bladyy78 25.01.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Daggulka na pewno Cie odwiedzimy jak znajdę troszkę czasu masz podobnej wielkości domek do mojego wiec możne zaczerpnę troszkę inspiracji od Ciebie. A co do grzejników to jak Ci nie cieknie z tych automatycznych odpowietrzników to sobie je odkręć i tak zostaw na parę godzin wtedy grzejniki ci się dobrze odpowietrzą. Tylko je kontroluj co jakiś czas żeby woda z nich nie wychodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 25.01.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 No ale, chopaki ... u mnie można jeszcze oprócz oglądania popiołu chałupę pooglądać, zwierzaki pomiziać, kawy się napić, pogadać o duperelach Święte słowa - namiziałem się psa aż miło (bo swojego nie mam). A chałupka piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 25.01.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Poczytałem (ciekawy wątek) i sobie pomyślałem, że pierwsze co zawsze robię jadąc na budynek to łapię za śrubokręt i latam po grzejnikach. Toż to choroba jakaś... Ale o wieszaniu grzejników nie w poziomie to szczerze mówiąc nie słyszałem. Aż sprawdzę jak to jest u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.01.2009 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 bladyy78 - zapraszam ... a w odpowietrznikach piździki cały czas mam "na luzie" ... nie zakręcam , nie kapią Jarek - moja jak moja ...ale Twoja chałupka to istne cudo - ne wspomnę, że żoneczka tak dba o porządek , że wszystko na błysk ... u mnie choćbym 2 razy dziennie odkurzała to się pałętają kudły zwierzyny .... a co do pieska ....nic straconego - wiesz jakiego żonka się nie boi to kup jej cichaczem na urodzinki jaro'71 - bo latanie po grzejnikach to zaraźliwe jest - w krew wchodzi , uzależnia - teraz mi brakuje odpowietrzania , ale biorąc pod uwagę że od pół roku robiłam to codziennie - to nie ma co się dziwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 25.01.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 ja mam takie odpowietrzniki jak na zdjęciachnie wiem o jakich wy piszecie, ale to są automatyczne i nie ma bola żeby jakieś powietrze zostało w kaloryferku oczywiście jeśli jest dobrze zamontowanyjedyny minus to cena jakieś 24zł chyba, sprzedawca twierdził, że ma takie z wyglądu podobne po 12, ale ich nie poleca bo niby to to samo, ale jednak za ceną idzie jakość i niezawodność http://images34.fotosik.pl/444/e61848aea26d174dmed.jpg http://images25.fotosik.pl/316/20ea183c60e997d0med.jpg http://images29.fotosik.pl/317/eb916e24ccf7357emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 25.01.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 ja mam takie odpowietrzniki jak na zdjęciach(...) Dokładnie o takich pisano - i to nie tylko w tym wątku - ponoć badziew łokropny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.01.2009 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 U mnie coś takiego .... nawet nie wiem jakiej firmy bo na fakturze nazwy niet http://www.gamasan.pl/katalog/images/4_6/lobo_autom_www.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 26.01.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 ja mam takie odpowietrzniki jak na zdjęciach(...) Dokładnie o takich pisano - i to nie tylko w tym wątku - ponoć badziew łokropny ... no to coś musicie mieć powalone w instalacjach, albo badziew jakiś założony bo u mnie od kiedy są założone, a były montowane z kaloryframi to nie miałem ani jeden raz problemów z zapowietrzeniem koleś który mi sprzedawał to właśnie mówił, żebym te kupił bo tak jak pisałem to miał tańsze, ale nie polecał może kupiliście, albo instalator kupił wam dziadostwo tanie i są problemy acha w łazience na drabince mam odpowietrznik ręczny i tylko podczas napełniania był odpowietrzony jeden raz - cały czas grzeje prawidłowo na belkach rozdzielacza mam odpowietrzniki cały czas odkręcone tego typu są one http://www.instbud.com.pl/sklep/images/180656893.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 01.02.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Dagmara - jak spalanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.02.2009 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Jarek ...luzik ... śmiga jak trza Dalej go mamy na całkiem otwartym czopuchu, przesłona wentylatora na minimum, bieg wentylatora na 1, pompa na 1, zawór czterodrożny na 3, podawanie 5s, przerwa 35s ... wreszcie wiem jak popiół wygląda ... pewnie , że są spieki ( nie dam se ręki uciąć czy z jakimś syfem na składzie nie pomieszali )... ale przewaga jest tego drobnego popiołu, no i najważniejsze - nie ma nieprzepalonych węgli w popielniku . Piec śmiga, grzejniki na automatach i nowych spadkach śmigają .... żyć nie umierać . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 01.02.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Baaaardzo się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.02.2009 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Baaaardzo się cieszę Ty się cieszysz? .... Ty chyba nie wiesz jak ja się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.09.2009 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 tia ... se odgrzebałam wewontek - a co se bede żałować ... wcisnęłam wczoraj w ustawieniach : CO .... czyli od wczoraj dogrzewam se chałupke odpowietrzyłam grzejnik w łazience (jedynie tam zostawiłam mechaniczny odpowietrznik dla kontroli) ... uruchomiłam podłogówki , wszystko działa i hula na ustawieniach ostatnich z ubiegłego roku i pytanko mam takie: niektóre grzejniki działają głośno ... czyli se szumią i piszczą .... ale nie zawsze i nie wszystkie ... najgłosniej daje czadu grzejnik na poddaszu umiejscowiony najdalej , czyli ostatni ... ale nie łazienkowy tylko w pokoju... więc wyglada to tak, że mam termostat ... i jeśli na termostacie dam 3-4 to grzejnik się drze ... jesli dam na 1 albo na max czyli 5 to jest cisza ... odpowietrzniki wszędzie automatytczne ... spadki na grzejnikach poprawiałam osobiście w ubiegłym roku wsuwając tekturkę na wieszak pod grzejnik ...miało być tymczasowo a do dziś to rozwiązanie u mnie funkcjonuje spadki sprawdze jeszcze dzis ... ino czamu ten grzejnik się cholera tak drze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 30.09.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 obstawiam że jak dajesz 1 to termostat blokuje całkowicie przepływ, jak dasz 5 to przepływ jest całkowicie otwarty a na 3-4 następuje przydławienie przepływu i wtedy woda hałasuje na kryzie - dlaczego tylko przy tym kaloryferze? nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.09.2009 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 no to co napisałeś, pierwek to ja wiem ...ino dlaczego tak jest? na tym chałasuje najgłośniej ...jeszcze u mnie w sypialni ale mniej ...i też na ograniczonym przepływie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 30.09.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 tia ... se odgrzebałam wewontek - a co se bede żałować ... wcisnęłam wczoraj w ustawieniach : CO .... czyli od wczoraj dogrzewam se chałupke odpowietrzyłam grzejnik w łazience (jedynie tam zostawiłam mechaniczny odpowietrznik dla kontroli) ... uruchomiłam podłogówki , wszystko działa i hula na ustawieniach ostatnich z ubiegłego roku i pytanko mam takie: niektóre grzejniki działają głośno ... czyli se szumią i piszczą .... ale nie zawsze i nie wszystkie ... najgłosniej daje czadu grzejnik na poddaszu umiejscowiony najdalej , czyli ostatni ... ale nie łazienkowy tylko w pokoju... więc wyglada to tak, że mam termostat ... i jeśli na termostacie dam 3-4 to grzejnik się drze ... jesli dam na 1 albo na max czyli 5 to jest cisza ... odpowietrzniki wszędzie automatytczne ... spadki na grzejnikach poprawiałam osobiście w ubiegłym roku wsuwając tekturkę na wieszak pod grzejnik ...miało być tymczasowo a do dziś to rozwiązanie u mnie funkcjonuje spadki sprawdze jeszcze dzis ... ino czamu ten grzejnik się cholera tak drze.... Hałas grzejników wynika prawdopodonie z rezonansu spowodowanego zakłóconym przepływem, który z kolei może być spowodowany osiadaniem kamienia kotłowego lub korozją. Rozwiązaniem może być demontaż zaworów i ich przeczyszczenie. Chwilowym rozwiązaniem może być również zmiana biegu pompki obiegowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.09.2009 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 zbigmor - dzięki ... jak wróce do domu wieczorem to spróbuje z tą pompą ... chodzi o to, żeby wode w instalacji i pogonić i przedmuchać? bo może faktycznie ....po tym lecie się nazbierało zas nieco gazu/powietrza i trzaby to odpowietrzyc porządnie choc z tego co pamietam ...grzejniki bzyczały także w ubiegłym sezonie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.09.2009 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Hałas grzejników wynika prawdopodonie z rezonansu spowodowanego zakłóconym przepływem, który z kolei może być spowodowany osiadaniem kamienia kotłowego lub korozją. a czy to możliwe po jednym sezonie użytkowania? nie za prędko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 30.09.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Korozja w Twoim układzie może być dość szybka, bo z tego, co wyczytałem na początku wewontku, to masz połączenie miedzi z aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.09.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 no ale miałam wlany inhibitor ... to powinno chyba spowolnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts