jack20 29.12.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 czy mozna zastosować pod wylewki w domu parterowym zamiast jenej płyty styropianowej grubości 10 cm kilka np. 3-4 o mniejszej grubości ale żeby w efekcie wyszło około 10 cm, czy sie nic nie bedzie diało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 29.12.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 możesz tak zrobić z mego doświadczenia ZALETY -zminimalizowanie mostków termicznych WADY-dłużej się układa-bardziej podatny na uszkodzenia zanim zostanie zrobiona wylewka, a nawet w trakcie jej- przy cienkich płytach gorzej się układa podłogówka, często podrywają się płyty W twoim przypadku ja bym zrobił 2 x 5cm, a nie więcej cieńszych warstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack20 29.12.2008 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 sprawa wygląda tak ze płyty mam 2 i 3 cm cienkie ale przy odrobinie delikatnoiści mysle że bardzo nie uszkodze, albo zatrudnie żone do układania w koncu to połowa mojej wagi:) a co do podłogowki to planuje w 1/3 domu i tam chyba dam troszke grubszą wylewkę ponoś lepij bedzie akumulować ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts