Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Swoją drogą na jakim etapie należy nająć architekta wnętrz?

P.S. Jak ja bym chciała mieć już doła wykończeniowego.

Najpóźniej przed postawieniem ścianek działowych a juz troche za póxno to przed elektryka i hydrauliką.

Minął kolejny cięzki tydzień pracy. Do tego 2 dniowe szkolenie z angielskim trainerem. Dobrze ze dzisiaj piatek a do tego Rrmi znowu przypomniała mi o tym ze chciałam mies pieska ( a własciwie to syn) :p

Witam serdecznie nowe koleżanki :lol:

Swoją drogą na jakim etapie należy nająć architekta wnętrz?

P.S. Jak ja bym chciała mieć już doła wykończeniowego.

Najpóźniej przed postawieniem ścianek działowych a juz troche za póxno to przed elektryka i hydrauliką.

Minął kolejny cięzki tydzień pracy. Do tego 2 dniowe szkolenie z angielskim trainerem. Dobrze ze dzisiaj piatek a do tego Rrmi znowu przypomniała mi o tym ze chciałam mies pieska ( a własciwie to syn) :p

Witam serdecznie nowe koleżanki :lol:

Tiaaa no właśnie ja już jestem trochę późno :-? Nie wiem w sumie czemu nam się zeszło z tym castingiem na architekta wnętrz tak długo... Ale że i tak nam się pewnie wszystko opóźni, a bombki na 4metrową choinkę to ja mogę akumulować jeszcze przez 2 lata a nie rok :cry: to w sumie aż takiego zgryzu nie ma...

Ale zgadzam się: im wcześniej tym lepiej, najlepiej przed wbiciem łopaty. Tylko nie można dać się szarlatanowi jakiemuś namówić na poprzestawianie wszystkich ścianek działowych etc. żeby było designersko a nie tak jak nam potrzeba :)

dobroszko toż to ja we własnej osobie z moją czarną kociczką ;) ... siostry nie poznajesz? ;)

jak architekt chciałby swoje wizje na moim domku wyeksperymentować to ... zamieniałabym go w żabę ;) ... moja pani architekt słucha ze zrozumieniem, co do niej mówię i czego oczekuję :) ... dlatego nasza współpraca przebiega bezproblemowo :D

Tomek

Podczytywać możesz, tylko zadnych głupich komentarzy :wink:

No chyba ze będziesz miał coś na prawdę pożytecznego do powiedzenia. :wink:

Dziewczyny

Chciałam Wam bardzo polecić książkę do przeczytania.

Tytuł " Jedz, módl sie, kochaj" napisana przez Elizabeth Gilbert.

To historia młodej ( ok 30lat) nowoczesnej kobiety, która pomimo tego ze miała wszystko, nie była ani szczesliwa ani spełniona. Postanawia wybrać sie w roczna podróż do Italii, Indii i Indonezji w celu poszukiwania samej siebie i wszystkiego.

Jak ładnie jest napisane w recenzji " to kasiążka dla każdego, kto kiedykolwiek obudził sie rano z nieodpartym pragnieniem zmian"

Własnie skonczyłam ją czytać dzis rano i zapragnęłam ............. :wink:

Myślicie, że przez internet można się zarazić? Wczoraj przeczytałam o Waszych grupach, uszach i przeziębieniach i już jestem chora. Widać jakiś bakcyl internetowy.

Ciężko się mi się zabrać za tego architekta, bo właśnie do końca wizji jeszcze nie mam (nie tak jak Dobroszka) i co najgorsze nie wiem ile mi w końcu tego kredytu dadzą w tym całym kryzysie - więc też ciężko ustalić jak się brać do tego. Ale widzę, że już teraz (tzn. w trakcie ustaleń do projektu indywidualnego) staję w kompletnych kropkach i się zastanawiam jak ścianki i jak okna.

Poza tym pewnie jak z mężem zaczniemy przedstawiać różne wizje to skołujemy architekta. Przecież my potrzebujemy conajmniej roku żeby osiągnąć kompromis :) (tzn. jeszcze rok muszę epatować męża obrazkami, żeby zmienił trochę estetykę :)).

Niestety macie zupełną rację z tym szybkim angażem architekta wnętrz - tylko muszę jeszcze nazbierać obrazków co mi się podoba i dlaczego.

A co do książki Betsi to nie wiem czy należy czytać. Pewnie niesie za sobą ryzyko pognębiania doła pracowego.

Ech mąż mnie właśnie poinformował, że ma 3 sezon Prison Break. I pewnie jak zwykle wersję bez napisów - sadysta. Jak już pójdzie to cągiem. Duże zagrożenie dla dzisiejszej nocy i niedzieli w całości. Ale po tym tygodniu pracy to potrzebuję leniwego weekendu.

Kruela - to jaki film planowany na dzisiaj?

Taa ... chyba tak mogę nazwać obecną fazę "polująca na obrazki" albo "dzikie niezdecydowanie".