Agata 30.03.2002 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2002 Mam problem. Kupiłam chłupę z bali drewnianych. Chałupa jest stara i była uszczelniana gliną i mchem. Wolałabym z tej technologii zrezygnować Między balami są szpary ok 3-4 cm. Planuje uszczelnić je watą mineralną pozostaje jednak problem wykończenia. Czy jeśli szpary zaszpachluję to nie wykruszą się po niedługim czasie. Czego najlepiej użyć do szpachlowania (polecono mi gips szpachlowy)? Jak zwiększyć przyczepność do drewna? Będę wdzięczna za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2002 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2002 Jeśli dobrze zrozumiałem - piszesz o wykończeniu ścian wewnętrznych. Jeśli tak, to proponuję płyty gipsowo kartonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 04.04.2002 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2002 Zbyt ogólnie opisałaś problem, ale połączenie gipsu i drewna to zły pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 04.04.2002 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2002 Pacul: Czym w takim razie poleciłbyś wykończyć belkę podciągową, która jest szersza od ścianki działowej, nad którą wisi. Myślałem, że obiję ją płytą g/k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.04.2002 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2002 Gips czy szpachla gipsowa a plyta g.-k. to nie to samo. Mozesz obic g.-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2002 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2002 Ja omszyłem sobie to wiórami drewnianymi na wzór chat góralskich. Fachowcy robią to za 10 zł za mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts