sailor_ro 29.12.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witam Mam takie pytanie,wczesniej sie nad tym nie zastanawialem i zakladalem ze kupie regulowana,ale czy w moim przypadku taka oscieznica moze zostac zamontowana.Chodzi o sytuacje jak na rysunku.http://img131.imageshack.us/img131/6075/beztytuudw7.th.jpg pozdrawiam i z gory dzieki za wszystkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 29.12.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Mam to samo i w sumie już powinnam myśleć nad tym (martwić się?) a do tego jest to wejście do kotłowni. Znalazłam na Allegro kompletne drzwi z ościeżnicą i framugą, stalowe, może to będzie jakieś wyjście z sytuacji. W Twoim przypadku jeśli jest to wejście do pokoju, wiatrołapu itp. ja bym się pokusiła o drzwi przesuwne lub składane harmonijkowe, w zależności od tego do czego służą - bardziej reprezentacyjne z szybkami, drewniane itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 29.12.2008 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Drzwi przesuwne i harmonijkowe odpadaja z wielu względów.Co od otworów to własciwie wiekszosc mam zrobionych tak jak na zdjeciu(no coż mały dom ...) Pozdrawiam i czekam na kolejne wypowiedzi czy jestem skazany na stałą ościeżnicę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 29.12.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Moim zdaniem to wszystko zalezy od tego, jakiego producenta wybierzesz i czy chcesz w domu mieć całość drzwi tego producenta czy nie. Wtedy wybór zależy od tego jakie otwory pod drzwi masz wykonanie i jakie grubości murów. Z tymi danymi powinieneś sie przejść do kilku kandydatów na wykonawców. Będziesz miał porównanie cen i sposobów wykonania.Ja u siebie, w sytuacji podobnej jak na rysunku, mam ościeżnice regulowaną (jak w całym domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 29.12.2008 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Ooo,a jesli to nie tajemnica to napisz prosze jakiej firmy masz drzwi:)??A moze moglbys cyknac fotke tych drzwi,tzn. chodzi mi glownie jak jest wykonczona czesc oscieznicy ktora styka sie ze sciana, jak rozumiem nie moze byc tam opasek,wiec jest jakis ćwierćwałek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.12.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 u mnie też kilka otworów drzwiowych jak na w/w rysunku ... wszędzie montowałam ościeżnice stałe ... ościeżnice bodajże Arco z zaokrąglanymi profilami z classena ...ale powiem, ze było sporo kombinowania z tym cholerstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 29.12.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Drzwi są Lutostański. Widac je na niektórych zdjęciach jak klikniesz na link do mojego projektu poniżej tego postu (wszystkie drzwi wewnętrzne z wyjątkiem tych do kotłowni, garażu i spiżarni). Niestety nie mam gotowych zdjęć tych konkretnych drzwi, sa tam właśnie jakieś ćwiećwałki. Wydaje mi się, że każdy przyzwoity producent ma sposób wykończenia w takich miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 29.12.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Też w kilku przypadkach jest u mnie jak na rysunku - stolarz bez problemów zrobił ościeżnice opaskowe i wyglądaja super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 11.02.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Mam podobną sytuację, więc odświeżam wątek. Mój majster, który wraz ze swoją ekipą, właśnie pracuje nam w domu nad szpachelką i gładzią, mówi, że powinniśmy ościeżnice zamontować właśnie teraz żeby mógł ją ładnie obrobić, dociągając gładź pod samą ościeżnicę. Jak to wyglądało u Was? Kiedy montowaliście ościeżnice? Na tym samym etapie, na którym ja jestem teraz? Czy też może wykończyliście gładzią tą ścianę, która jest wyżej na rysunku do samego końca i montaż ościeżnicy zrobiliście później, już po pomalowaniu ścian i zrobieniu podłóg? Jednym słowem jak u Was ta procedura wyglądała? Z góry dziękuję za odpowiedź, bo głowię się dziś cały dzień nad tym problemem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts