Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Albo 1.5 komory - krakowskim targiem

Ja mam teraz 1-komorowy, ale demonem gotowania to ja nie jestem no i jest zmywarka... No i właśnie - tu mamy mały zonk! bo się spsuła.... Trzeba kupić jakąś grzałkę czy cośtam za 800 zł, w związku z czym lepiej już kupić nową za 900...

Ale nie o to mi chodzi - od pewnego czasu zmywamy ręcznie i powiem że nawet nie jest to wielkim problemem w zlewie 1komorowym z ociekaczem... No fakt, że nas jest tylko 2, ale...

też mam 1,5 komory plus zmywarka 45 i nam prawie wystarcza :D bo zmywarka to jednak mogłaby być 60 :p

... ale jak będzie Magda chciała mieć młynek, to pół dodatkowej komory by się przydało... :roll: 8)

Czemu? Przecież większość tych pół-komór ma mniejsze odpływy, więc i tak młynek musisz mieć w większej komorze...

Nie?

Wszystkie które miałam lub widziałam 2 lub 1 i 1/2 komorowe miały dwa duże odpływy, to ja niedoinformowana jestem... :oops:

młynek miałam ale niestety zepsuł się :cry: W mieście to rewelacyjna sprawa gdy jest. Na działce mam kompost i tam wszystkie odpadki lądują. Zmywarki chwilowo nie przewiduję, a zlew dwukomorowy dla mnie nieodzowny do suszenia talerzy, garnków. Macie doświadczenie, że nie da się żyć bez zmywarki? :roll:

też mam 1,5 komory plus zmywarka 45 i nam prawie wystarcza :D bo zmywarka to jednak mogłaby być 60 :p

Ja planuję zlewozmywak 1-komorowy ewentualnie 1,5 ale zmywarkę koniecznie 60tkę.

Teraz mam zlewozmywak 1-komorowy i do mycia mi wystarcza. Do domu kupię tylko taki który będzie miał ociekacz a zmywarkę mam wąską i przy 2 dzieci jest za mała. Szczególnie w weekendy i jak goście przyjdą.

Zmywarki chwilowo nie przewiduję, a zlew dwukomorowy dla mnie nieodzowny do suszenia talerzy, garnków. Macie doświadczenie, że nie da się żyć bez zmywarki? :roll:

żyć się da, ale z tym zmywaniem to ciągle jest problem, bo komu po niedzielnym obiedzie chce się stać w kuchni i zmywać stosy talerzy i garów :roll: . Moi rodzice mają zmywarkę od roku i naprawdę widzę różnicę, bo ona zmywa, a my w tym czasie możemy iść na spacer z dziećmi, bądź też możemy zasiąść przed TV.

Teraz to ja już sobie nie wyobrażam nie posiadania zmywarki i w naszym domku na pewno będzie

Zmywanie nigdy nie stanowiło dla mnie problemu, ale dla mojej latorośli to i owszem :-? więc z pewnością kiedyś w domu sobie takową zainstalujemy. Zniszczone ręce :roll: od tego rękawiczki gumowe są. Ale nurtuje mnie jedno czy macie więcej talerzy i garnków, zakładając, że zmywacie raz dziennie np w nocnej taryfie :roll:

Zmywanie nigdy nie stanowiło dla mnie problemu, ale dla mojej latorośli to i owszem :-? więc z pewnością kiedyś w domu sobie takową zainstalujemy. Zniszczone ręce :roll: od tego rękawiczki gumowe są. Ale nurtuje mnie jedno czy macie więcej talerzy i garnków, zakładając, że zmywacie raz dziennie np w nocnej taryfie :roll:

ja nie zmywam w taryfie nocnej, bo włączam wtedy kiedy jest pełna.

Talerzy nie mamy więcej, szklanek i kubków u nas zawsze było b. dużo, więc też nie ma problemu. chociaż właśnie szklanek i kubków idzie najwięcej

Aaa to ja sie podpinam w temacie zmywary: niestety ta w mieszkanku wlasnie co sie zepsula po 7 latach pracowania :cry: i teraz jest wojna o to kto ma zmywac :evil: wiec robimy to na zmiane z malyzonkiem :wink:

A w domeczku w prawie juz wykonczonej kuchni czekaja nowiuskie i pikne wszystkie sprzeciory - juuuuz sie nie moge doczekac :lol:

ale sie obawiam ze nie obejdzie sie bez kupowania nowej bo mieszkanie musi ! zostac sprzedane i trza sprzeta dla nowych wlascicieli wstawic nowego :roll: wiec kolejne wydatki.

A jesli moge wtracic swoje trzy grosze co do zlewu to jak sie ma zmywarke dzialajaca :lol: :D to spokojnie wystarcza 1,5 komorki jak nic - u mnie rodzinka 2+2 i gitara gra .

Ale mi sie rymnelo hi hi hi.

// buziaczki :p