aniawmuratorze 01.02.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Nefer dopiero rok i już jesteś na takim etapie wykończniówki? No no no , nawet nie wiesz jaki optymizm wlałaś w moje zmęczone mieszkaniem w bloczku serducho I to tylko dlatego, że liniwa jestem i parę razy zrobiłam sobie "wakacje od budowania" Spoko - rok i mieszkasz tylko dobrą ekipę budowlańców trzeba mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 01.02.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 rrmi mówisz i masz oba wklejam tu , ku korzyści całego warszawskiego babińca Marmeladnik ( czyli to co było u Rasi ) Składniki słoik powideł sliwkowych - ja kupuję powidła śliwkowe Materne 2 jajka 1/2 masła roślinnego 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 1 łyżka przyprawy do pierników trochę aromatu śmietankowego W misce utrzeć masło z cukrem , dodac jajka i dalej ucierać.Gdy masa jest już dobrze puszysta dodać resztę składników i dobrze zmiksowac na jednolitą masę. Tortownicę wysmarować masłem , obsypać bułką tartą i wlać masę. Piec ok.45 w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jak wystygnie to polewam jakąś gotową olewą z torebki , ale to nie jest obowiązkowy punkt programu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.02.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 No ja madra jestem . O przepisy pytam , a nie mam tortownicy Jutro nabede droga kupna Domyslam sie , ze takim szklanym jak pieke mieso to nie mozna piec Dziekuje Dobrosiu i czekam na karpatke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 01.02.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Karpatka Składniki: 2 żółtka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 cukry waniliowe 1 litr mleka 1 masło roślinne 2 opakowania krakersów Zacząć o wyłożenia formy krakersami ( ja używam takiej blaszki jak do szarlotki- 20 x40 ) Do GARNKA - 2 żółtka i wszystkie cukry.Zmiksować.Dodac mąkę i mleko.Zmiksować.Dodac masło roślinne.Postawic garnek na małym ogniu i podgrzewać wciąż mieszając ,aż do zagotowania ( na koniec tuż przed zabulgotaniem masa zgęstnieje). Jak masa zgęstnieje , szybko przelać ją do formy.Na to położyć drugą warstwę krakersów. Jak przestygnie posypać cukrem pudrem. I już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.02.2009 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Nefer dopiero rok i już jesteś na takim etapie wykończniówki? No no no , nawet nie wiesz jaki optymizm wlałaś w moje zmęczone mieszkaniem w bloczku serducho I to tylko dlatego, że liniwa jestem i parę razy zrobiłam sobie "wakacje od budowania" Spoko - rok i mieszkasz tylko dobrą ekipę budowlańców trzeba mieć Święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 01.02.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 No ja madra jestem . O przepisy pytam , a nie mam tortownicy Jutro nabede droga kupna Domyslam sie , ze takim szklanym jak pieke mieso to nie mozna piec Dziekuje Dobrosiu i czekam na karpatke Hmm , nigdy nie piekłam ciasta w szklanym , co nie znaczy,że nie możesz spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.02.2009 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Pasztet wychodzi ok ze szklanego, ale ciasta bym nie ryzykowała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 01.02.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 jadłam Napoleonki z krakersami zrobione pyszne pewnie przepis jak na karpatkę powyżej tylko w kwadraty trzeba pokroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 01.02.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Pasztet wychodzi ok ze szklanego, ale ciasta bym nie ryzykowała... chyba żeby jeść prosto z tego szklanego ja zapiekam jabłka z dwoma warstwami kruszonki na gorze i na dole w szklanym później wielką lyżką nakładam każdemu na talerzyk polewam bitą śmietaną i posypuję orzechami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 01.02.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Dobroszko wielkie dzięki za smakowite przepisiki taką karpatkę kiedyś dawno robiłam ino przepis mi wcięło i potwierdzam, że jest pyszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 01.02.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Nefer, ty to umiesz pocieszyć. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będę na twoim etapie budowy A my jakiś taki rytuał mamy, że obydwie działki szukaliśmy i kupowaliśmy zimą Właśnie niedługo minie nam rok od zakupu działki na której będziemy się budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 01.02.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 no to wszyscy u mnie śpią idę się też w kołderkę zakopać dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 01.02.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 no to wszyscy u mnie śpią idę się też w kołderkę zakopać dobrej nocki dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.02.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam, Z okazji moich 30-tych urodzinek zapraszam na torcik i.... http://www.freedsbakery.com/uploads/Fa/zc/Fazc_xW9ae-SxJb8EP2KUw/Flower-Power-Birthday-Cake.jpg http://files.zite3.com/data/images/74/13/0/alkohol.jpg http://chic.net.pl/images/duze_drinki2.jpg DOROSZKO STO LAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 02.02.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 100 lat! 100 lat czeeść Dziewczyny..ja też..mało co i bym przegapiła taką grupę babską.. dobrego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.02.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Dzień dobry! Jaka tu impreza od rana To ja składam spóźnione życzenia imieninowe dla dobroszki i serdeczne życzenia urodzinowe dla MonikiC. Dziewczyny - pomyślności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 02.02.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 I ja, i ja:spóźnione, ale niezwykle szczere życzenia imieninowe dla Dobroszki i urodzinowe dla MonikiC. WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO http://www.carrierclinic.org/images/gift.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 02.02.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Moniko wszystkiego najlepszego z okazji okrągłych urodzin Niech spełnią się Twoje marzenia http://www.fotoplatforma.pl/foto_galeria/6398_Kopia%20DSCN2131.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 02.02.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 no i tego drinka czerwonego biorę jak się bawić to bawić od samego rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 02.02.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Monika wszystkiego najlepszego i witamy w gronie trzydziestek http://foto2.m.onet.pl/_m/c3df68f113a611b4e7768874a9272d46,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.