Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYSY NA ŚCIANACH POZIOME

Recommended Posts

witam

mam problem prosze o porady co się dzieje:

mam RYSY POZIOME NA TYNKU WEWNĄTRZ DOMU o długości 1 metra koło okien w 4 miejscach w domu na tej samej wysokości po przeciwległych stronach domu (dodam że mam tynk z knaufa maszynowy )

rysy sa nie wieksze niż 0,2-0,5 mm

sprawdzałem na zewnatrz porotherm przed tym niż robiłem ocieplenie i nie sa popekane gdyż te rysy wystepuja tak jak idzie fuga

mam dom parterowy z stropem drewnianym , wieniec na którym jest dach z dachówką ceramiczną,ściany zrobione są porotherm 25 P=W

tynki wewnetrzne zrobiłem październik/ listopad 2007 do tego jescze inne rzeczy jak płyty KG na sufitach ( tez mam rysy na łączeniach tych płyt), a wprowadziłem sie w sierpnu 2008 to do kwietnia były tynki jeszcze mokre az sie same wysuszyły przy pomocy ogrzewnia kominkiem - to nic nie widziałem aby było popekane dopiero w na koniec lipca ja skończyłem robic dodatkowo gładź i malowanie to wyszły rysy . zauwazyłem także jak było deszczowo to jakby się te rysy robiłe mniejsze cos takiego jakby tynk pracował

prosze o porade o co chodzi ?? nie wiem czy dach mi siada czy co ??

zrozpaczony

ps. Kierbud powiedział że to nic sie niedzieje ale wole sie upewnić