to moze sie uda. Podpytam jeszcze jednej kolezanki prywatnej ale ona to tak bardziej hobbystycznie "kwiatuje" wiec nie wiem jak to z nia bedzie bardziej profesjonalnie (ale tez sliczne kompozycje wyczarowywuje).

pozdrawiam wasza,

Anielica.

Ja też się przywitam popołudniowo :) ... może herbatkę sobie zapodam :)

Edmar jeżeli chodzi o japoński to moja córka sama się już uczyła wcześniej ze dwa lata, może trochę dłużej. Napewno jest łatwiej jak się tym interesujesz :). Gabi ma na semestr z japońskiego 5 :) ale go uwielbia. I jest to język obowiązkowy. Obowiązkowy mają też angielski i trzeci język obcy do wyboru: hiszpański, francuski jest teraz bo dzieciaki takie wybrały. Ale można było jeszcze wybierać pomiędzy niemieckim i włoskim. Szkoła jest dość elastyczne w tej kwestii. Klasy są malutkie i przez to mają świetny kontakt z nauczycielami. A ... i w większości w szkole są chłopaki ;) przez klasy informatyczne :) ... jakby co to skontaktuję Cię z moją córką to Cię na temat swojej szkoły zagada ;)

rrmi widziałam Twoich domowych mężczyzn :) ... są jak klony ;)

A ja się chciałam podpytać o kwestię babsko budowlaną - co sądzicie o oknach w łazienkach. Bo na obrazkach to się bardzo ładnie prezentują i jak sobie wyobrażę, żeby w wannie leżeć i podziwiać przyrodę to mi się miło robi, ale jak się ma to do życia z manią prześladowczą, że np. dziwni koledzy dzieci ze szkoły zrobią zdjęcia w kąpieli i potem na internecie opublikują, żeby się wszyscy mogli pośmiać. Przekonana jestem, że akurat dziecko to potrafi i znajdzie drzewo, żeby na nie wleźć, a jak nie znajdzie to zasadzi i poczeka, aż urośnie.

i w większości w szkole są chłopaki ;) przez klasy informatyczne :) ...

Pewnie same bezpłciowce (jak informatycy :roll: ) i dlatego tak się cieszysz, co?

są lekko zakręceni to fakt ;) ale, że bezpłciowi? ... nie potwierdza tego moje dziecie ;) ... nazywają ich nawet hentai' ami ;) ... co po japońsku znaczy ... zboczeniec ;)

A ja się chciałam podpytać o kwestię babsko budowlaną - co sądzicie o oknach w łazienkach. Bo na obrazkach to się bardzo ładnie prezentują i jak sobie wyobrażę, żeby w wannie leżeć i podziwiać przyrodę to mi się miło robi, ale jak się ma to do życia z manią prześladowczą, że np. dziwni koledzy dzieci ze szkoły zrobią zdjęcia w kąpieli i potem na internecie opublikują, żeby się wszyscy mogli pośmiać. Przekonana jestem, że akurat dziecko to potrafi i znajdzie drzewo, żeby na nie wleźć, a jak nie znajdzie to zasadzi i poczeka, aż urośnie.

Nie wyobrażam sobie łazienki bez okna :) ... a na podglądaczy kupię sobie rolety ;)

Witam!

I kiedy ja będę miała czas na forum, żeby porządnie posiedzieć i z Wami pogadać?

Zrobiłam sobie badania i oczywiście w normie mam wszystko więc nie wiem skąd ta moja senność.

Postanowiłam się lepiej zorganizować i zapisuję sobie rzeczy do zrobienia. Na razie idzie mi dobrze i od poniedziałku nie drzemałam w dzień ale za to padam wcześniej wieczorem i gorzej mi się wstaje rano.

Jutro ostatni dzień pracy a potem spadam na tydzień na narty :)

I zaś będę miała zaległości na forum :(

A może jak mnie nie będzie to zorganizujcie jakieś piwko po feriach? Może jakiś piątek lub sobota?

I ja się przywitam :) jeszcze przedpołudniowo :)

Co byście powiedziały gdyby wasze dzieci powiadomiły Was o tym, że chcą zrobić sobie tatuaż, przekuć kolczyk gdziekolwiek (ucho, brew, warga itd. itp. ;))

A może Wy macie jakiś fajny tatuaż albo kolczyk w ... gdziekolwiek?

Moja córka miała pomysł na kolczyk w wardze, potem w brwi, ale póki co cisza ... może coś jeszcze wymyśli :roll: ...a ja mam mały tatuaż na łopatce :lol:

ja miałam w nosie - przekułam sobie w 1 klasie liceum - rodzice dowiedzieli się po fakcie - znając mnie nic nie powiedzieli, kazali tylko dbać o higienę, żeby się nic nie przyplątało ;)

Pół Warszawy się na mnie gapiło - wtedy jeszcze nikt nie nosiłł kolczyków w ciele- po dwóch latach wyjęłam - ciągle mi wypadał :roll:

To była malutki błyszczący punkcik sprowadzony z Indii - zawijany w środku serbrnym drucikiem - ale sentyment mi pozostał. :p

Chciałam mieć w nosie, ale rodzice tłumaczyli, że mi potem czarna kropka/dziurka jak pryszcz zostanie. Nie zrobiłam, też jakoś bardzo strasznie mi nie zależało. W sumie raczej żałuję, że nie miałam tego kolczyka niż nie, ale nie odcisnęło to się na mojej psychice jakoś wyjątkowo negatywnie. W ramach głupot obciełam włosy na 3 mm więc bardzo kompromisowo się skończyło, bo odrosły bez śladu - tylko babcia mi zabroniła przychodzić do siebie, bo powiedziała, że wstyd, gdyż wyglądam jakbym z hitlerowacami nieprzyzwoite rzeczy robiła. Brat za to w dredy poszedł i tu o dziwo babcia nie miała problemów. Widać u nas się na włosy rzuca w rodzinie więc raczej mało trwale. Jak taki typ, że musi coś zrobić, to chyba nie idzie upilnować - może da się ukierunkować na mało szkodliwe w przyszłości rejony.

- rodzice dowiedzieli się po fakcie -

... no właśnie rodzice przeważnie dowiadują się po fakcie ;) ... jak moi o trwałej ondulacji :o którą sobie zrobiłam jak wyjechali na wakacje. To były moje pierwsze i ostatnie loczki robione tą metodą ;)

... liczę na to, że moja córka jednak mnie uprzedzi zanim coś wymyśli :)