Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

Nefer

Recommended Posts

Doberek :D

dopiero wstałam bo Zu jakaś gorączka w nocy dopadła :evil: :evil: a tu za oknem :o :o :o :o tyle śniegu, chyba za odśnieżanie trzeba się złapać, bo małż tylko drogę do garażu odśnieżył a do furtki już nie był łaskaw :roll:

Buziaki dla Zu oby gorączka szybko poszłą precz. He he a mężunio to pewnie furtką nie wchodzi.....

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Doberek :D

dopiero wstałam bo Zu jakaś gorączka w nocy dopadła :evil: :evil: a tu za oknem :o :o :o :o tyle śniegu, chyba za odśnieżanie trzeba się złapać, bo małż tylko drogę do garażu odśnieżył a do furtki już nie był łaskaw :roll:

Oj to życzę zdrówka dla Zu :lol: :lol: :lol:

Moja Mała dziś pierwszy raz w życiu wstała o 7 rano :roll: :o :roll:

Mamusia nie była zadowolona :evil:

dzień dobry - dotarłam....

śniegu po pachy. Dlategoż też wczoraj zakupiłam moją pierwszą łopatę do odśnieżania... dla mnie urodzonego blokowca to nie lada sprawa.. widoczny znak, ze SWOJE blisko bo odśnieżać trza....

Slę życzonka zdrowia dla Zu i mam nadzieję, że gorączka moment zniknie.... :wink:

... a co do uzależnienia forumowego - to good luck :lol: mnie sie nie udało :)

Może załóżmy wątek w dziale psychologicznym - grupa wsparcia dla uzaleznionych od FM :lol:

Dziewczyny - tak przy okazji mam prośbę - zerknijcie na mój projekt elektryki (w dzienniku) i cos podpowiedzcie - co zmienić, co dodać, gdzie zrobić oświetlenie za zewnątrz itd.....

Ładnie proszę :oops:

@#$%^&*( mać

Właśnie dostałam odmowę zawarcia umowy o przyłączenie do siecigazowej :evil: :evil: :evil:

cyt.:

....gdyż nie istnieją ekonomiczne warynki przyłączenia i dostarczania paliwa gazowego

- kuźwa no tak jakieś 1000 zetamiesięcznie za ogrzewanie to rzeczywiście taniocha :evil: :evil: :evil:

Wycena przyłącza 180mb - 38 351.

Kuźwa chyba się będe musiała nauczyć gotować na płycie.

No i coz ciepłą wodą :roll: :roll: :roll:

Monika to wspolczuje Ci .

My tez nie mamy gazu , wec gotuje na gaziez butli , ale wiem , ze w kolenym domu bedzie plyta indukcyjna , na 100% .

Co do ogrzewania mam eko groszek , czyli ladniej nazywany wegiel .

Moge powiedziec , ze to tanie jest .Tylko , ze ja nie pracuje , dosypuje sobie tam ten groszek kiedy mam ochote , jak Rodzina w domu i ma ochote to zasypia do pelna .

Mozna z tym zyc .

Na pewno gaz z butli na ogrzanie mojego akurat duzego domu kosztowlaby ze 3 razy tyle .Oleju nie bralam pod uwage , bo jakos tak nie mam przekonania , ale bez sensownego uzasadnienia ot nie chcialam :roll:

Kuźwa no dziki ten nasz kraj jest dziki. Azja przy nas to pikuś.

Tak sobie myślałamże może posąsiadach pochodzimy tomoże się zbierze 4 do podziału kosztów ale jak na razie to widzę tylko jednego bo pozostali to pewnie będą przeliczać że za 10000 to ile palenia węglem będzie....

Nie mówię że węgiel jest be, bo planowaliśmy w domu dwa piece. Jeden na gaz a drugi na eko jakieś cudo :lol:

Zależało nam na ogrzaniu wody, gotowaniu i na podgrzaniu doopska jak się nie będzie chciało w piecu palić gazem.

No trudno nie to nie. Ja się prosić nie będę bo to przecież zysk nie dla mnie.

Będzie ogrzewanie tylko piecem węgowym lub jakimś podobnym, woda prądem i piecem podgrzewana i płyta indukcyjna :roll:

Helloł

Ja nawet opex lubię bo jest tamsporo rzeczy ale nie wiem jak jest z dostępnością :roll:

Siedzę w domu i czekam na jakieś info na temat nabory doprzedszkoli.Mieli na stronie jakiś komunikat dzisiaj umieścić i oczywiściejeszcze nic nie ma :(.

Rasia a jaką chcesz bateryjkę?

Śliczną, prostą /bez okrągłości/, z termostatem, deszczownicą, osobną słuchawką... i w przystępnej cenie... :roll: ...wiem, za dużo wymagań... :(

@#$%^&*( mać

Właśnie dostałam odmowę zawarcia umowy o przyłączenie do siecigazowej :evil: :evil: :evil:

cyt.:

....gdyż nie istnieją ekonomiczne warynki przyłączenia i dostarczania paliwa gazowego

- kuźwa no tak jakieś 1000 zetamiesięcznie za ogrzewanie to rzeczywiście taniocha :evil: :evil: :evil:

Wycena przyłącza 180mb - 38 351.

Kuźwa chyba się będe musiała nauczyć gotować na płycie.

No i coz ciepłą wodą :roll: :roll: :roll:

Ja byłam dziś w gazowni i chyba znienawidzę to miejsce i obsługę. Pani była kużwa sympatyczna jak szlak jasny na dodatek powiedziała że mało prawdopodobne żebym dostała Warunki przyłącza bo - UWAGA !!!

GAZOWNI SIĘ NIE OPŁACA ROBIĆ PRZYŁACZ !!!

To kurna komu ma się opłacać, przecież to oni zgarniają ogromnu szmal za ogrzewanie !!!

Na końcu powiedziała że tę lub inną odpowiedź mam czekać 2 miesiące - MASAKRA.

Podzielam wściekłość MonikiC i innych bez gazu