Gość Eta 23.10.2003 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Z przerażeniem oglądam codziennie prognozę pogody. Idzie zima, a my dopiero w przyszłym tygodniu planujemy kłaść strop. I co tu robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.10.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Polecam lekturę artykułu "Przerwa na... zimę" w numerze 11/2003 Muratora (str. 92). Dowiesz się jak zbezpieczyć budynek przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 23.10.2003 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 No nie przesadzajmy. Nocne przymrozki to jeszcze nie zima. Do zimy to jeszcze jest trochę czasu. Przynajmniej tak ostatnio twierdzili górale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.10.2003 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Warto jednak zastanowić się na jakim etapie budynek zakończyć przed zimą - o tym jest właśnie ten artykuł w Muratorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 23.10.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Ja dlatego czekam do wiosny, dosyc mam innych stresów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska 24.10.2003 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Hej ! Trochę optymizmu, w następnym tygodniu ma być cieplej. U mnie stawiają w tej chwili ściany parteru - strop może za 2 tygodnie - żeby było szybckiej strop będzie chyba z płyt żerańskich. A może uda się jeszcze dach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rayman 24.10.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Witam !!Ja w środe ( tj. 22.10 ) zalewałem strop gęstożebrowany Leiera. Zamówiłem beton B20 plus plastyfikator , w betoniarni zapewnili mnie , że do -10 nie mam się niczego obawiać . Zalałem i mogę już spać spokojnie. Myśle, że jeszczcze będzie odpowiednia pogoda i temperatura aby zalać strop. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 24.10.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 U mnie dzis zaczynają kłaść blachodachówkę, mam nadzieję że nie będą zjeżdzać z dachu jak z górki na sankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina1 24.10.2003 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Będę w przyszłym tygodniu robić dach i stan surowy otwarty- gotowy. Reszta to już chyba wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 24.10.2003 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Jeżeli musisz (chcesz?) murować - pamietaj, żeby dodać do betonu środek na wiązanie w niskich temperaturach. Nie jest toto specjalnie drogieGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 24.10.2003 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Są różni zapaleńcy. Niedaleko nas właśnie są na etapie wylewania ław fundamentowych i jeszcze w tym roku chcą doprowadzić do stanu surowego otwartego Jak zatem widać, wszystko jest możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyśka 24.10.2003 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Witam .Nie wiem czy oglądaliście prognozę pogody ,ale ja tak i strasznie się boję o moje fundamęty ,podobno ma być -12 .Ja także ze względu na pogodę zrezygnowałam ze zrobienia podmurówki ,bo nie sztuka potem płakać , jak głosi przysłowie 'lepiej zapobiegać niż leczyć'.Więc radzę iść w ślady niedzwiedzia i udać się na zimową "drzemkę" ,oczywiście wsprawie budowy.Pozdrawiam i życzę ciepłej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyśka 24.10.2003 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Witam .Nie wiem czy oglądaliście prognozę pogody ,ale ja tak i strasznie się boję o moje fundamęty ,podobno ma być -12 .Ja także ze względu na pogodę zrezygnowałam ze zrobienia podmurówki ,bo nie sztuka potem płakać , jak głosi przysłowie 'lepiej zapobiegać niż leczyć'.Więc radzę iść w ślady niedzwiedzia i udać się na zimową "drzemkę" ,oczywiście wsprawie budowy.Pozdrawiam i życzę ciepłej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts