Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

usunięte

MIKOHA

Recommended Posts

Mam tylko pytanie, gdzie jest w tej podlodze odplyw?

-na dlugosci, przy zetknieciu z plytkami?

Jesli tak to jest bardzo maly i go w ogole nie widac ;)

Jak w ogole czysci sie takie odplywy z "farfocli" ? :>

odpływ jest... schowany ;) przykro mi, tajemnica (jakieś muszę sobie zostawić)

ale jest.

Co do czyszczenia takich odpływów - w systemowych np liniowych jest podnoszony element zakrywający zabudowany syfon.

Czy w Twoim projekcie te srebrne elementy dookoła prysznica i ten jeden obok przejścia prysznica (na suficie) to "żaluzje"?

Jeśli tak to ciekawy pomysł... rozwiązuje sprawę ewentualnej intymności...

rolety opuszczane elektrycznie sterowane z wnętrza łazienki

"Szyba na dole jest osadzona w kątowniku i uszczelniona sylikonem. "

Czy moge liczyc na ewntualne zdjecie z bliska tego elementu?

myślę, że tak, postaram się jak najszybciej

Czy szyby sa zamieszczane przed, czy po wylaniu posadzki epoksydowej?

obojętnie, jeśli najpierw podłoga, należy przygotować już kątowniki.

Jesli po... to

Czy w Twoim projekcie szyby te mozna w kazdej chwili w miare swobodnie zdemontowac?

co to znaczy w miarę swobodnie? nie ma problemu aby je wymienić na nowe ale wiąże się to z nowym uszczelnianiem itp

MIKOHA ten prysznic (akwarium) który jest na zdjeciu umieszczonym przez Ciebie jest zainstalowany we wnęce przy sypialni, a to jest rozwiązanie tylko dla kobiet BEZPRUDERYJNYCH. Mąż będzie leżał sobie w łóżku i czekał na Ciebie a przy okazji będzie mógł sobie oglądać Ciebie w pełnej krasie.

A tak na poważnie. Jeśli chodzi o odpływ który jest na poziomie podłogi to stosuje się tzw. odpływ liniowy. Sam kiedyś rozpocząłem wątek na forum Wymiana Doświadczeń na temat tych odpływów. Był też artykuł w jakimś Muratorze z 2008 lub 2007 r. o odpływach liniowych do przyszniców bez brodzików. Cena takiego odpływu to do 1 tyś. do kliku tyś zł. Jego wysokość wynosi ok 14- 19 cm, tyle miejsca potrzeba na syfon który jest przy tym odpływie. Sama rura odprowadzająca potrzebuje trochę miniejszego zagłębienia bo ok. 8-10 cm.

Dlatego taki prysznic najlepiej zaplanować przed wylewkami. Druga bardzo ważna sprawa to bardzo dokładne wykonanie zabezpieczeń przeciwwilgociowych pod takim prysznicem, zwłaszcza na piętrze,żeby nic nie ciekło.