neck 27.12.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Witam.Przez aluminiowe drzwi, które prowadzą na taras wpada do domu zimno, czuć trochę przykładając rękę. Wiem, że najlepszym wyjściem jest wymiana na inne, zrobię to ale w lecie. Do tej pory muszę jakoś przetrwać.Drzwi mają 2 duże hartowane szyby. Moje pytanie dotyczy możliwości ocieplenie doraźnego tych drzwi. Da się coś zrobić z wełną mineralną, można ją jakoś do tych drzwi od wewnątrz przyczepić? PozdrawiamK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 28.12.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Jeśli drzwi są glefie to sprawa prosta, możesz wcisnąć styropian i do wiosny przetrwasz. Jeśli w domu są małe dzieci lub zwierzaki, to wełny bym nie polecała.A swoją drogą czy to zimno jest od szyb czy masz tak zimne profile ? A może uszczelnienie styku futryny z murem jest niedokładne ? Na ogół fachowcy zapominają uszczelnić miejsca po klinach montażowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neck 28.12.2008 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Zimne są profile, nieszczelne są również miejsca styku drzwi z futryną. W domu mam zwierzaczki więc z tego co piszesz wełna odpada. Zostaję więc przyklejenie styropianu tak, aby zachodził na te miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts