Rom-Kon 09.01.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Tak sobie czytam i czytam ten wątek i przyszło mi do głowy że przecież każdy wybiera na posadowienie swego domu jak najlepsze miejsce , suche, z dobrym do posadowienia gruntem no i bez cieków wodnych pod nim ( tzw. żył ), które ponoć mają zły wpływ na nasze samopoczucie . A tu na własne życzenie fundujecie sobie taki ciek w postaci studni w domu p.s. Kiedyś ludzie zabezpieczali się przed wpływem cieków wodnych stosując posadzę z polepy z gliny ...zawsze można przecież wezwać jakiegoś bio-enero-czy-coś-tam-terapeutę a on oczywiście pod łóżkiem położy taki kawałek blachy co to on te fluidy z cieków wyłapuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.01.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 margarytka " ponoć mają zły wpływ".... Widziałaś to? Gdzie? Da się to gdzie obejrzeć czy pomacać? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 09.01.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Adamie to, że ja czegoś nie widziałam, nie oznacza,że tego nie ma jedynie może świadczyć o mojej niewiedzy lub jej niedoskonałości . Czy ktoś widział miłość lub ją pomacał, czy ktoś widział lub pomacał duszę ? A jednak nikt nie zaprzecza, że jest jedno i drugie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 09.01.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Adamie! Narażacie się! Nie dyskutuje się na takie tematy. To jest dogmat. W "TO" się wierzy lub nie ale nie można podważać! To tak samo jak oddychanie ścian - ja już w tym temacie nie polemizuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.01.2009 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 No, to jakiś inny, musi, jestem! Tak cholernie chciałbym poznać bądź JEDNĄ osobę, co se czyściła rury od wentylacji mechanicznej!!! (za tym filtrem EU3). Tak samo czekam z utęsknieniem, aż odezwie się zaś ta dobra "du_sza?" co se dom osuszała klockiem drewnianym do bateryjki podpiętym! Tym magneto geo hydro elektro czymś! Odgrażał się i obiecywał! Pytam wciąż o bodaj jednego człowieka co te NIEMIERZALNE i NIEWYCZUWALNE a ZABÓJCZE promieniowanie wyczuwa, mierzy i zabezpiecza - żeby mu ze dwa proste pytania zadać! JAK ON TO ROBI? Bo ciągle się gada - że robi! Tak chciałbym też zobaczyć poszkodowanego radonem w jego własnej piwnicy!!! Albo napromieniowanego ceramiką z domu sąsiada! Inną jakąś mają!!! Mierzyłem radon w piwnicy, na strychu, na trawniku - i nic niepokojącego nie znalazłem. Wszystkie różnice w zakresie normalnego tła... Są tu nawet gdzieś fotki z pomiarów...Ceramikę mierzyłem.... - NIC! Zwykłe tło! KUR.WA!!! NIC! A przecież wszyscy wiedzą, słyszeli, spotykali.... Ja się tu wiedzą dzielę, jak mam ją na jaki temat, co ważny jest dla kogoś! A WSZYSCY? - Nie? Czy tylko mnie omijają? Czemu? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 09.01.2009 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 ....bluźnisz synu (ojcze?) oj bluźnisz.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.01.2009 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Ale kiedy ja.. naprawdę... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.01.2009 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 margarytkaMiłość to ja widziałem jak mnie na Trzęsidzidę zawlekli i jakowyś Otello zawodził tak, że ją zobaczyłem! Ba! Poczułem nawet! (Miał głos ewidentnie do baletu!)A dusza?Proste! Mane tekel fares!Tu masz:http://www.skutecznie.pl/index.php?ne=359&%3CbAdam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 10.01.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Adamie O tym doświadczeniu słyszałam, ale rozpatrując je w kategoriach ścisłych to tak naprawdę nie wiadomo, co udało się zważyć owym lekarzom wszak nikt nie widział co zostało zważone . Domysły Panie , domysły Wracając do Twego wcześniejszego postu zaciekawiłeś mnie tym osuszaniem klockiem drewnianym Przyznam, że słyszałam o różnych metodach osuszania budynków , jedną nawet dość dokładnie przetestowałam,ale klockiem drewnianym !!!!!! - ciekawostka. Adamie w jakim celu mierzyłeś radon na trawniku ? Pozdrawiam . p.s. dzielenie się sprawia ogromną przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.01.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Bo cyklicznie pojawiają się tu coraz nowsi forumowicze i zdarza się, że przynoszą w łebkach taki mętlik i stos głupot, że zimne poty biorą! Nasłuchali się pierdół i czasem powtarzają je. Jeden omało mnie nie pobił jak zakwestionowałem skuteczność magnetohydrogeograwitatora do osuszania. Tylko ja fizyk jestem i w takie moce nie wierzę. Z radonem jest to samo! Ludziska do piwnicy nie wejdą - bo będą mieli krzywe dzieci albo zejdą na chorobę popromienną - to zmierzyłem! Tak! wiem, że nie każdy ma czym lub umie, nawet jak ma... Są jednak chyba jakieś witryny, którym wierzyć można. Jakiś Uniwersytet czy Polbuda... Polska Akademia Nauk... NIE! Lepsze są bajania nawiedzonych, co skorupkami z jajek izolują wpływ cieków na wszechświat! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 11.01.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Adamie Podsumowując wątek jest za , czy przeciw usytuowaniu studni w domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.01.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Tu "chcieć" to tylko połowa odpowiedzi!Druga - to "móc" Jak warunki geolo pozwalają i po zrobieniu dziury chałupa w jakiej kurzawce się nie zapadnie albo w staw dla karpia z powodów artezyjskich nie zamieni - to można, bo pozytywów rozwiązania jest sporo!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_rt8 23.02.2009 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Tu "chcieć" to tylko połowa odpowiedzi! Druga - to "móc" Jak warunki geolo pozwalają i po zrobieniu dziury chałupa w jakiej kurzawce się nie zapadnie albo w staw dla karpia z powodów artezyjskich nie zamieni - to można, bo pozytywów rozwiązania jest sporo! Adam M. szanuję ludzi nauki i dziękuję za wszystko decyzja podjęta będzie w domu i myślę że z pożytkiem dla mnie a nie dla karpia pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts