Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

Nefer

Recommended Posts

Poza tym pewnie jak z mężem zaczniemy przedstawiać różne wizje to skołujemy architekta. Przecież my potrzebujemy conajmniej roku żeby osiągnąć kompromis :) (tzn. jeszcze rok muszę epatować męża obrazkami, żeby zmienił trochę estetykę :)).

No ale co to za chlop :o , zeby sie do wystroju domu wtracac az tak na powaznie :roll: :D :wink:

Trzeba wychowaywac i edukowac .

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to się nie dziwię, że jest problem :) Między słowami, Almodovar i wystarczy. Fajowo mięc córę do oglądania takich filmów. Udało mi się męża zachwycić Między słowami, ale do Almodovara nie chce się przekonać za bardzo.

Ja też się cieszę, że mamy podobną "wrażliwość" na kino :). Aldomovara mamy już prawie całego skompletowanego :) Moja córka ma 17 lat i mam w niej przyjaciółkę :)

Poza tym pewnie jak z mężem zaczniemy przedstawiać różne wizje to skołujemy architekta. Przecież my potrzebujemy conajmniej roku żeby osiągnąć kompromis :) (tzn. jeszcze rok muszę epatować męża obrazkami, żeby zmienił trochę estetykę :)).

No ale co to za chlop :o , zeby sie do wystroju domu wtracac az tak na powaznie :roll: :D :wink:

Trzeba wychowaywac i edukowac .

obiema rencami się podpisuję rrmi :lol:

No sama się zastanawiałam czy to normalne u chłopów. W pracy robiłam ankietę wśród panów to twierdzą, że ich zaangażowanie kończy się na płaceniu. Jeden to kategorycznie stwierdził, że nigdy więcej nie zgodzi się, żeby ktoś go znowu meczył pytaniem który kran lepszy jak przecież z obu cieknie woda i architekt wnętrz musi być choćby nie wiem ile kosztował.

A ten mój się wtrąca, że nieładne, ale sam nie wyszukuje. Chociaż ciągle przychodzi i się wypytuje co znalazłam. No więc muszę epatować, epatować, aż zrozozumie, że innych wnętrz nie ma, po prostu nie istnieją. Gorzej, że gazety czasem podkrada, albo podjerzy coś przez ramię.

a i podobna wrażliwość na kino - kwestia zasadnicza i podstawowa, bo dobry film świetnie smakuje jak się go z kimś ogląda i potem można przez długie godziny razem oplotkowywać i się zachwycać. książkę mogę konsumować samotnie, ale kino tylko wpólnie.

Ha w sumie to się pocieszyłam, bo ślubnemu gust kinowy też musiałam wypracować to i z wnętrzami pójdzie.

mcmagda mój mąż się ze mnie śmieje, że przecież i tak go przekonam ;)

Przykład ... pytałam go grzecznie jakie okna mu się podobają. Po otrzymaniu odpowiedzi, która nie była zgodna z moją wizją ;) nastąpiła akcja przekabacania ;) ... teraz na pytanie o okna mój mąż się śmieje, że po co go pytam, skoro i tak przedstawię miliony argumentów na potwierdzenie swoich argumentów :D

dlatego życzę ... dobrych argumentów ;)

a wracając do kina to się śmieję, że moje starsze dziecię (córka prawie pełnoletnia :o ) podzieliła zainteresowania kinowe po rodzicach :) ... do kina chodzi, lub ogląda filmy w domu, w zależności od oglądacza rodzica :). Z tatą ogląda filmy s-f a z mamą zdecydowanie kino europejskie :). Gabi zaś zaraziła nas kinem japońskim, zgodnym z jej zainteresowaniami :) ... o kurtka ... mój syn uwielbia też kino japońskie ;) ... Godzilla mogłaby być grana codziennie ;););)

życzę sukcesów w ... przekonywaniu ;)

Dobrze, że mi po ojcu kino nie poszło - on ogląda tylko akcje w filmach, więc zazwyczaj ogląda trzy filmy na raz. Nikt tego znieść nie może. Ostatnio dorwał mojego męża i ogląda z nim jakieś filmy. Ponieważ mój mąż słabo mówi po polsku to ojciec oczywiście te wszystkie trzy filmy jeszcze mu streszcza wyraźnie i powoli. Mama i ja uciekłyśmy do kuchni, ale słyszymy jak nasi panowie rozmawiają:

ojciec: Widzisz, teraz Derek śledzi mordercę. Morderca - bo zabił żonę Derka

maż: śledź, dobra ryba

:)

Miejski Rzecznik Konsumenta własnie pisze mi pozew do sądu.

można cos więcej o tym rzeczniku? jak to wygląda? czy sprawy rękojmi developerskiej tez tam mozna próbować załatwić?

bierzesz umowe z dewelopkiem, najlepiejjak masz jeszcze wstepną a notarialnie to juz wogole i lecisz do rzecznika na pogadanke. On ci juz wszystko powie

Tomek

Podczytywać możesz, tylko zadnych głupich komentarzy :wink:

No chyba ze będziesz miał coś na prawdę pożytecznego do powiedzenia. :wink:

Dziewczyny

Chciałam Wam bardzo polecić książkę do przeczytania.

Tytuł " Jedz, módl sie, kochaj" napisana przez Elizabeth Gilbert.

To historia młodej ( ok 30lat) nowoczesnej kobiety, która pomimo tego ze miała wszystko, nie była ani szczesliwa ani spełniona. Postanawia wybrać sie w roczna podróż do Italii, Indii i Indonezji w celu poszukiwania samej siebie i wszystkiego.

Jak ładnie jest napisane w recenzji " to kasiążka dla każdego, kto kiedykolwiek obudził sie rano z nieodpartym pragnieniem zmian"

Własnie skonczyłam ją czytać dzis rano i zapragnęłam ............. :wink:

ja tez wiem czego chce, ale nie zawsze moge to miec :)

A ten mój się wtrąca, że nieładne, ale sam nie wyszukuje.

skąd ja to znam..... :D ja jestem na etapie już elektryki i rozmieszczania poszczególnych rzeczy i mniej więcej już niektórych wyborów i jak to teraz denerwuje....

to mu się nie podoba.... tamto się nie podoba... a co się mężowi podoba? nie wie, ale jak zobaczy, to wtedy powie... normalnie coraz częściej mi ręce opadają..

jeśli można, to też chciałabym się dołączyć do grupy, jeśli można :)

Obecnie mieszkam w Warszawie, a budujemy się w Ruścu, koło Nadarzyna.. i chciałabym pozdrowić wszystkie dziewczyny, a w szczególności najbliższe sąsiadki..:)

Najblizsza sąsiadka pozdrawia Was sąsiedzi :). Ja w Nadarzynie

Mamy w Ruscu sprawe do załatwienia, to moze sie spotkamy. Wybieramy sie jak sójki z Dorcią zeby obejrzec podłogi. Ania w muratorze tez jest blisko, tylko cos ostatnio nie słychac nic od niej.

A gdzie dzienniczek?albo chociaz li kilka zdjec z budowy?

Najblizsza sąsiadka pozdrawia Was sąsiedzi :). Ja w Nadarzynie

Mamy w Ruscu sprawe do załatwienia, to moze sie spotkamy. Wybieramy sie jak sójki z Dorcią zeby obejrzec podłogi.

A gdzieś są fajne podłogi w Ruścu? Ja będę chciała kupować parkiet, tylko na to jeszcze mam czas.. jak mawia mój małżonek....

Jak ja bym chciała mieć jakiś mały magazynek i powoli kupować i w nim składować już rzeczy do wyposażenia domku.. bo mój to ciągle powtarza... na to jeszcze jest czas, na to też.. i jakoś tego nie może zrozumieć, że koncepcja wymaga czasami pewnych rzeczy namacalnych...:)

Mam z mężem wspólnego nicka, ale to raczej ja piszę.. a na tym forum, to napewno tylko ja.. także można śmiało do mnie pisać w l.pojedynczej rodzaju żeńskiego:)

Duch, ktory jest ekspertem od desek na tym forum kazała nam obejrzec podłogi w Ruscu, wiec mu wierzymy ze tam gdzies te podlogi są

No chyba, że zaraz za hotelem George, przy ul. Głównej.. tam są jakieś parkiety i deski, także możlwe, że o to chodzi... ciągle tam przejeżdżam, ale już wtedy jest zamknięte, a też mam ochotę tam zahaczyć... no ale jeszcze mam czas :wink: jeszcze nawet nie mam tynków, nie mówiąc o wylewkach..

ja nie mam jeszez fundamentów nawet ale i tak pojade tam przed wiosną. Musze wiedziec jakie chce podłogi zeby dobrac do nich odpowiednie okna, a ze bedziemy sie spinac z budową, a na wszystko trzeba sie szybko umawiac i zamawiac, dlatego chce załatwic jak najwiecej. Kazdy poslizg dla nas z głupiego powodu to bedzie problem, a nie chce nic wybierac na łapu capu

1. Nefer- Warszawa

2. Rasia- W-wa----> Gmina Izabelin

3. rrmi

4. Zelijka

5. Edmar70 --->Milanówek

6. Monia77w1- Sulejówek----> Cisie

7. Nitubaga- W-wa budowa Marki

8. SylviaW- W-wa

9. Betsi 2006- na płd. od Piaseczna

10. Maluszek- W-wa

11. Lidszu- W-wa----> Halinów

12. MonikaC- W-wa----> Halinów

13. 78mysz --------> Nadarzyn

14. Kruela- W-wa----> miedzy Radzyminem a Wołominem

15. Kami-lla- Pruszków

16. Glowac

17. Zazdrośnica- Piaseczno

18. Dobroszka- W-wa----> Kady k.Milanówka

19. DorciaIQ- budowa W-wa Gołąbki (Ursus)

20. BetaGreta- W-wa -----> Żelechów

21. mpb1971

22. McMagda- W-wa-----> Hornówek

23. Anielica- Piaseczno-----> Lesznowola

24. Pasie- okolice W-wy-----> Opacz

25. Savee- W-wa

26. Iwonka27- W-wa -----> ok. Konstancina

27. Magi77 - Stanisławów I

28. Magda i Michał- W-wa----> Rusiec