kaśka maciej 30.12.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 tylko moja teściowa zwyczajnie nie miała czasu na rozczulanie się nad tym, jak to sie kochany synuś pięknie złości miała tyle roboty, że czasem nie wiedziała jak się nazywa - mój mąż też był włączany w co tylko sie dało, a na wsi było co robić, oj było... To chyba kolejna przyczyna różniastych niepowodzeń wychowawczych - dzieciaki w dzisiejszych czasach nie mają co robić...otóz to wszystko zrobi mamusia, babcia, pani od sprzatania posprzata itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.12.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Kto by tam calowal jakies stare ciotki....no, sorry. Czy to jest Klub Rasowego Zrzedy ? To ja sie tez dolacze - " Ach, ta dzisiejsza mlodziez ..........jak na takich starych to i tak nie jest taka zla ' .jeszcze taka stara nie jestem poza tym nie chodzi tu o mnie tylko, powiedziałam przecież że z nikim!!!!!!!!! Włączając w to swoją matkę, bacię i dziadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.12.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 to dobrze, że ja należę do matek leniwych ale samodzielności to uczę od małego i na szczęście dziadkowie i mąż to respektują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.12.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Tez tak mialam i jakos wyroslam na nieporzadna , ale calkiem, calkiem....sprzatac nadal nie lubie. Corki tez nie nawykly do sprzatania - maja zarzadzac zasobami ludzkimi a nie scierac kurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.12.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 skojarzyło mi się - inwestorek dał buziaka babci zycząc jej, żeby ... nie umarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 30.12.2008 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Czy to jest Klub Rasowego Zrzedy ? Tak, też tutaj przywędrowałas ? Lubimy sobie ponarzekać troche ..... lżej potem na wątrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.12.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Doszedl do wniosku, ze bedzie rodzielal pocalunki oszczednie i tylko wybranym - co w tym zlego ? ? Owszem dla niego jestes stara, Kaska, stara jak swiat. Ludzie, co wy chcecie od tej mlodziezy ? ? ? Jaka ja wychowaliscie taka ja macie. Nie jest chyba az tak zle . Przeciez oni musza sie uczyc, dawac sobie rade, pracowac .....i w wiekszosci to robia. A czego ich nie nauczyliscie tego nie beda umieli. Np udzielic pomocy lezacemu. Usmiechac sie . Pozartowac. Traktowac kobiety w miejscu pracy jak ludzi a nie tylko kucharki itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.12.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 no masz w otoczeniu przykład jednej takiej niepełnej rodziny i uznajesz, że wszystkie takie są same na szczęście nie masz racji pewnie tak Widzę, że czułą strunę szarpnęłam Stokrotka, ja nie piszę tu o nieżyjących ojcach czy rozwiedzionych. Ja mam na myśli kobiety, które świadomie decydują sie na samotne macieżyństwo, bo fajnie jest mieć dziecko, bo na starość będzie miał mi kto podać szkalnkę wody... i takie tam inne .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.12.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 to dobrze, że ja należę do matek leniwych ale samodzielności to uczę od małego i na szczęście dziadkowie i mąż to respektują znaczy się wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.12.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 to dobrze, że ja należę do matek leniwych ale samodzielności to uczę od małego i na szczęście dziadkowie i mąż to respektują znaczy się wszystko jest ok oj tak a teraz matka leniwa przy kompie a 5latek z 8latkiem przygotowują ciasto do gofrów wcześniej piekliśmy ciastka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.12.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Nie wiem jak wy , ale ja musze kurcgalopkiem pognac do szewca zeby odebrac buty na Sylwka dla mlodziezy - i jeszcze zmowic paciorek. bo wczoraj zostaly przytargane 4 wielkie pudla ze sprzetem naglasniajacym i maszyna do robienia piany - bedzie sie dzialo, bedzie......straz pozarna murowana. Moze obejdzie sie bez policji, chociaz nic pewnego...... Ale lece rozlepiac plakaty z gory przepraszajace . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.12.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 to dobrze, że ja należę do matek leniwych ale samodzielności to uczę od małego i na szczęście dziadkowie i mąż to respektują znaczy się wszystko jest ok oj tak a teraz matka leniwa przy kompie a 5latek z 8latkiem przygotowują ciasto do gofrów wcześniej piekliśmy ciastka mój 9latek z 5latką skrobią ziemniaki na frytki obiad sobie robią ps. specjalnym obierakiem do ziemniaków, nie nożem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.12.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 to dobrze, że ja należę do matek leniwych ale samodzielności to uczę od małego i na szczęście dziadkowie i mąż to respektują znaczy się wszystko jest ok oj tak a teraz matka leniwa przy kompie a 5latek z 8latkiem przygotowują ciasto do gofrów wcześniej piekliśmy ciastka mój 9latek z 5latką skrobią ziemniaki na frytki obiad sobie robią ps. specjalnym obierakiem do ziemniaków, nie nożem żyć, nie umierać a dadzą chociaż mamie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.12.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 żyć, nie umierać a dadzą chociaż mamie ???dadzą, dadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 30.12.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 A to ja Wam coś podrzucę: Święta racja, a jak przychodzi moment całkowitego niepanowania na swoją pociechą, to nowoczesna mama idzie z dzieckiem do psychologa i tam dostaje zaświadczenie, że dziecko jest nadpobudliwe. I od tego momentu mama jest "szczęśliwa" ma swego rodzaju usprawiedliwienie - to nie moja wina, że dziecko jest niegrzeczne, ono jest nadpobudliwe. Znamienne to, co napisał TINEK. Mamusie. Nowoczesne. A gdzie w tym wszystkim, że się tak zapytam, "nowoczesne tatusie"? Hm? Powiecie - pracują cieżko i długo, wyjeżdzają, domy budują... Wielu na pewno, szczególnie wśród forumowiczów... ale świat nie kończy się na forum. Niektórzy pracują nie dłużej i nie ciężej niż ich zony, i jakąż to opcję wychowawczą mają dla swoich dzieci po godzinach pracy? Wspólne łupanie mutantów czy innych nazistów na komputerze? Oglądanie meczów? podczas, gdy mamuśka po pracy ciągnie drugi etat przy garach? Taki przykład daje ojciec dzieciom? ileż to razy widziałam sytuację, że na rodzinnym spędzie umęczona mamuśka lata od kata do kąta za dwulatkiem, a tatuś siedzi, spożywa i czaruje ciocie i wujków... Wiecie co, ja myslę, że za mały wpływ mężczyzn na wychowanie młodego pokolenia to jeden z powodów tego, że rośnie nam armia zakochanych w sobie, bezkrytycznych, pozwalających sobie na wszystko dzieciaków. Brakuje tej surowej, zdrowej rezerwy, do której mężczyźni (nie uogólniając oczywiście) mają jednak większą skłonność i predyspozycje. Nie wiem, czy ktokolwiek się ze mna zgodzi, pewnie zostanę posądzona o feminizm, szowinizm i inne izmy ale naprawdę zobczacie, jak głęboko te stereotypy tkwią w naszych głowach, jeśli w kontekście wychowania pisze sie o mamuśkach, a nic lub niewiele - o tatuśkach... Chylę czoła - nie mamuśka, po prostu rodzic, czy to ojciec czy matka, trochę się zapędziłem, dziękuję za zwrócenie uwagi pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 31.12.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 najważniejsze, żeby dziecko rozsądnie wychować na mądrego, fajnego człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 31.12.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Tinek - to nie był zarzut pod Twoim adresem, absolutnie - posluzyłam się Twoim cytatem, bo pokazałeś, jak w naszym społeczeństwie funkcjonuje stereotyp. Przecież tak naprawdę masz rację - mamy tak jakoś wdrukowane, że za niewłaściwe (czy też właściwe) wychowanie dziecka odpowiedzialnością w przeważającej mierze obciąża się matkę ( "jak cię zbóju matka wychowała"). ja nie mówię o ogóle społeczeństwa - mówię o tym, że jest przyzwolenie na to, aby ojciec olewał co robią dzieci. To matka ma odpowiadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 31.12.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Wszystkim Starym tzn Rodzicom zycze Szczesliwego Nowego Roku ! Jak najwiecej satysfakcjji i jak najmniej rozczarowan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 31.12.2008 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 I Tobie tez nawzajem wszystkiego najlepszego, cobyś robiła tylko dobre inwestycje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 31.12.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 No wiesz.......ja, oczywiscie, nie odczuwam skotkow kryzysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts