anetina 29.12.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 w nowym domu, nowy pokój czy pozwalacie dziecku samemu zaprojektować pokój, urządzić go? czy dosłownie wprowadzacie go na gotowe? rozumiem, że inaczej będzie u niemowlaka, inaczej u 5latka, a inaczej u 15 latka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 29.12.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Ogarnięta przedswiątecznym szaleństwem zmieniłam wystrój w pokoju mojej 7-latki. We wrześniu do szkoły, no więc czas kupić biurko i fotel, tym bardziej że panna utalentowana jest, dużo rysuje i pisze. Zabrałam córkę żeby się przymierzyła do biurka i krzesła. Jak już ustaliłyśmy model, to zapytałam ją o kolor. I tutaj córka mnie zaskoczyła swoim dojrzałym gustem.Myślałam, że wybierze jakiś cukierkowy kolorek. A ona wybrała czarny!!!Czarny fotel w białe kwiaty. I mówi "mamusiu, ja już nie lubię różowego"Ponieważ dotychczasowy pokój był właśnie taki pastelowo-różowy, w myszki, trzeba było pomysleć o elementach dekoracji, nawiązujących do fotela.Byłyśmy w IKEA więc od razu wybrała sobie czarną posciel, czaarną narzutę i do tego gustownie dobrała podusię. Czarno-biało-żółtą . Firanki, lampę i półeczki dokupiłam już bez niej, następnego dnia. Na wiosnę przemalujemy pokój i córka na pewno wybierze sobie kolor - z moją dyskretną powdpowedzią. Uważam że dziecko powinno jak najbardziej uczestniczyć w urządzaniu swojego pokoju. A nawet reszty pomieszczeń. Czuje się wtedy ważne, a przy tym kształtuje swój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.12.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Oczywiście zapytaliśmy naszych dziewczyn, jakie pokoje im się marzą. Wycięłam z różnych gazet zdjęcia wnętrz i kazałam wybierać pomysły.Najstarsza miała 100 pomysłów na minutę, ale żaden nie był "ulubiony". W końcu zainspirowana widokiem tkanin we wzory zwierzęce (imitacja skór zebry, żyrafy itp.) stwierdziła, że "afrykański" ma być. Nabyliśmy mnóstwo rzeczy pod tym kątem, a młoda zainteresowała się w międzyczasie astronomią i teraz jakiś gwieździsty pokój by jej bardziej odpowiadał.Średnia, na etapie projektowania pokoju pięcioletnia, lubiła kolor różowy. Wybrała pokój "różyczkowy". Pod tym kątem zrobiliśmy jej bordową podłogę. Jednak zanim się wprowadziliśmy radykalnie zmienił jej się gust i polubiła żółty! Jednak różyczki jako motyw przewodni zostały, tyle że herbaciane.Najmłodsza dla odmiany na etapie projektowanie lubiła żółty, więc wybrała pokój "kubusiowy". Ma jasnożółtą podłogę, nabylismy tapetę z Kubusiami Puchatkami i całą ferajną, od babci dostała takąż firankę..., a zanim się wprowadziliśmy.... polubiła różowy! Krakowskim targiem ma różowo-fioletowy kącik do spania i żółto-pomarańczową bawialnię. Drzwi szafy okleimy kubusiową tapetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena10345 22.05.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 (edytowane) Ja urządziłam pokój 7 latki meblami MODEROWANO jedynie dodatki i mam nadzieję do studiów wystatczy. Białe meble nigdy nie wyjdą z mody Edytowane 29 Maja 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts