Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ospa u 15-latki

daggulka

Recommended Posts

dziewczyny ...kurcze..widze, ze ospa w starszym wieku to jednak nie rzadkość - w każdym razie na pewno nic przyjemnego to nie jest :roll:

Mój ojciec chorował razem z nami - w wieku okołoczterdziestkowym ) On nie my :wink: Łatwo nie było, my zapomnielismy juz o chorobie, a On ciagle zalegał w łozku.

Tak,że nie ma tego złego - lepiej teraz niż w dorosłości.

Uszy do góry i Ty i córka.

Acha, miałam też naście lat jak chorowałam na ospę i pamietam,ze zakładałam rękawiczki, co by tych strupów nie rozdrapać i nie zrobic sobie totalnej masakry z facjaty. :lol:

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziś 12-sty dzień choroby , a ona jeszce sie nadaje do smarowania -z tych mniejszych krostek strupki juz powoli odpadają, ale na tych dużych to jej sie takie strupy porobiły, że masakra :o - jeszcze troche minie choć mam nadzieję, że w poniedziałek już do szkoły ja puszczę :roll:

porażka z tymi chorobami zakaźnymi - faktycznie lepiej łapać za dziecka :roll:

Jak moje chłopaki mieli ospę to w domu miałam istny szpital na peryferiach. 8-letni płakał, że go swędzi, nocami nie spał z tego swędzenia i niedrapania, 6,5-letni marudził, że go swędzi, a ten dorosły, który też się załapał przy dzieciach, leżał z 40-stopniową gorączką i świństwem, które w półpaśca przeszło. Matko, co ja miałam... :lol:

Daggulko, będzie dobrze, kciuki trzymam.

Dziewczyny, ospa potrzebuje od 10 dni do 3 tygodzi na "wylegniecie" - jeszcze i mała moze załapać

Dokładnie.

U nas kilka lat temu ospę przyniosła córka z przedszkola, po dwóch tygodniach zachorował jeden z bliźniaków.....minęło dwa tygodnie zachorował mąż....minęło następne dwa tygodnie zachorował drugi bliźniak. :-?

Tylko ja nie chorowałam (podobno w dzieciństwie też nie chorowałam :o ) Mieliśmy szpital w domu ponad 3 miesiące - to było straszne! :evil: :-?

Daggulka nie chcę Cię martwić, ale......lepiej żeby córka zachorowała teraz (będąc dzieckiem) przejdzie ją łagodniej niż póżniej będąc dorosłą.

moja mlodsza bratanica przywlokla z przedszkola ospe na swieta :D

od wczoraj meczy sie z nia jej starsza 17-to letnia siostra :-?

teraz czekam na dalszy rozwoj wypadkow ......zadne z mojej "trojki" nie przechodzilo jej wczesniej :roll: (wspolczuje im z racji wieku i zblizajacych sie ferii zimowych :wink: )

ogolnie nie jest za ciekawie, bo nie chorowaly na zadna z chorob typowych dla wieku dzieciecego .dziwne, bo wszystkie chodzily do przedszkola , w szkolach tez bywaly epidemie , na podworkach to samo ....

corka zaszczepiona zostala przeciw rozyczce .

jezzzuuu...epidemia jakaś ... córa mojej pracownicy ma ospę :o

Froschka - no własnie moja starsza córa -Kamila z zakaźnych też miała za dziecka tylko różyczkę ... ani świnki , ani ospy - nic :o ... a też chodziła do przedszkola i do szkoły- a teraz bidulka płaci za to :(

dziś 18-sty dzień od pierwszej krosty a ona jeszcze ma strupy , jeszcze ją smaruję, jeszcze do szkoły nie chodzi (choć teraz przez 3 dni bedzie musiała iść bo egzaminy próbne gimnazjalne w szkole) ...masakra :roll:

a Kasia - krost zdecydowanie mniej, bez wysokiej gorączki - niebo a ziemia jeśli chodzi o porównanie :wink: