Edmar70 13.01.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Moje dziecię od zawsze interesuje się Japonią i poszła na kulturoznawstwo z obowiązkowym japońskim i potem chce iść dalej w tym kierunku Ale bomba!!! Kruelka, podasz mi pełną nazwę tej szkoły? cała nazwa jest bardzo długa ... Akademickie Liceum Ogólnokształcące przy Polsko-Japońskiej Wyższej Szkole Technik Komputerowych ...ufff ... są trzy kierunki: kulturoznawczy, plastyczno-informatyczny i informatyczny. Jak będziesz zainteresowana to pytaj Dzięki! Zapodałam młodej do oglądnięcia i jest napalona profilem kulturoznawczym. Napisz proszę, czy powinno się już trochę znać japoński? A język dodatkowy, to hiszpański lub francuski do wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 14.01.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Lidszu to mnie pocieszyłaś No gdzie wy się kobitki podziewacie??? Może kawusia i małe ciasteczko http://static-p3.fotolia.com/jpg/00/04/65/42/400_F_4654234_0KZuUoZ4Qyy4LACkThTfR0s0Ipe1WCLM.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 14.01.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Lidszu to mnie pocieszyłaś przykro mi to przedszkole jest bardzo oblegane i teraz trzeba przynajmniej rok wcześniej zapisywać dzieci No gdzie wy się kobitki podziewacie??? Może kawusia i małe ciasteczko http://static-p3.fotolia.com/jpg/00/04/65/42/400_F_4654234_0KZuUoZ4Qyy4LACkThTfR0s0Ipe1WCLM.jpg ja wstałam o 10:30 i poszłam na śniadanko z Olgą witam się porankowo a dla niekawoszek proponuję http://republika.pl/blog_ht_4165666/5761873/tr/img_5977.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 14.01.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ja się melduję i z przyjemnością wpadam do Was na kawę Właśnie obdzwaniam przedszkola i żłobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 14.01.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witam was wszystkie, ja tez juz po sniadanku dwoch kawach i dwoch herbatach (zielonych oczywiscie ). To ja sie ciesze ze juz rok temu zapisalam swe mlodsze dziecie do szkoly (ale i tak nie mialam zle bo mialysmy miejsce niejako z automatu po starszym bracie ) Generalnie bylam w niezlym szoku jak sie dowiedzialam ze w tej szkole prowadzili juz zapisy dzieci na rok ... 2011/2012 ! Jakis niezly meksyk ja cie krece. Ale generalnie nadal sie uprzejmie zapytuje lasek z moich okolic tzn. piaseczynskich o jakies doswiadczenia w kwestii muzycznych placowek ..... Betsi jesli chodzi o te kwiaty to moze sprobuj tutaj http://www.flowerdesign.pl - pikne rzeczy robia to moze sie uda. Podpytam jeszcze jednej kolezanki prywatnej ale ona to tak bardziej hobbystycznie "kwiatuje" wiec nie wiem jak to z nia bedzie bardziej profesjonalnie (ale tez sliczne kompozycje wyczarowywuje). pozdrawiam wasza, Anielica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 14.01.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ja też się przywitam popołudniowo ... może herbatkę sobie zapodam Edmar jeżeli chodzi o japoński to moja córka sama się już uczyła wcześniej ze dwa lata, może trochę dłużej. Napewno jest łatwiej jak się tym interesujesz . Gabi ma na semestr z japońskiego 5 ale go uwielbia. I jest to język obowiązkowy. Obowiązkowy mają też angielski i trzeci język obcy do wyboru: hiszpański, francuski jest teraz bo dzieciaki takie wybrały. Ale można było jeszcze wybierać pomiędzy niemieckim i włoskim. Szkoła jest dość elastyczne w tej kwestii. Klasy są malutkie i przez to mają świetny kontakt z nauczycielami. A ... i w większości w szkole są chłopaki przez klasy informatyczne ... jakby co to skontaktuję Cię z moją córką to Cię na temat swojej szkoły zagada rrmi widziałam Twoich domowych mężczyzn ... są jak klony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 14.01.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 i w większości w szkole są chłopaki przez klasy informatyczne ... Pewnie same bezpłciowce (jak informatycy ) i dlatego tak się cieszysz, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 14.01.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 A ja się chciałam podpytać o kwestię babsko budowlaną - co sądzicie o oknach w łazienkach. Bo na obrazkach to się bardzo ładnie prezentują i jak sobie wyobrażę, żeby w wannie leżeć i podziwiać przyrodę to mi się miło robi, ale jak się ma to do życia z manią prześladowczą, że np. dziwni koledzy dzieci ze szkoły zrobią zdjęcia w kąpieli i potem na internecie opublikują, żeby się wszyscy mogli pośmiać. Przekonana jestem, że akurat dziecko to potrafi i znajdzie drzewo, żeby na nie wleźć, a jak nie znajdzie to zasadzi i poczeka, aż urośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 14.01.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 i w większości w szkole są chłopaki przez klasy informatyczne ... Pewnie same bezpłciowce (jak informatycy ) i dlatego tak się cieszysz, co? są lekko zakręceni to fakt ale, że bezpłciowi? ... nie potwierdza tego moje dziecie ... nazywają ich nawet hentai' ami ... co po japońsku znaczy ... zboczeniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 14.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 A ja się chciałam podpytać o kwestię babsko budowlaną - co sądzicie o oknach w łazienkach. Bo na obrazkach to się bardzo ładnie prezentują i jak sobie wyobrażę, żeby w wannie leżeć i podziwiać przyrodę to mi się miło robi, ale jak się ma to do życia z manią prześladowczą, że np. dziwni koledzy dzieci ze szkoły zrobią zdjęcia w kąpieli i potem na internecie opublikują, żeby się wszyscy mogli pośmiać. Przekonana jestem, że akurat dziecko to potrafi i znajdzie drzewo, żeby na nie wleźć, a jak nie znajdzie to zasadzi i poczeka, aż urośnie. Nie wyobrażam sobie łazienki bez okna ... a na podglądaczy kupię sobie rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 14.01.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 No może nie tyle bez okna, ale z oknem bez widoku na wannę, albo jakimś takim wysokim. Bardziej mi chodzi o centralne okno przez które np. będzie widać wszystko jak się będzie z wanny wytaczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.01.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 mcmagdamam 3 lazienki , w tym jedna bez okna .Tylko dlatego , ze jest na srodku domu , wiec nie ma jak miec tam okna .Jesli mozna to sie nie zastanawiaj nadoknami w lazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 14.01.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witam! I kiedy ja będę miała czas na forum, żeby porządnie posiedzieć i z Wami pogadać? Zrobiłam sobie badania i oczywiście w normie mam wszystko więc nie wiem skąd ta moja senność. Postanowiłam się lepiej zorganizować i zapisuję sobie rzeczy do zrobienia. Na razie idzie mi dobrze i od poniedziałku nie drzemałam w dzień ale za to padam wcześniej wieczorem i gorzej mi się wstaje rano. Jutro ostatni dzień pracy a potem spadam na tydzień na narty I zaś będę miała zaległości na forum A może jak mnie nie będzie to zorganizujcie jakieś piwko po feriach? Może jakiś piątek lub sobota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 15.01.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 mcmagda - łazienka tylko z oknem. Możesz zrobić roletki i zasłaniać nimi okno podczas kąpieli. Możesz też kupić okno z przyciemnionymi szybami albo coś w tym rodzaju. dzień dobry dziewuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 15.01.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Ja popiram okna w łazience Helloł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 15.01.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Witam się z rana Ja też uważam, że okno w łazience to fajna sprawa - u nas łazienka na dole będzie bez okna - bardzo tego żałuję - ale tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 15.01.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 I ja się przywitam jeszcze przedpołudniowo Co byście powiedziały gdyby wasze dzieci powiadomiły Was o tym, że chcą zrobić sobie tatuaż, przekuć kolczyk gdziekolwiek (ucho, brew, warga itd. itp. ) A może Wy macie jakiś fajny tatuaż albo kolczyk w ... gdziekolwiek? Moja córka miała pomysł na kolczyk w wardze, potem w brwi, ale póki co cisza ... może coś jeszcze wymyśli ...a ja mam mały tatuaż na łopatce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 15.01.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 ja miałam w nosie - przekułam sobie w 1 klasie liceum - rodzice dowiedzieli się po fakcie - znając mnie nic nie powiedzieli, kazali tylko dbać o higienę, żeby się nic nie przyplątało Pół Warszawy się na mnie gapiło - wtedy jeszcze nikt nie nosiłł kolczyków w ciele- po dwóch latach wyjęłam - ciągle mi wypadał To była malutki błyszczący punkcik sprowadzony z Indii - zawijany w środku serbrnym drucikiem - ale sentyment mi pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 15.01.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Chciałam mieć w nosie, ale rodzice tłumaczyli, że mi potem czarna kropka/dziurka jak pryszcz zostanie. Nie zrobiłam, też jakoś bardzo strasznie mi nie zależało. W sumie raczej żałuję, że nie miałam tego kolczyka niż nie, ale nie odcisnęło to się na mojej psychice jakoś wyjątkowo negatywnie. W ramach głupot obciełam włosy na 3 mm więc bardzo kompromisowo się skończyło, bo odrosły bez śladu - tylko babcia mi zabroniła przychodzić do siebie, bo powiedziała, że wstyd, gdyż wyglądam jakbym z hitlerowacami nieprzyzwoite rzeczy robiła. Brat za to w dredy poszedł i tu o dziwo babcia nie miała problemów. Widać u nas się na włosy rzuca w rodzinie więc raczej mało trwale. Jak taki typ, że musi coś zrobić, to chyba nie idzie upilnować - może da się ukierunkować na mało szkodliwe w przyszłości rejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 15.01.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 - rodzice dowiedzieli się po fakcie - ... no właśnie rodzice przeważnie dowiadują się po fakcie ... jak moi o trwałej ondulacji którą sobie zrobiłam jak wyjechali na wakacje. To były moje pierwsze i ostatnie loczki robione tą metodą ... liczę na to, że moja córka jednak mnie uprzedzi zanim coś wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts