Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wysoko płytki ceramiczne?

Recommended Posts

Najlepiej dać płytki na ścianach, które najbardziej narażone są na zachlapanie, zabrudzenie. Na skosach zdecydowanie nie. Można ciekawie zakomponować płytki na ścianach na różnych wysokościach. Pozostałe miejsca pomalować dobrą farbą do łazienek, świetnie się zmywa i taka łazienka nie wygląda jak bunkier od góry do dołu opłytkowana.

Witam,

Podzielcie się proszę swoimi opiniami: do jakiej wysokości kłaść płytki ceramiczne w łzience i czy jest sens kłaść je także na skosie (ścianka kolankowa ma 1,4 m)?

mnie odrazaja kafle, znosze ich widok ze wzgledow na zone (jak to baba, chciala je miec) :D.

U mnie odwrotnie-mąż nalegał,bo twierdzi,że praktyczniej(nie będzie musiał co chwilę malować :roll: )

Witam,

Podzielcie się proszę swoimi opiniami: do jakiej wysokości kłaść płytki ceramiczne w łzience i czy jest sens kłaść je także na skosie (ścianka kolankowa ma 1,4 m)?

Na skosach z pewnoscia bym nie polozyl.

A tak na marginesie to czy w ogole musisz miec plytki w lazience?

My mamy tylko w kabinie (kabina bez brodzika) i na calej podlodze.

Pozostale sciany i te przy umywalce i przy wannie i wc i........ wszystko malowane.Wyglada to rewelacyjnie.

"de gustibus....coś tam coś tam" - ja położyłem płytki w pralni na wysokość 2,6m czyli został mi pasek około 7cm do sufitu (wc i łazienkę robię podobnie) - te 7cm to też przemyślane - łatwiej będzie malować sufit.

uważam że wygląda to dość fajnie ale może dlatego że płytki niemałe 25cmx35cm - natomiast małe (15x20) chyba by dobrze nie wyglądały

a teraz co do "gustibus"...

płytki położone na wysokość około 1,3m wyglądają troszkę jak lamperia...

Łazienka z pomalowanymi ścianami może być trochę niepraktyczna - wiem, wiem , że są dość dobre farby teraz....ale jakoś tak w łazience powinny być kafelki 8)