daggulka 14.01.2009 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 starsza miała Heviran i puder w płynie z anestetykiem....młodszej nie kazała dawać tego Heviranu tylko smarować pudrem - drapie się jak jasny gwint , przeważnie w nocy -przez sen (w dzień się pilnuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee1986 18.01.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Współczuję córce. Ja miałam równo rok temu, 20 dawno na karku a tu ospa....ale tylko tydzień na szczęście. w czasie sesji;D a co do Heviranu, który ktoś poruszył- mi do tej pory wypadają po nim włosy.....zdrowia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 19.01.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Moje starsze złapało zapalenie oskrzeli Byłam w przychodni w piątek. Zgroza. Ludzi pełno. U nas panuje : ospa, jelitówka, szkarlatyna, odra, rózyczka,świnka, zapalenie płuc, zapalenie oskrzeli. Te choroby w piatek rozpoznała pani doktor. Koszmar jakiś. mam iść w tygodniu do kontroli z małym i się boję. Jest oczywiście samochód służbowy i lekarze jeżdżą na wizyty domowe ALE w obecnej sytuacji tylko w bardzo nagłych przypadkach ( hm w tedy to chyba pogotowie sie wzywa..) Dobrze ,że środowiskowe przyjeżdżają zastrzyki dawać. I tak sie dziwię mojemu rodzinnemu lekarzowi ,że dziennie jest w stanie przyjąć 70 osób.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1domatorka 19.01.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ja przechodziłam ospę w wieku 30 lat razem z synem on miał 2 krosty na głowie ja całe ciało obsypane, niestety zostały mi ślady na czole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.01.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 wczoraj mówili w tv , że jest wysyp ospy ... no to sie spóźnili - powinni mi miesiąc temu powiedzieć a co do "przechodzenia" ... u mnie książkowo widać różnicę: -starszej dopiero po 3 tygodniach strupy odpadły , miała masakrycznie dużo i masakrycznie wielkie krosty , gorączka utrzymywała się przez 5 dni -młodsza ma mniej nieco od starszej, mniej wielkich krost, i łatwiej widze przechodzi - gorączke miała tylko 1 dzień, więc myslę, że wiek ma tu wielkie znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.01.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 moje jeszcze nie maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.01.2009 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 froschka...nic straconego moja mama też nie miała...a opiekowała się też moimi dziewczynami - boję sie , ma nieco po pięćdziesiątce ... pomyślałam o szczepieniu dla niej , ale nie wiem jak to wygląda- czy jest skuteczne i bezpieczne w tym wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.01.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 o ja cie dagulla to u ciebie tez nie za wesolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 20.01.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Dziś w radio usłyszałam bardzo smutna historię: trzyletnie dziecko zachorowało w Święta na ospę. Miało bardzo wysoką gorączkę. Lekarz chorobę zdiagnozował i przepisał maść. W drugi dzień Świat dziecku sie pogorszyło ale pogotowie odmówiło przyjazdu. Rodzinny lekarz przyjechał i zlecił badania ale dopiero po Świętach bo wiadomo .. Święta. Niestety dziecko zmarło. Okazało się ,że umarło na posocznicę, czyli sepsę. Rodzice wiedzieli ,że coś złego dzieje się z dzieckiem ale nikt im nie chciał pomóc Mojej sąsiadki córkę bolały nogi. W końcu po kilku miesiącach poszła do lekarza ten zlecił badania krwi i co się okazało? Białaczka. Chyba ponad dwa lata chorowała. Niestety już nie żyje. Miała ponad 5 lat jak umarła. Moje dziecko ostatnio też wspomina ,że go nogi bolą...Niestety badań nie mogę zrobic bo od grudnia choruje, ospa, przeziębienie a teraz oskrzela.Nie wmawiam sobie ,że coś może być źle . Muszę zrobić mu badania żebym była spokojna, tylko niech on w końcu wyzdrowieje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 06.12.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 temat umarł śmiercią ospową ale u mnie od 3 dni aktualny.... mój starszy synbek lat 4 dostał...czekam teraz 2 tyg a dostanie małody...jak nic wychodzi że na święta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.12.2009 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 w nas wypadło w Sylwestra .... młoda się mało nie zapłakała ... a przyjaciółmi miała iść na impreze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 06.12.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 dzięki Dagga poczytałam sobie..po prostu trz przezyć nie ma że boli.....mam nadziję za do kuligu sie wykaraskamy...bo ja jadę zeby sie waliło , paliło i ospowało...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 06.12.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Kordzina - popros lekarza o Hevirax - szybciej przejdzie i mniej krostek wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 06.12.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 hevirax...ok.a 4 latki też mogą to brać???????????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 06.12.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Moje dziecko jak mialo ospe bylo mlodsze. Bralo chyba po pol tabletki. Krosty wyszly tylko jednego dnia (zamiast pieciu). Przeszlo bardzo lagodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 06.12.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 jutro idę do lekarza karzę sobie zapodać...dzięki...może to spowoduje ze szybciej z tego wyjdzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts