Renia 06.01.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 widzicie, jakie my ludziska są. zawsze na opak. zawsze pod prąd. jak jest nakaz w prawo, to my musimy w lewo, etc. dlatego u nas nigdy nie będzie irlandii, japonii, czy innych takich. też tak uważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 06.01.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 ...tylko nie mają prawa mieć później pretensji, że im rozbrykane dzieci w kościele przeszkadzają... tak, ale wiesz jak to jest z moherami. poza tym w większości przypadków zajmują miejsca które powinny być przeznaczone dla dzieci właśnie ( albo ich rodziców) i teraz wytłumacz dzieciom, że starszym powinno się ustępować miejsca siedzące. jak byłem dzieciakiem i jeszcze chodziłem do kościoła na takie msze, zawsze mnie to wkurzało. A mohery były już wtedy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.01.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 jak byłem dzieciakiem i jeszcze chodziłem do kościoła na takie msze, zawsze mnie to wkurzało. A mohery były już wtedy. Mohery były zawsze i będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.01.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 A myslisz, że my mamy szansę na to żeby nie byc moherami ? Ja bym chciała ! Nie byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 06.01.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 A myslisz, że my mamy szansę na to żeby nie byc moherami ? Ja bym chciała ! Nie byc. mamy duże szanse nimi nie zostać a tak naprawdę, to czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.01.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 a ja patrząc na znajomych (a jest kilku), co mają koty, to wiem jedno, ja kota w domu nie chcę nie chodzi o to, że niszczą - to nie to ale te koty łażą wszędzie jesz, a o kot koło ciebie po jedzeniu łazi i tym podobne no nie wiem, ale jakoś do mnie taka poufałość nie przemawia Do 7 listopada ubr tez mowilismy, ze kota NIGDY miec nie bedziemy, bylismy wrecz na koty uczuleni wlasnie dlatego, ze laza wszedzie wlacznie ze stolem. No i przypetal sie do nas malutki kociak znajda tzn. podejrzewamy, ze ktos go wyrzycil z auta, mial jakies 8-10 tygodni. Lazil po podworku z rana i miauczal, maz co go wyniosl za plot to on wracal i krok w krok za mezem tuptal. potem maz przyszedl do domu na sniadanie, a ten zaraz byl na parapecie zew. i miauczal przerazliwie. Ja sie nic nie odzywalam, bo to maz byl ten bardziej uczulony na koty w domy chociaz szkoda mi go bylo i w koncu to on sie odezwal "daj mu troche mleka". No i jak dostal mleka to zostal, mial byc w okol domu, a na noc w gospodarczym ale jak wrocilam z pracy wieczorem to maz drzemal na kanapie z kotem na brzuchu glaszczac go . Kot zostal w domu ale jest w nim tylko kiedy my jestesmy, w dzien gdy pracujemy to kot jest w gospodarczym razem z mezem (pracuje przy domu). W domu nie ma prawa on wejsc na blat w kuchni, stolik kawowy czy stol, a jak jemy to w ogole nie reaguje. Ale od poczatku jedzenie dostawal ale tylko w misce, a jak sie zapomnial i wskoczyl na stol czy blat (zaraz po zamieszkaniu u nas prubowal) to mial tlumaczone i byl zestawiany. Mimo, ze przy nas nie wlazi na stol to sam w domu nie zostaje, bo wiem, ze jakby mial swobode i nie byl dopilnowany to lazilby po stole. No i jestem w szoku ile kot potrafi zrozumiec i jaki jest cwany ale i tak robi to na co w danej chwili ma ochote, psy tez duzo rozumia ale takie cwaniaki nie sa, a mamy 2 psy i nasz maly kotecek naszego 90 kg psa owinal sobie wokol palca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 06.01.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Też mam nadzieję, że nigdy nie będę "moherem" - bo mam nadzieję, że pokolenie moich dzieci i wnuków już nie będzie miało tej okropnej maniery szufladkowania ludzi i oceniania ich według trego, co noszą na głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga_j 06.01.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Wesolych swiat i szczesliwego nowego roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.01.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 No i jestem w szoku ile kot potrafi zrozumiec i jaki jest cwany ale i tak robi to na co w danej chwili ma ochote, psy tez duzo rozumia ale takie cwaniaki nie sa, a mamy 2 psy i nasz maly kotecek naszego 90 kg psa owinal sobie wokol palca. Miło sie to czyta .... aż sie gęba sama śmieje do komputera. Koty sa bardzo inteligentne, tylko tego nie widać. Któż to wie ile rozumieja ? Przeciez tego nie powiedzą. A jak kochają włascicieli ..... nie mniej niz psy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.01.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Też mam nadzieję, że nigdy nie będę "moherem" - bo mam nadzieję, że pokolenie moich dzieci i wnuków już nie będzie miało tej okropnej maniery szufladkowania ludzi i oceniania ich według trego, co noszą na głowie... Ale te dzisiejsze moherowe berety jak były mlode tez myslały, że nie będą, a są. A okreslenie "moherowy beret" to raczej stan umysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 06.01.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 ...tylko nie mają prawa mieć później pretensji, że im rozbrykane dzieci w kościele przeszkadzają... tak, ale wiesz jak to jest z moherami. poza tym w większości przypadków zajmują miejsca które powinny być przeznaczone dla dzieci właśnie ( albo ich rodziców) i teraz wytłumacz dzieciom, że starszym powinno się ustępować miejsca siedzące. jak byłem dzieciakiem i jeszcze chodziłem do kościoła na takie msze, zawsze mnie to wkurzało. A mohery były już wtedy. pozdro a ja myślę że tu nie o mohery chodzi tylko o kulturę każdego z nas,jak ja byłam dzieckiem też musiałam ustępować starszym miejsca i to nie tylko w kościele i robię to do dzisiaj, co więcej nauczyłam tego swoje prawie dorosłe już dzieci a co do kościoła to zgadzam się że jeżeli to jest msza dla dzieci to one mają bezwzględne pierwszeństwo w zajmowaniu miejsc siedzących siedzących,powiem więcej również nasz proboszcz zwrócił na to uwagę naszej parafialnej starszyźnie i myślę że to właśnie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 06.01.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 jeszcze dodam,że jetem właścicielką dwóch kotów i jednego psa -owczarka niemieckiego-wszyscy mieszkają z nami w domu specjalnych zniszczeń nie zanotowano,po stołach zwierzyna nie łazi,miski posiadają swoje i tylko tam dostają posiłki,a na żebractwo przy stole nie reagujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 06.01.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Też mam nadzieję, że nigdy nie będę "moherem" - bo mam nadzieję, że pokolenie moich dzieci i wnuków już nie będzie miało tej okropnej maniery szufladkowania ludzi i oceniania ich według trego, co noszą na głowie... Ale te dzisiejsze moherowe berety jak były mlode tez myslały, że nie będą, a są. A okreslenie "moherowy beret" to raczej stan umysłu. A to, to wiem, tylko zobacz - tekst jest, że "mohery weszły do kościoła" - na jakiej przepraszam podstawie autor ocenia stan umyslu tych osób? A moze te panie w moherowych beretach to zupełnie fajne starsze osoby? Tolerancja dla starszych pań w moherach nie obowiązuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 06.01.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 nie każda starsza pani w bereciku to mocher (aaa niech zostanie przez ch ) a niektóre mochery(ch konsekwentnie ) nie noszą berecików i mogą mieć dwadzieścia parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.01.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Tolerancja dla starszych pań w moherach nie obowiązuje? Powinna obowiązywac, ale po tych wszystkich aferach z Radiem Maryja i moherami wiekszość ludzi reaguje tak a nie inaczej... po prostu zrobił sie stereotyp. A co do stwierdzenia matki dyrektorki, że nie kazda starsza Pani to moher, wyznaje, że ja znam tylko jedną starszą osobe, która na pewno nie jest moherem. Co do reszty - mniej lub więcej ... Na pewne rzeczy w pewnym wieku nie mamy niestety wplywu i tego sie w przyszlości u siebie najbardziej obawiam Tak bardzo nie chce byc moherowym beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.01.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 a moherowy golf sie liczy ? bo se dzisiaj kupiłam zgadzam sie Renią ....moher to stan umysłu w przenośni oczywiście ,bo znam jedną moherową w norkach ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 06.01.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 liczy się, a jakże, wystarczy troszkę naciągnąć i już masz beret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.01.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 a moherowy golf sie liczy ? bo se dzisiaj kupiłam Coś nie bardzo wyczuwam, żeby Cie ta "choroba" miała dopaść .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.01.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 liczy się, a jakże, wystarczy troszkę naciągnąć i już masz beret no patrz ....bedzie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.01.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 liczy się, a jakże, wystarczy troszkę naciągnąć i już masz beret no patrz ....bedzie jak znalazł Nie przyda Ci sie, nie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts