coulignon 28.12.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 MPOPLAW - głos rozsądku w Twoim wątku. Jakoś tak sie utarło że Panie gaz to jest tani a prąd to jest drogi... I juz ludzie ida jak w dym. Tylko nie patrza o jaki gaz chodzi. Jeśli gaz ziemny jest przewidziany za dwa lata to żeby nie robić bez sensu inwestycji (piec kospela kosztuje ok 2000 zł) to proponowałbym zakupić zbiornik CWU dwupłaszczowy np taki: http://www.biawar.com.pl/index.php/ogrzewacze-wody/wymienniki-dwuplaszczowe-sp/menu-id-113.html Na razie stawiasz sobie taki, pakujesz do środka grzałki tak aby pociagnęły cały dom, do płaszcza podłączasz powrót i zasilanie co. Ciepłą wodę do mycia pobierasz w normalny sposób ze zbiornika. Po podłączeniu gazu dokładasz do tego kocioł jednofunkcyjny, grzałki odłączasz i robisz instalaję jak bozia przykazała. jak znajdziesz kumatego hydraulika to Ci to zrobi. Tylko z prądem jest jeden myk. Musisz już mieć taryfę normalną a nie budowlaną. Budowlana Cię zrujnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 28.12.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 coulignon napisał Na razie stawiasz sobie taki, pakujesz do środka grzałki tak aby pociagnęły cały dom, do płaszcza podłączasz powrót i zasilanie co. Ciepłą wodę do mycia pobierasz w normalny sposób ze zbiornika. Po podłączeniu gazu dokładasz do tego kocioł jednofunkcyjny, grzałki odłączasz i robisz instalaję jak bozia przykazała. jak znajdziesz kumatego hydraulika to Ci to zrobi. Tylko z prądem jest jeden myk. Musisz już mieć taryfę normalną a nie budowlaną. Budowlana Cię zrujnuje. Dobrze radzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz12 28.12.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Mam umowę z Gazpolem. Nie płaciłem za pozwolenie, montaż prawie gratis.ALE małe ale .W umowie jest napisane(oczywiście małymi litemi), że te bonusy będą pod warunkiem zużycia 5.000,00 m3 gazu.(pięcie tysięcy). To dużo jeśli pali się w kominku i jest on głównym śródłem ciepła w domuTeraz( po czterch latach) mam dostęp do gazu ziemnego i w przypadku zerwania umowy z Gazpolem muszę im zapłasić za te bonusy i za demontaż zbiornika.Czytajcie uważnie umowy i pytajcie do BULU przedstawicieli usługi co będzie jeśli chcecie zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 28.12.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Mam umowę z Gazpolem. Nie płaciłem za pozwolenie, montaż prawie gratis. ALE małe ale .W umowie jest napisane(oczywiście małymi litemi), że te bonusy będą pod warunkiem zużycia 5.000,00 m3 gazu.(pięcie tysięcy). To dużo jeśli pali się w kominku i jest on głównym śródłem ciepła w domu Teraz( po czterch latach) mam dostęp do gazu ziemnego i w przypadku zerwania umowy z Gazpolem muszę im zapłasić za te bonusy i za demontaż zbiornika. Czytajcie uważnie umowy i pytajcie do BULU przedstawicieli usługi co będzie jeśli chcecie zrezygnować. Witaj A ile propanu zużywacie na sezon grzewczy, ewentualnie rok do roku. Najlepiej gdybyś napisał w litrach, ale w metrach sześciennych też może być. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 15.03.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Czy ktos moze mi podac przyblizone koszty montazu zbiornika na gaz plynny w okolicach Warszawy?.Koszty podciagniecia gazu ziemnego wynosza (150m)ok 20 000 zl. Moze za kilka lat bedzie blizej.Dom jest maly (103 m˛)Czytalem ze firmy daja rabaty jezeli zuzycie gazu jest odpowiedno duze,ale jaki jest koszt bez tych rabatow ?Moze jest ktos ma tu jakies doswiadczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 27.02.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Odgrzewam stary kotlet Trochę może nie w tym wątku, ale mam pytanie do ogrzewających domy gazem płynnym i kominkiem z płaszczem wodnym. Ile średnio rocznie zużywacie gazu płynnego? Przy założeniu, że w kominku palicie codziennie, a gaz jest tylko w razie "w". Za ok 3-4 lata będzie przy mojej działce gaz ziemny i do tego czasu chciałbym przetrwać jakoś na LPG nie bankrutując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts