nowy230 28.12.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 witammam problem prosze o porady co się dzieje: mam RYSY POZIOME NA TYNKU WEWNĄTRZ DOMU o długości 1 metra koło okien w 4 miejscach w domu na tej samej wysokości po przeciwległych stronach domu (dodam że mam tynk z knaufa maszynowy )rysy sa nie wieksze niż 0,2-0,5 mm sprawdzałem na zewnatrz porotherm przed tym niż robiłem ocieplenie i nie sa popekane gdyż te rysy wystepuja tak jak idzie fuga mam dom parterowy z stropem drewnianym , wieniec na którym jest dach z dachówką ceramiczną,ściany zrobione są porotherm 25 P=Wtynki wewnetrzne zrobiłem październik/ listopad 2007 do tego jescze inne rzeczy jak płyty KG na sufitach ( tez mam rysy na łączeniach tych płyt), a wprowadziłem sie w sierpnu 2008 to do kwietnia były tynki jeszcze mokre az sie same wysuszyły przy pomocy ogrzewnia kominkiem - to nic nie widziałem aby było popekane dopiero w na koniec lipca ja skończyłem robic dodatkowo gładź i malowanie to wyszły rysy . zauwazyłem także jak było deszczowo to jakby się te rysy robiłe mniejsze cos takiego jakby tynk pracował prosze o porade o co chodzi ?? nie wiem czy dach mi siada czy co ?? zrozpaczony ps. Kierbud powiedział że to nic sie niedzieje ale wole sie upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy230 30.12.2008 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 i nikt nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts