Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UWAGA! Podprogowa indoktrynacja dzieci w polskich szkołach!

Agduś

Recommended Posts

"Uwaga, rodzice! Tuż po świętach ujawniony został wielki spisek autorów podręcznika i redakcji pewnej gazety.

Oto ćwiczenie zaczerpnięte z jednego z podręczników do polskiego dla czwartoklasistów: spośród wymienionych tytułów wybierz te, w których wszystkie człony pisze się wielką literą. Co uczeń ma do wyboru? "Wally poznaje świat", "Mama, tata, komputer i ja", "Kubuś Puchatek", "Wiedza i Życie" oraz "Gazeta Wyborcza".

Czujna publicystka "Naszego Dziennika" zaczyna mieć wątpliwości:

Zwykłe zadanie ortograficzne. Ale czy na pewno?

O tym, że na pewno nie, przekonuje ją profesor Piotr Jaroszyński, kierownik Katedry Filozofii Kultury Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego:

- To celowe utrwalanie w świadomości, a raczej podświadomości dzieci, że jeśli gazeta, to "Wyborcza". Nie chodzi o to, że dzieci teraz będą sięgać po tę gazetę, ale że gdy będą starsze, to ta gazeta wyda im się jakaś swojska, skądś znana i bliska. Taki właśnie będzie efekt tej podprogowej indoktrynacji.

Jaroszyński dodaje, że dzieci są odbiorcami bezbronnymi, nie posiadającymi doświadczenia potrzebnego, aby rozpoznać zło. Dlatego apeluje:

- Trzeba uświadomić rodzicom i nauczycielom, jak daleko sięgają macki niektórych środowisk, które chcą sprawować rząd dusz nad Polską, zaczynając od najmłodszych dzieci."

W ogóle ten podręcznik jest podejrzany ze wszech miar! Kiedyś ujawniono, że w jednym z cwiczeń propaguje się czarną magię, okultyzm, zabobony i wiarę w ciemne moce! Otóż ćwicząc tryby czasownika podsunięto dzieciom trzy teksty napisane w trybie rozkazującym, oznajmującym i przypuszczającym. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie fakt, że te teksty były HOROSKOPAMI!!! ZGROZA!!! Przecież wiadomo, że wiara w horoskopy to prosta droga w piekielne czeluście! A tu niewinnym dzieciom każą szukać czasowników w TAKICH tekstach!

:o :o :o

Aż dziw bierze, że jeszcze nie zabraniają dzieciom czytać bajek, bo przecież tam się aż roi od różnych wróżek, czarownic i innych wysłanników piekieł :lol:

nie ciesz się, nie ciesz. Juz się zaczęło prześwietlanie.

Aż dziw bierze, że jeszcze nie zabraniają dzieciom czytać bajek, bo przecież tam się aż roi od różnych wróżek, czarownic i innych wysłanników piekieł :lol:

och, nie w temacie jesteś :) już dawno zaczęli - pisałam kilka lat temu pracę mgr o bajkach więc musiałąm przekopać się przez wiele analiz - zgroza! moja ulubiona była na temat Pana Kleksa - to podobno nie dość, że propaguje oklutyzm, to równiez narkotyki (pamiętacie, że zajadali pigułki?) oraz homoseksualizm (bo sami chłopcy w akademii no i pan Kleks wysoce podejrzany)

nie ciesz się, nie ciesz. Juz się zaczęło prześwietlanie.

No to będziemy, jak za czasów wojny, robić tajne komplety :lol: :lol: :lol:

och, nie w temacie jesteś :) już dawno zaczęli - pisałam kilka lat temu pracę mgr o bajkach więc musiałąm przekopać się przez wiele analiz - zgroza! moja ulubiona była na temat Pana Kleksa - to podobno nie dość, że propaguje oklutyzm, to równiez narkotyki (pamiętacie, że zajadali pigułki?) oraz homoseksualizm (bo sami chłopcy w akademii no i pan Kleks wysoce podejrzany)

To podobnie u Smerfów, tylko jedna dziewczyna (orgie :o chyba), małe dziecko - pedofilia, no i oczywiście też okultyzm :lol:

Gdzie tam nuda Neferciu :roll:

Wystarczy poczytać projekt podstawy programowej i inne pomysły pani Hall :-?

Fakt, że za czasów Giertycha bo było bardziej wesoło, ale zapewniam Cię, że teraz tak całkiem nudno nie jest :wink:

Ja wolę nie czytać., bo póki co nie mam siwych włosów. A pomysły są groźne...dla fryzury rodziców..

:)

dla zainteresowanych, a Panu Kleksie właśnie:

http://www.omkara.pl/komentarze/s_akademia.html

Słuchajcie, oświećcie mnie, bo ja już nie wiem. To ktoś na poważnie pisał? Ten bełkot?

Czy to żart po prostu, ironia taka?

No bo jak na poważnie... :o

"Pinokio" - Samotny ojciec powołuje do zycia chłopca (in vitro?). Oczywiście nie radzi sobie z jego wychowaniem (brak pełnej heteroseksualnej rodziny). Dopiero wróżka jako kobieta pomaga chłopcu wyjść na człowieka, ale jej stosunki z ojcem dziecka są niejasne (nie mają ślubu!).

"Królewna Śnieżka" - Samotna dziewczyna mieszka jako utrzymanka z siedmioma karłami w lesie!!!

"Akademia Pana Kleksa" - Propaganda homoseksualizmu, pedofilii, czarnej magii... długo by wymieniać!

"Kubuś Puchatek" - Podejrzana przyjaźń dwóch istot płci męskiej i różnych gatunków (Puchatek i Prosiaczek). Samotna matka, która ma dziecko nie wiadomo z kim i bez zastrzeżeń pozwala mu na podejrzaną przyjaźń z tygryskiem...

itd...