TypeR 27.12.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Witam,chodzi o okna balkonowe. Mam zrobiony chudziak, w oknie balkonowym podmurowanie na wysokość 22 cm od chudego betonu. Otwory na drzwi wewnętrzne na 232 cm od chudziaka.Liczę tak, folia, styropian 13 cm, folia pod ogrzewanie podłogowe, 7 cm wylewki, 2 cm na wykończenie gresem i deską barlinecką.Podłoga na gotowo powinna wyjść na wsokość podmurowania pod okno (22 cm, otwory drzwiowe 210 cm), czy trochę wyżej (okno pewnie nie będzie idelanie na styk na dole)?To samo na poddaszu, od wylewki na stropie otwory drzwiowe mają 219 cm, czyli 4 cm styropian, podłogówka, 6 cm wylewki, 2 cm na wykończenie, zostaje 207 na drzwi, podmurowanie w balkonie 12 cm?Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 27.12.2008 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 jakiej marki beda drzwi? zobacz w ich katalogu jakie ma byc "swiatlo" dla oscieznic. No właśnie... trudne pytanie, bo jeszcze nie wybraliśmy, z tego co wyczytałem to normą dla drzwi wewnętrznych jest 208 cm. Pytam bo będą robić pomiary do okien i się pogubiłem z tymi wysokościami, nie wiem o ile okna są mniejsze od otworu okiennego. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts