sandro111 22.05.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 witam ,mam kwiata yucca ,jest to normalna standardowa yucaa .Podlewalem ja za duzo i zaczela opadac ,postanowilem przelozyc do nowej doniczki z ziemia i zauwazylem ze w doniczce stoi woda .Nic nie robilem z korzeniem ,zostawilem yucca z mokra ziemia pomiedzy korzeniami i polozylem na nowe dno ziemi jak rowniez obsypalem gore nowa ziemia ale ona nie chce dojsc do siebie ,co mam zrobic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandro111 22.05.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 1witam ,mam rowniez zamokulkas zamiolistny ktoremu robia sie nie ktore listki zoilte pomimo tego ze reszta ma bardzo kontrastowy ladny kolor ,co jest przyczyna ??2 drugie pytanie co do dracena z podobnym korzeniem do yucca ale zminimalizowanym ,liscie sa ladnie zielone ale na dwoch listkach sa plamki jak by spalone po srodku lisc i i na obzerzach ,mieszkam w holandii nie wiem czy to ma cos do rzeczy ..liscie tez nie ukladaja sie do gory to wyglada tak jak by chcialy isc do gory ale cos je zaczymuje ,prosze o pomoc 3 trzecie pytanie co do yucca o ktorej napisalem wczesniej ,zostala przelana ,woda stala w doniczce ,a teraz gnije prawdopodobnie .gornme liscie sie trzymaja jeszcze ,pomimo tego ze przesadzilem korzen z mokra ziemia do nowej suchej ziemi co mozna zrobic ,?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mo_ 16.07.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 czy można naciąć pień w kilku miejscach np. dwóch - trzech aby puścił nowe pędy ?czy ktoś to już praktykował ?pozdrawiam mo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts