Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

Nefer

Recommended Posts

A tak w ogóle to nie uwierzę, że mnie zignorowano - po prostu nikt nie zauważył - prawda? :lol:

Więc się powtórzę:

ślicznie proszę o skonsultowanie mojego projektu elektryki w domku i podpowiedzi zwłaszcza co do oświetlenia zewnętrznego - please Dziewczyny - pomóżcie :oops: :oops: :oops:

oglądałam ale jeszcze własnego oświetlenia nie przerabiałam, wiec nic nie powiem :roll:

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A tak w ogóle to nie uwierzę, że mnie zignorowano - po prostu nikt nie zauważył - prawda? :lol:

Więc się powtórzę:

ślicznie proszę o skonsultowanie mojego projektu elektryki w domku i podpowiedzi zwłaszcza co do oświetlenia zewnętrznego - please Dziewczyny - pomóżcie :oops: :oops: :oops:

moim skromnym zdaniem (aczkolwiek od strony wykonawcy) nie robi się już oświetlenia halogenowego nad szafą wnękową -

wyszło z mody i estetyczności bo od srumienia takiego światła kazdy pyłek, slad znać nawet jeśli to nie jest lustro

Jeśli chodzi o oswitlenie zewnętrzne to nie przerabiałam tematu

ale mnie osobiście podoba się oswietlenie w ziemi/kostce/opasce ze strumieniem swiatła skierowane na ściany lub kinkiet którego światło pada w górę i jednocześnie na dół dość skoncentrowanie :)

Witam

porannie

Asiek i Jacuś zaraz do was lecę ale nie wiemczy pomogę ale co

tam

Gosiek33 - o kurcze my myśleliśmy o pompie ciepła ale przerosła nas finansowo. A na jakieś dofinansowania w związku z tym możecieliczyćskoro gmina ma takie wymogi???

Rany w moje dziecko wczoraj jakiś diabeł wstąpił. Dostał dwa razy takiego ataku histeri, że nie mogłam sobie z nim poradzić. Normalnie pierwszy raz się to zdarzyło i ręce mi opadły z bezsilnośći. Masakra

coś na dobry początek dnia

http://1.bp.blogspot.com/_dAJpgQu9LJc/SNlPxeswrAI/AAAAAAAACMo/jQC2wxH62cA/s400/tiramisu2.jpg

dzień doberek :D

pasie - jak Zu się dzisiaj czuje? mam nadzieję, że lepiej :D

monika - nam gazownia też odmówiła bo im się nie opłaca - za 100 m chcieli od nas 2002 roku 23000 zł :evil: A teraz naprzeciwko mojego domu budują się trzy szerergowce i im gazownia robi to samo przyłącze za darmo :o I jak tu człowiek szlag może nie trafić :evil: Daliśmy sobie spokój z gazwonią i dom ogrzewamy gzem płynnym.

Gosiek33 - o kurcze my myśleliśmy o pompie ciepła ale przerosła nas finansowo. A na jakieś dofinansowania w związku z tym możecieliczyćskoro gmina ma takie wymogi???

Pompa :evil: to se żart zrobiłam, że tego nie zabronili mi w warunkach zabudowy. Kasa powalająca, a i sama pompa mnie nie przekonuje odkąd poczytałam o jej wątpliwym ekologicznym działaniu na ekologię. A koszty - zanim zwrócą się nakłady w nią włożone, to już sama pompa zacznie potrzebować jakiś napraw i wymiany 8) Jedyny przypadek do zastosowania pompy przekonuje mnie - ,,odludzie" gdzie nie ma szans na inne sposoby na ogrzewanie bezobsługowe :roll: U nas zainwestowali w gaz, więc wszyscy z okolic powinni z niego korzystać :p

Pasie super że gorączka minęła.

Kurcze nas nie stać na to żeby teraz wywalić 40 000 na przyłącze gazu. Trudno. Wyprowadzimy instalację i poczekamy aż sami będą potem skamlać :)

dzisiaj policzyłam powierzchnię ścian i sufitów - bo przecież w projekcie nie ma o tym słowa :evil: :evil: :evil: i wyszło ok 600mkw. No może damy radę i te tynki w tym roku zrobić :roll:

Pasie super że gorączka minęła.

Kurcze nas nie stać na to żeby teraz wywalić 40 000 na przyłącze gazu. Trudno. Wyprowadzimy instalację i poczekamy aż sami będą potem skamlać :)

dzisiaj policzyłam powierzchnię ścian i sufitów - bo przecież w projekcie nie ma o tym słowa :evil: :evil: :evil: i wyszło ok 600mkw. No może damy radę i te tynki w tym roku zrobić :roll:

Yyyyy za tyle to pompę będziesz miała - nie warto?

Dorcia ale może masz dużo sąsiadów bo u mnie jak na razie tylko 6 z czego chętnych do gazu pewnie dwóch albo i jeden :(

Nie no mówię: droga wewnętrzna do 3 działek, z czego tylko mój dom się buduje, a pozostałe 2 (a tak naprawdę 1, bo to 1 właściciel i 1 córka nieobdzielona nieruchomością z 3 mu została :lol: ) nie wiadomo kiedy i Gazownia o tym wie.