Magda i Michał 26.01.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 1. Nefer- Warszawa 2. Rasia- W-wa----> Gmina Izabelin 3. rrmi 4. Zelijka 5. Edmar70 --->Milanówek 6. Monia77w1- Sulejówek----> Cisie 7. Nitubaga- W-wa budowa Marki 8. SylviaW- W-wa 9. Betsi 2006- na płd. od Piaseczna 10. Maluszek- W-wa 11. Lidszu- W-wa----> Halinów 12. MonikaC- W-wa----> Halinów 13. 78mysz --------> Nadarzyn 14. Kruela- W-wa----> miedzy Radzyminem a Wołominem 15. Kami-lla- Pruszków 16. Glowac 17. Zazdrośnica- Piaseczno 18. Dobroszka- W-wa----> Kady k.Milanówka 19. DorciaIQ- budowa W-wa Gołąbki (Ursus) 20. BetaGreta- W-wa -----> Żelechów 21. mpb1971 22. McMagda- W-wa-----> Hornówek 23. Anielica- Piaseczno-----> Lesznowola 24. Pasie- okolice W-wy-----> Opacz 25. Savee- W-wa 26. Iwonka27- W-wa -----> ok. Konstancina 27. Magi77 - Stanisławów I 28. Magda i Michał- W-wa----> Rusiec dzięki monia77w1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 26.01.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam po krótkim urlopie. Wypad na narty był udany, szkoda, że tak krótki. Śniegu mnóstwa, słońca trochę mniej niż rok temu. Dziewczyny moje już obie śmigają na nartach więc sama rozkosz. Niestety rzeczywistość jest okrutna i poniedziałek zaczął się od kłopotów. Oczywiście chodzi o PnB. Niestety nie dostaliśmy, mamy dużo do poprawienia i jutro czeka mnie kurs do Grodziska po całą dokumentację. Mam w związku z tym do Was prośbę. Czy znacie jakiegoś rzeczoznawcę do spraw zabezpieczeń przeciwpożarowych (dotyczy projektowanej lokalizacji zbiornika na gaz). Nie mam pojęcia gdzie tego szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 26.01.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Ojej to współczuję Nie mam niestety o ppoż pojęcia więc nie pomogę Magda - wydaje mi się że właśnie o Głównej mówił Duszek w tym Twoim Ruścu... A co do małżów to mój też taki - sam nie poszuka, ale nawydziwia jak ja coś pokazuję Almodovara lubię, Pachnidło to jedna z najlepiej zekranizowanych książek, jakie widziałam, Babel zarąbisty, ale Między słowami jakoś do mnie nie trafiło, a w każdym razie nie w tym stopniu co się spodzeiwałam - jakieś takie przereklamowane chyba było... A z japońskiego kina to tylko Ring oryginalny widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 26.01.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam imienniczkę i wszystkie inne żony mężów wydziwiaczy-nieszukaczy. Babel i Alomodovar - nie po angielsku, męża nie wyciągnę, aczkolwiek ostatnio wzięłam go na Wyspę po rusku i musiałam cały czas tłumaczyć mu do ucha. Namordowałam się, ale warto było. Tylko musieliśmy seans o jakiejś 14 wybrać, żeby tym tłumaczeniem nie przeszkadzać. Ale ostatnio oglądam tak czy owak tylko Domo i ewentulene TVN Style . W Domo mam podkurzający progam w niedzielę o 15:00 o rezydencjach marzeń czy coś takiego. To mąż ze mną ogląda też i potem siedzimy i wzdychamy. Oczywiście maż myśli, że tak załatwi temat przeglądania stron www i stert gazet. No ale cel jest gust mu ugniatać w kierunku określonym. Dziś zadzwonił architekt, że po zmianie układu pomieszczeń koncepcja już wizualnie nie jest taka ładana i być może zaczniemy od nowa budynek projektować. Już nie wiem czy się cieszyć czy płakać. W sumie jak ma być idealnie to będziemy kontynuować. A już zaczęłam się we wnętrzach gościć, rozglądać i wybierać, a tu jednak się okazuje, że miejsce moje ciągle na dworze. Za wysokie progi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.01.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 dobry wieczór:) jest kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 26.01.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Siedzę i się inspiruję na jutrzejsze spotkanie z archim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 26.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Magda , jeszcze sie na dwór nie wystawiaj , tylko obejrzyj najpierw tę wizualkę - przecież macie prawo mieć inne ciut gusta od architekta - może się Wam spodoba... czekam na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 26.01.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 helloł widzę, że nie tylko u mnie pod górkę ja jeszcze nie zaczęłam budowy a już mam powoli dosyć a mąż se rano du...ę w troki zabiera do pracy i ma wszystko w nosie a ja czytam, szukam, śledzę i zakręcona już jestem jak słoik a wy tu o takich dobrych filmach na szczęście pachnidło niedawno na canale leciało to sobie obejrzałam jak Zu spała Ale ostatnio oglądam tak czy owak tylko Domo i ewentulene TVN Style . W Domo mam podkurzający progam w niedzielę o 15:00 o rezydencjach marzeń czy coś takiego. To mąż ze mną ogląda też i potem siedzimy i wzdychamy. Oczywiście maż myśli, że tak załatwi temat przeglądania stron www i stert gazet. No ale cel jest gust mu ugniatać w kierunku określonym. a ja jeszcze oglądam Zone Club Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.01.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 ech... a co ja mam powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 26.01.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Nie wiem Zależy co oglądasz:) Dobroszka - obawiam się, że archi nie pokarze wizulaki, tylko omówi co i jak i jakie mamy wybory. Ważne, że coś się dzieje. Poza tym przepraszam wszystkich za okazywaną ignarancję, może za 1/2 roku zorientuję się jakoś w Waszych dziennikach i etapach, ale na razie słabo. W weekend czytałam 30 stronnicowy wątek czego bym nie zrobiła gdybym budowała dom kolejny - pożyteczne - ale mi cały weekend zajęło. O tyle mi może lepiej - to w kwestii słoika - że ostatnio złapałam wrażanie, że zaczynam się odkręcać i ciut lepiej wiem czego chcę. Ale co zone club jest to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 27.01.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Pachnidło to jedna z najlepiej zekranizowanych książek, jakie widziałam, jak przeczytałam książkę, to zastanawiałam się jak chcą nakręcić film ... ale coś co wydawało mi się niemożliwe stało się świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.01.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 witam nowe osoby w grupie ale wam dobrze, że mężowie nie wtrącają się do wystroju wnętrz. Mój się wtrąca, bo ma całkowicie odmienny gust i trochę trudno nam się dogadać. Mam nadzieję, że uda mi się go przekonać do mojej wizji domku. Z tego co zauważyłam to nasza architekt wnętrz popiera moją wizję, więc mam przynajmniej sojusznika . "Pachnidło" czytałam i oglądałam i bardzo mi się podobało Jestem wkurzona, bo mi się zimno zrobiło w nosie i mnie strasznie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 27.01.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Pachnidło czytałam , ale film mi jakos niestety umknął - chyba sobie na weekend wypozyczę i nadrobię . Mój Mąż się bardzo interesuje wystrojem wnętrz i jest pełnoprawnym wybieraczem - ale na szczęście przebiega to nieinwazyjnie bo mamy bardz zbieżne gusta.On może ciut bardziej zachowawcze i czasem mnie stopuje w zapędach - ale niezwykle rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 27.01.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Do tej pory byłam nawet pewna, że mój mąż się nie wtrąca szczególnie, ale coś mu się odmieniło ... może forum czytał? ... Myślałam, że już uzgodniliśmy okna, ale jemu się odmieniło. Zrobię chyba wizualizacje domku z oknami różnej maści, bo oszaleję i może wtedy dojdziemy do konsensusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.01.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Mój Mąż się bardzo interesuje wystrojem wnętrz i jest pełnoprawnym wybieraczem - ale na szczęście przebiega to nieinwazyjnie bo mamy bardz zbieżne gusta.On może ciut bardziej zachowawcze i czasem mnie stopuje w zapędach - ale niezwykle rzadko. to masz komfortową sytuację zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 27.01.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam nowe osoby Mój mężuś raczej wszystko zastawia na mojej głowie jeśli chodzi o wnętrza ale jak mu czasem coś pokaże to ble ble ble ble. I weź tu nie wykituj. Pokazuję mu płytki w sklepie ble, a w internecie w aranżacji - o jakie fajne . Teraz kładzie elektrykę w domu i ciągle dręczy mnie pytaniami co gdzie i jak. Jesssuyślałamże to będzie łatwiejsze. A właśnie jak tam wasze dojazdy po roztopach do działek bo mój mężuś spędził wczoraj godzinę babrając się w błocie - zawisł na koleinach na silniku a mamy transportera więc mały nie jest a znajmomu siedzący jako pasażer drzwi nie mógł otworzyć Naskrobałąm maila dopani burmistrz ciekawe czy odpisze. Dzisiaj byłam w PGNIG i złożyłam wniosek - ciekawe co wymyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.01.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Monia obawiam się, że pani burmostrz grzecznie Ci odpisze, ze nie ma w planach robienia nawierzchni tej drogi i na tym sie skończy.Jak sie nie zbierze większą grupą to pewnie nic to nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 27.01.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Monia byłam dzisiaj na tej drodze z ciekawości. Nawieźli ziemie i rozsypuję łopatami - ręcznie No debilizm totalny. Przecież to tylko pogorszy sprawę. No w sumie teraz idą znowu mrozy więć wszystko zamarznie ale na wiosnę będzie niezłe bagienko. Kuźwa gdzie ten asfalt obiecany od 2006 roku????? Albo niech chociaz jakiś tłuczeń nawiozą i porządnie ubiją. Idę poszukać amfibii na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.01.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Monia proponuję Ci uzbroić się w cierpliwość inaczej prędzej osiwiejesz niż coś zdziałasz. My mamy jeszcze gorzej bo mamy drogę prywatną a włascicielka większości drogi nie chce sie zgodzić na przepisanie jej na gminę. Oczywiście do utwardzenia drogi też nie chce się dorzucić. A wysypanie ziemi na drogę super rozwiązanie. Ciekawe co za debil podjął tak mądrą decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.01.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 A wysypanie ziemi na drogę super rozwiązanie. Ciekawe co za debil podjął tak mądrą decyzję jakiś urzędnik, co pewnie mieszka w bloku przy drodze asfaltowej u mnie też droga prywatna, ale utwardzona. Na asfalt, bądź kostkę nie mam na razie co liczyć, bo w planach na ten rok jest kanalizacja, więc będą i tak kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts