DorciaIQ 05.01.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Cześć Babeczki! Już wróciłam ze Słowacji - wszystkim narciarzom będę od tej pory mówiła: NIE JEDŹCIE NA SŁOWACJĘ!!!! Kiła totalna, lepiej jest jak słowo daję, w zadupiastym Jurgowie czy innym Małym Cichym.... A Kasprowy to w ogóle rulezzzz Czy coś było o spotkanku inauguracyjnym 2009 roku budowlanego? A co do odchudzania: ja też podziwiam, nigdy nie byłam na diecie (farciara jestem i mam dobrą przemianę materii... póki co w każdym razie ) i nie wyobrażam sobie jak to można przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.01.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 witam, DorciaIQ, zazdroszczę nart - nawet tych na Słowacji ja jak dobrze pójdzie to wybiorę się dopiero w lutym - ale będzie to wyjazd tylko dla naszej starszej córci, aby nauczyła się jeździć Za to w marcu wyszaleję się w Dolomitach i już się nie mogę doczekać Zazdrośnica, ja nie pomogę z oczyszczalnią My będziemy mieć kanalizację, z czego jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.01.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Dolomity są the best! Ja jadę w marcu pierwszy raz do Francji i ciekawa jestem jak będzie A córcia ile ma latek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 05.01.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Dorcia będzie zaje..biaszczo.W Europie Alpy francuskie kocham ponad wszystko A gdzie konkretnie jedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 05.01.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Podziwiam Was dziewczyny za ... narty ... już chyba jestem za stara, aby się przełamać i nauczyć się na nich jeździć Najchętniej przespałabym zimę. Jestem totalnie ciepłolubna i już nie mogę doczekać się lata ... bo wodę uwielbiam pasjami ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.01.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Wszystko to fajnie , ale ja mam 2 termometry zewnetrzne do wymiany . Pokazuja -21 i drugi -22 , to pewnikiem zepsute . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 05.01.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Kruela zima ma sens dla nart właśnie Nie opowiadaj głupot o tym , że za stara jesteś , to totalne krygowanie We Francji niesamowicie podobało mi sie to , że nikt sie nie ogląda na wiek , tylko robi to na co ma ochotrę.Na porządku dziennym są szkółki narciarskie z totalnie poczatkującymi 70 - latkami.Bo mają ochotę.I kropka. A do 70 tki to masz jeszcze ho ho ho , tak się nauczysz śmigać,że w zawodach będziesz brała udział. Moi rodzice włożyli pierwszy raz narty na nogi razem ze mną - ja miałam lat 5 oni po 30.A teraz szusują aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 05.01.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Dobroszka kochana jesteś ... mam taką wizję ... ja na nartach, zjeżdżam z gór(ki)y a na dole rozciągnięta siatka mnie "złapie" ... śmieję się, ale mam jakiś irracjonalny lęk przed nartami ... wielu moich znajomych właśnie mi opowiada, że jak już się narty założy i złapie bakcyla to ... "umarł" w butach i na każdą zimę się wtedy z utęsknieniem czeka .... wiem i rozumiem, ale trzeba te narty pierwszy raz założyć ... może kiedyś ... to narazie na sanki skoczę i młodszy dzieć będzie zadowolony Rrmi nie strasz mnie tą temperaturą ... bo u mnie chłopaki powinni ścianki działowe murować, ale jak wiemy przy takiej temperaturze to doopa sałata może chociaż więźbę zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 05.01.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 No cóż muszę pogrzebać tu i tam na forum o tych oczyszczalniach. Niby te rozsączające są tańsze ale jak się dołoży metry piachu, żwiru (wiadomo to drogie jak cholera) to wyjdzie na to samo co biologiczna, która zajmuje malutko miejsca i wolę taką. Betsi do przeprowadzki jeszcze trochę. Niedługo zaczynam uzbrajać kotłownię, bo już zrobiona na tip top, założę część kaloryferów. W lutym wchodzi glazurnik, na koniec lutego schody drewniane. Teraz mam wycenę kuchni - wykonawstwo pewnie na wiosnę. Głowa mi już pęka a jeszcze nie wypełniłam o różnicę VAT do skarbówki. Przeprowadzać się będziemy stopniowo a zaczniemy pewnie po Wielkanocy jak będzie coraz cieplej. Nie chcemy robić rewolucji bo syn ma egzaminy w tym roku i pewnie ostatecznie przeprowadzka maj/czerwiec. Oczywiście zależy też to od tego czy już będzie stały prąd, oczyszczalnia i wszędzie podłogi Na razie prace stoją bo mróz wielki idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 05.01.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Kruelko wskakuj na narty razem z dzieciem.ZObaczysz jaką będzie miało frajde jak się będziecie razem pługiem uczyć i wywałki zaliczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 05.01.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Kruelko wskakuj na narty razem z dzieciem.ZObaczysz jaką będzie miało frajde jak się będziecie razem pługiem uczyć i wywałki zaliczać Ło matko ... zgadałaś się z moimi znajomymi ... taką razą muszę sobie śniegowce kupić ) ... moja córka (prawie 17 letnia) fajnie jeżdzi i małz też, tylo ja gamoń jestem pod tym względem ... ale może rzeczywiści trzeba się zmobilizować ? i młodemu dać dobry przykład? ... mam co prawda pewne obawy, że to młody (6 lat) dałby mi świetny przyład ... obiecuje się doładnie nad tym tematem zastanowić ... jak już dom wybuduję )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.01.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Jaka fajna grupa Mogę dołączyć? Teraz mieszkam w Warszawie ale korzenie moje są we Wrocławiu. Tęsknię bardzo ale wiem że w najbliższej przyszłości tam nie wrócę. Budowa ma ruszyć na wiosnę jeśli dostaniemy kredyt Pozdrawiam przesympatyczne kobitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 05.01.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Kruela bo jestem zmaniaczona narciarsko i indoktrynację w tej kwestii mam we krwi BetaGreta witaj Wybacz totalnej ignorantce , ale Żelechów to raczej okolice Wawy czy Wrocka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.01.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 BetaGreta witaj Wybacz totalnej ignorantce , ale Żelechów to raczej okolice Wawy czy Wrocka? Na trasie Warszawa - Wrocław bliżej Warszawy (gmina Żabia Wola przy trasie katowickiej). Jak się tam wybudujemy to będziemy mieli z godzinkę mniej jazdy do Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.01.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 BetaGreta To my prawie przez miedze Dobroszko Mnie nie przekonasz do nart , ja juz naprawde za stara . Poza tym zima dla mnie to cos co musi byc , ale najchetniej bym przespala Zauwazam jednak ,ze jak ktos zacznie to juz jakby na zawsze zakochany . W nartach oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 05.01.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Dzięki , człowiek się całe zycie uczy , ale Żabia Wola , to już mniej więcej kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 05.01.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Dobroszko Mnie nie przekonasz do nart , ja juz naprawde za stara . Poza tym zima dla mnie to cos co musi byc , ale najchetniej bym przespala Zauwazam jednak ,ze jak ktos zacznie to juz jakby na zawsze zakochany . W nartach oczywiscie Kochana , kijem Cię nie zagonię , ale jakbyśmy się spotkały przypadkiem w górach zimą , to kto wie...kto wie... może bym Cię namówiła na nowe doznania. Swego czasu zaorganizowałam wyjazd swojej klasy w liceum - większość osób ne jeździła.Z przyjemnością dowiaduje się ,że sporo osób załapało wtedy bakcylai jeździ do tej pory. Give skis a chance.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.01.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 BetaGreta To my prawie przez miedze to tym bardziej się cieszę że tu trafiłam. A co do nart to ja też z tych co tuż przed 30tką się nauczyły i zakochały. Teraz czekam bardziej na urlop zimowy niż letni. Niestety rozbestwiłam się i już tylko jeżdżę do Włoch. Marzy mi się dwa tygodnie na nartach bo po tygodniowych mam niedosyt. Teraz korzystając z obecności w moich rodzinnych stronach robiliśmy wypady do Czech na narty ale to nie to samo co włoskie stoki. Zupełnie inna kultura. Co prawda i tak Czesi mają lepiej niż po naszej stronie Karkonoszy ale bez porównania do Alp. A za dwa tygodnie będę szusować w Livigno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.01.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 A córcia ile ma latek? Starsza ma prawie 5. Zaczęła się uczyć jeździć w zeszłym roku i bardzo jej się podobało, więc w tym roku też się wybieramy Starsza będzie jeździć na nartach z instruktorką, a ja z młodszą (prawie 2 latka) będę ganiać z sankami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 05.01.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 BetaGreta mam znajomych z Żelechowa ) ... ... jeżeli chodzi o narty ... żeby można było te sporty latem w samych gatkach uprawiać to ja pierwsza jestem ) , nawet nie dla samych gatek ale ciepełka )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts