Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pękające płyty k-g.

Gość so**l

Recommended Posts

post powyżej mojego tłumaczy, dlaczego wysłałem na priv :-) Po prostu jakieś drobne doświadczenie i wskazówki mogą pomóc, ale dyskusja nad zasadnością stosowania wkrętów zółtych, niebieskich, czarnych, czy jak kto i co woli, mija sie z celem. Oczywiście jako przenośnia. Podsumowując ! nie da się zrobić poddasza, by nie pękało, gdy oszczędza się na materiałach, a wykonując nie przestrzega pewnych zasad.

post powyżej mojego tłumaczy, dlaczego wysłałem na priv :-) Po prostu jakieś drobne doświadczenie i wskazówki mogą pomóc, ale dyskusja nad zasadnością stosowania wkrętów zółtych, niebieskich, czarnych, czy jak kto i co woli, mija sie z celem. Oczywiście jako przenośnia. Podsumowując ! nie da się zrobić poddasza, by nie pękało, gdy oszczędza się na materiałach, a wykonując nie przestrzega pewnych zasad.

dlatego dobry kolego nie wysyłaj na pryw tylki pisz innym ludziom głodnym właściwej wiedzy i podziel się swym doświadczeniem to będzie mniej zfuszerowanych poddaszy :wink:

• 2 weeks później...

Pytanie do expertów mam.

Mianowicie rozchodzi się o wykonanie połączeń płyt na skosach sufit- skosy skosy- ściana pionowa jak na załączonym rysunku:

http://iv.pl/images/zuwf5uze9or2up11xjj_thumb.jpg

czym lepiej wykonać taśmą papierową z wkładką aluminiową czy listwami narożnikowymi uniwersalnymi z PCV które można wpasować w kąt miedzy łączeniami. Co mniej będzie pękało?

Pozdrawiam

• 1 month później...
Robie poddasza od dawna i nigdy nie mialem tel od zadnego z klientow, ze plyty popekaly.Bez stosowania podkretek, odpowiednich gipsow i tasm zawsze bedzie pekalo, a akryl uzywaja ci ktorym nie chce sie tego zrobic wlasciwie, bo to wymaga wiecej czasu - bo przeciez dzisiaj kasa jest najwazniejsza...

a akryl uzywaja ci ktorym nie chce sie tego zrobic wlasciwie, bo to wymaga wiecej czasu - bo przeciez dzisiaj kasa jest najwazniejsza...

Nie wiem dokladnie o jakiego rozmiaru pekniecia sie tutaj rozchodzi, no bo kazdej plyty G-K sie nie akryluje, ale spoiny np. przy drzwiach, oknach i innego typu laczeniach najlepiej wypelnic akrylem (nie mylic z farbami akrylowymi)

http://i151.photobucket.com/albums/s140/danny_amd/jkkAKRYLW.jpg