asiulka 03.06.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 mam tą baterię Kludi ,ale niestety wciąż nie jest użytkowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 04.06.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Potwierdzam: bateria termostatyczna to super wynalazek i na pewno warto w nią zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZABRA 04.06.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ja też mam taką samą baretię - też Kludi. Niestety nie wiem, jak działa, bo była używana może 2 razy. - nie mieszkamy jeszcze. Chcę napisać natomiast coś innego - w takiej baterii ciepła woda musi wychodzić ze ściany z lewej strony. Inaczej bateria nie będzie działała. Pewnie to dla wielu z Was oczywiste, ale dla mnie nie było i czas między radosnym oglądaniem nowego zakupu, a wizytą na budowie (gdzie kafelki już wisiały na ścianie w łazience) nie należał do przyjemnych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 04.06.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 u mnie ciepła woda jest z lewej strony, także ok.Zamawiam tą Kludi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 04.06.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Kludi to przecież całkiem przyzwoita firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.06.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Też będziemy mieć termostatyczną, za namową znajomych, którzy mają i nie wyobrażają sobie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 30.12.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 ja przylaczam sie do pytania. zastanawiam sie nad bezdotykowa w wc i z termostatem do prysznicow. czy bezdotykowa zawsze ma termostat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.12.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Tu była dyskusja na ten temat: http://forum.muratordom.pl/baterie-bezdotykowe-w-lazience,t107076.htm?highlight=baterie%20bezdotykowe http://forum.muratordom.pl/baterie-bezdotykowe,t44393.htm?highlight=baterie%20bezdotykowe http://forum.muratordom.pl/bateria-umywalkowa-z-termostatem-kto-ma-co-sadzicie,t103197.htm?highlight=baterie%20termostatyczne http://forum.muratordom.pl/bateria-z-termostatem-jakie-minusy,t58507.htm?highlight=baterie%20termostatyczne http://forum.muratordom.pl/oszczedzanie-wody,t17519.htm?highlight=baterie%20termostatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 21.03.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 przeczytałem tu że ciepła woda musi być z lewej strony , czy to się odnosi tylko do KLUDI czy taki standard? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 22.03.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 albo inaczej czy są baterie termostatyczne z dopływem ciepłej wody z prawej strony? czy wszyscy macie ciepłą z lewej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondi10 22.03.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 albo inaczej czy są baterie termostatyczne z dopływem ciepłej wody z prawej strony? czy wszyscy macie ciepłą z lewej? w moim mieszkaniu wszystkie wyjścia wody były zorganizowane tak, że ciepła była po lewej. wszystkie baterie były w standardzie tak zrobione, choć prawdę mówiąc nie zwróciłem na to uwagi, po prostu tak jest. może jest jakaś norma, która to reguluje? o ile w przypadku zwykłych baterii nie ma problemu z zamianą (wiem, że w starszym budownictwie w mieszkaniu moich rodziców było właśnie odwrotnie i nowa bateria wannowa miała odwrotnie namalowane symbole wody ciepłej i zimnej) to w przypadku termostatów nie mam pojęcia. zawsze jednak przecież można zrobić przekładkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i mat 22.03.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Ja poleca baterie Hansgrohe i Tres, maja najlepszy stozunek cena/jakosc. Sam bede montowal baterie tylko tych producentow. Moj szwagier (specjalista w tej dzailce) potwierdza te opinie. Moi rodzice kupili "wlosko"-chinska baterie za 200 zl po roku sie rozleciala. Kupili druga taka za 350 "lepszej" firmy. Ta wytrzymala prawie rok. Tzn. dzialala dalej, ale trudno mowic o jakimkolwiek komforcie jej uzytkowania. Kupili wiec Tres-a dziala idealnie. Mowie oczywiscie o bardziej zaawansowanych bateriach np. z termostatem czy wyciagana wlewka. Przy prostych nie powinno byc az tak duzej roznicy. Wazne tylko by glowica byla dobra. Pozdrawiam i zycze madrych zakupow. Ps. Dodam tylko, ze sam jestem mistrzem pomyslow w stylu bateria z podswietlana woda za 300zl czy wanna z hydromasazem i swiatelkami za 4000zl. Mialem szczescie, ze ktos mi wyperswadowal te "genialne" pomysly. Zreszta jak ualyszalem kilka opowiesci reklamacyjnych to samo mi przeszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 23.03.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 MAM pytanie,kupilam termostatyczna baterie grohe, wode bedziemy miec z elektrycznego podgrzewacza, ale nie mamy zamontowanej pompki obiegu wody, ani cyrkulacji!!czy w takim razie ta termostattyczna bateria nie sprawdzi sie u nas??? w szczegolnosci na początku brania prysznica-bo woda w rurach i tak pewnie bedzie chłodniejsza. jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.03.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Myślę ze się sprawdzi, oczywiście dopiero gdy ścieknie z rurek zimna (chłodniejsza) woda. W podgrzewaczu woda będzie gorąca, pewnie coś koło 70 stopni a do kąpieli potrzeba wody o temperaturze 40-kilka stopni. Czyli gdy do bateri dopłynie gorąca woda, bateria zredukuje jej temperaturę do zadanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 23.03.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Mam te baterię i termostat to naprawde super sprawa jedyna wada to ta którą ktoś wyżej wymieniał, jako ze ma gładką rączkę i jak się namydli to faktycznie slizga się regulator strumienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 23.03.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 mamy w mieszkaniu w wannie i prysznicu ... nie wyobrazam sobie juz teraz zycia bez nich ... szczegolnie jak sie ma male dzieci ... w domku tez wszedzie beda termostaty (przysznice i wanna) ... mamy firme Ideal Standard - jestesmy zadowoleni z jakosci po 3,5 roku uzytkowania. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 23.03.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 I ja potwierdzę, że bateria termostatyczna to super wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.03.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dla oszczędnych (bo baterie termostatyczne są znacząco droższe od ich "zwykłych" odpowiedników) jest alternatywny sposób na baterię termostatyczną, a mianowicie termostatyczny zawór mieszający. Można taki zamontować w kotłowni przy zasobniku lub gdzieś w łazience. Jeden zawór załatwi sprawę przygotowania wody o odpowiedniej temperaturze dla całego domu, a kosztuje to niewiele więcej niż 200 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 23.03.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dla oszczędnych (bo baterie termostatyczne są znacząco droższe od ich "zwykłych" odpowiedników) jest alternatywny sposób na baterię termostatyczną, a mianowicie termostatyczny zawór mieszający. Można taki zamontować w kotłowni przy zasobniku lub gdzieś w łazience. Jeden zawór załatwi sprawę przygotowania wody o odpowiedniej temperaturze dla całego domu, a kosztuje to niewiele więcej niż 200 PLN. o ile jestes sam u mnie żona lubi cieplejszą wodę dzieci wola jak jest 38 a ja ... różnie takie cudo skonfliktowałoby mi rodzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 24.03.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 MAM pytanie, kupilam termostatyczna baterie grohe, wode bedziemy miec z elektrycznego podgrzewacza, ale nie mamy zamontowanej pompki obiegu wody, ani cyrkulacji!! czy w takim razie ta termostattyczna bateria nie sprawdzi sie u nas??? w szczegolnosci na początku brania prysznica-bo woda w rurach i tak pewnie bedzie chłodniejsza. jak to jest? Też mam boiler bez i instalację bez obiegu wody. Do wanny i prysznica zamontowałem 3 lata temu baterię termostatyczną i sprawdza się świetnie. Oczywiście na początku leci zimna woda, ale jak nie ma obiegu to nic z tym nie można zrobić. Plus za to jest taki, że odkręcam wodę nie martwiąc się ustawianiem temperatury. Bateria po prostu spuszcza zimną wodę z rury ciepłej wody i gdy ciepła już dojdzie to dopuszcza zimną do uzyskania właściwej temperatury. W przypadku zwykłej baterii z mieszaczem musisz najpierw otworzyć ciepłą wodę czekając aż zacznie lecieć naprawdę ciepłą i zaczyna się regulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts