Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zagadkowa studnia w domu

Recommended Posts

Tak sobie czytam i czytam ten wątek i przyszło mi do głowy że przecież każdy wybiera na posadowienie swego domu jak najlepsze miejsce , suche, z dobrym do posadowienia gruntem no i bez cieków wodnych pod nim ( tzw. żył ), które ponoć mają zły wpływ na nasze samopoczucie . A tu na własne życzenie fundujecie sobie taki ciek w postaci studni w domu :-?

p.s. Kiedyś ludzie zabezpieczali się przed wpływem cieków wodnych stosując posadzę z polepy z gliny :wink:

...zawsze można przecież wezwać jakiegoś bio-enero-czy-coś-tam-terapeutę a on oczywiście pod łóżkiem położy taki kawałek blachy co to on te fluidy z cieków wyłapuje...

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adamie

to, że ja czegoś nie widziałam, nie oznacza,że tego nie ma :D

jedynie może świadczyć o mojej niewiedzy lub jej niedoskonałości . Czy ktoś widział miłość lub ją pomacał, czy ktoś widział lub pomacał duszę ?

A jednak nikt nie zaprzecza, że jest jedno i drugie. :D

pozdrawiam

No, to jakiś inny, musi, jestem! :roll:

Tak cholernie chciałbym poznać bądź JEDNĄ osobę, co se czyściła rury od wentylacji mechanicznej!!! (za tym filtrem EU3).

Tak samo czekam z utęsknieniem, aż odezwie się zaś ta dobra "du_sza?" co se dom osuszała klockiem drewnianym do bateryjki podpiętym! Tym magneto geo hydro elektro czymś! Odgrażał się i obiecywał!

Pytam wciąż o bodaj jednego człowieka co te NIEMIERZALNE i NIEWYCZUWALNE a ZABÓJCZE promieniowanie wyczuwa, mierzy i zabezpiecza - żeby mu ze dwa proste pytania zadać! JAK ON TO ROBI?

Bo ciągle się gada - że robi!

Tak chciałbym też zobaczyć poszkodowanego radonem w jego własnej piwnicy!!!

Albo napromieniowanego ceramiką z domu sąsiada! Inną jakąś mają!!!

Mierzyłem radon w piwnicy, na strychu, na trawniku - i nic niepokojącego nie znalazłem. Wszystkie różnice w zakresie normalnego tła... Są tu nawet gdzieś fotki z pomiarów...Ceramikę mierzyłem.... - NIC! Zwykłe tło!

KUR.WA!!! NIC!

A przecież wszyscy wiedzą, słyszeli, spotykali....

:roll:

Ja się tu wiedzą dzielę, jak mam ją na jaki temat, co ważny jest dla kogoś!

A WSZYSCY? - Nie? Czy tylko mnie omijają?

Czemu? :o

Adam M.

margarytka

Miłość to ja widziałem jak mnie na Trzęsidzidę zawlekli i jakowyś Otello zawodził tak, że ją zobaczyłem! Ba! Poczułem nawet! (Miał głos ewidentnie do baletu!)

A dusza?

Proste!

Mane tekel fares!

Tu masz:

http://www.skutecznie.pl/index.php?ne=359&%3Cb

Adam M.

Adamie :)

O tym doświadczeniu słyszałam, ale rozpatrując je w kategoriach ścisłych to tak naprawdę nie wiadomo, co udało się zważyć owym lekarzom :wink: wszak nikt nie

widział co zostało zważone .

Domysły Panie , domysły :D

Wracając do Twego wcześniejszego postu zaciekawiłeś mnie tym osuszaniem klockiem drewnianym :o

Przyznam, że słyszałam o różnych metodach osuszania budynków , jedną nawet dość dokładnie przetestowałam,ale klockiem drewnianym !!!!!! - ciekawostka.

Adamie w jakim celu mierzyłeś radon na trawniku ? :-?

Pozdrawiam .

p.s. dzielenie się sprawia ogromną przyjemność :D

Bo cyklicznie pojawiają się tu coraz nowsi forumowicze i zdarza się, że przynoszą w łebkach taki mętlik i stos głupot, że zimne poty biorą!

Nasłuchali się pierdół i czasem powtarzają je.

Jeden omało mnie nie pobił jak zakwestionowałem skuteczność magnetohydrogeograwitatora do osuszania.

Tylko ja fizyk jestem i w takie moce nie wierzę.

Z radonem jest to samo!

Ludziska do piwnicy nie wejdą - bo będą mieli krzywe dzieci albo zejdą na chorobę popromienną - to zmierzyłem!

Tak! wiem, że nie każdy ma czym lub umie, nawet jak ma... :lol:

Są jednak chyba jakieś witryny, którym wierzyć można.

Jakiś Uniwersytet czy Polbuda...

Polska Akademia Nauk...

NIE! Lepsze są bajania nawiedzonych, co skorupkami z jajek izolują wpływ cieków na wszechświat!

Adam M.

Tu "chcieć" to tylko połowa odpowiedzi!

Druga - to "móc"

Jak warunki geolo pozwalają i po zrobieniu dziury chałupa w jakiej kurzawce się nie zapadnie albo w staw dla karpia z powodów artezyjskich nie zamieni - to można, bo pozytywów rozwiązania jest sporo!

Adam M.

• 1 month później...
Tu "chcieć" to tylko połowa odpowiedzi!

Druga - to "móc"

Jak warunki geolo pozwalają i po zrobieniu dziury chałupa w jakiej kurzawce się nie zapadnie albo w staw dla karpia z powodów artezyjskich nie zamieni - to można, bo pozytywów rozwiązania jest sporo!

Adam M.

szanuję ludzi nauki

i dziękuję za wszystko

decyzja podjęta będzie w domu i myślę że z pożytkiem dla mnie a nie dla karpia

pozdrawiam Piotrek