pio_n 28.12.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Drodzy forumowicze, Proszą o wasze zdanie na temat poprawności wykonania stężenia wiatrowego przy dachu dwuspadowym. W moim projekcie, w rzucie dachu jest ono pokazane jako X pokrywający polowe powierzchni dachu wykonany z tasmy stalowej perforowanej 60x20mm. Moje rozumowanie jest takie ze tak wykonane stężenie spina ze sobą dwie połacie dachu, gdyż są dwie taśmy przechodzące i krzyżujące się ponad kalenicą. U mnie w praktyce panowie fachowcy wykonali je jako dwa oddzielne X każdy na jednej połówce połaci dachu. Czy to poprawne? Jeżeli nie, to czy jest to poważny błąd, który może mieć poważne konsekwencje, czy taki z którym da się żyć? Dodam, że cały dach jest już skończony, skos dachu to 45 stopni, kalenica dość wysoko, bo spód kalenicy znajduje sie na 8 metrach. Mieszkam okolo 15km od morza, teren płaski. projekt domu to: http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-231,249,61,opis.html co myslicie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.12.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Z opisu wynika że masz to ok wykonane, a Twoje wyobrażenie były jakies dziwne. X powinien przechodzić conajmniej przez 3 krokwie, i X jako taki powinen usztywniac jedna połać Wiecej można powiedzieć jak pokażesz dokładnie rysunek więźby (nie kolorowy folder biura) i to co Ci fizycznie wykonali (jakaś fotka z daleka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 30.12.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Jest OK nie panikuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio_n 30.12.2008 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 podciagam. moze ktos jeszcze sie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.12.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 ... Czy to poprawne? ... poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 31.12.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 podciagam. moze ktos jeszcze sie wypowie? Podciągasz, to pokaż w końcu ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio_n 31.12.2008 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Przepraszam, nie denerwujcie sie, ale nie jestem biegly w komputerach, nie wiem jak tu sie podpina zdjecia. Stezenie tasma, ktore mi zrobili opisalem najlepiej jak potrafilem. Dzieki za wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 01.01.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Nikt się nie denerwuje Jakbyś chciał, to tutaj znajdziesz porady jak umieszczać zdjęcia: http://forum.muratordom.pl/jak-dodac-zdjecia-zeby-byly-widoczne-na-forum,t63615.htm Polecam sposób z wykorzystaniem serwisu imageshack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts