Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Baterie termostatyczne i bezdotykowe.

BOBO1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem zadowolona bo cytuję :D

"ponoć baaaardzo oszczędza wode, to fajne rozwiązanie kiedy w domu jest maly dzieciak i nonstop łazi myc rączki,a kurków nie zakreca, jest nastawiona na odgórnie ustaloną temperature (Dzieci się nie poparza) i działa tylko WTEDY KIEDY JEST POTRZEBA,a woda nie leci caly czas"

A u siebie nie chce bo: cytuję :D

"czasami potrzebujesz wody albo TYLKO zimnej, albo TYLKO ciepłej"

A teraz już od siebie - czasami chcę wstawić coś do umywalki na miskę bo coś szoruję a tu woda leci :o ciężko jest umyć umywalkę i baterię no i ogłupia :D :D :D np po korzystaniu z niej idę do kuchni podstawiam rękę pod normalną i czekam - :D

Podsumowując:

każdy musi wybrać sam. W moim przypadku gdy jedna łazienka jest dla dzieci się to sprawdza, ale pewnie gdy podrosną kupimy normalną.

Myślę, że najlepsza z dwóch światów byłaby bateria, którą można byłoby przełączyć w tryb "automatyczny" lub "manualny" (trochę jak taki "tiptronic" w świecie armatury, że pozwolę sobie na zapożyczenie z motoryzacji).

I wtedy masz wybór: albo lejesz wodę, ile chcesz i o jakiej temperaturze chcesz, albo bateria wypuszcza wodę, tylko wtedy, gdy podłożysz łapki.

Zanim dojrzejemy do takich ustrojstw, będziemy (my, tj. EiM) mieli baterie najzwyklejsze w świecie, takie z łapką.

Prąd się oszczędzi, i w ogóle ;)

Ja nie lubię kotów, stąd to pytanie. Wybaczcie, proszę. Odkąd mało nie straciłem oka przez jakiegoś kiciusia, to się kotów boję. Nie rozumiem tych zwierzaków. Psy są o wiele łatwiejsze pod tym względem... Wiadomo, jak warczy, nie podchodź. Jak się łasi, to pogłaszcz. A kot??? Ja nie panimaju..

W każdym razie serdecznie pozdrawiam wszystkich koto-lubnych i ich pupili.

M

A może kran nie na kurki tylko taki jednouchwytowy, moi chłopcy świetnie sobie z nim radzą.

A jako ciekawostka- rok temu spędziłam 3 tygodnie we Francji, tam sa takie baterie czasówki- można nerwicy dostać jak co dwie minuty woda przestaje się lać a i trzeba je co chwila przyciskać, pod prysznicem człowieka ttrafia. A innym razem znów chce się np. tylko zmoczyć rękę a woda i tak będzie lecieć bo nie ma jej jak wyłączyć.

• 10 months później...
Potwierdzam - nie wyobrażam sobie teraz życia bez takiej baterii. Tym bardziej, że w instalacji w domku ciśnienie znacznie się zmienia jak zadziała hydrofor - i przy standardowej baterii oznacza to zawsze zmianę mozolnie ustawionej wcześniej temperatury wody. A nie ma nic bardziej frustrującego jak sytuacja, kiedy podczas brania prysznica woda nagle robi się lodowata albo zaczyna lecieć wrzątek.

U nas z KFA wannowa ("standard bateria wannowa"), zamontowana pod prysznicem, bo chcieliśmy mieć wylewkę, jest na prawdę super, po 4 miesiącach użytkowania już też nie wyobrażam sobie powrotu pod stary prysznic, gdzie czasem przy spadku ciśnienia wody robił się lodowaty strumień... a czasem wrzątek lał się po plecach! :x

Jedyne co w tym modelu mi przeszkadza, to zbyt gładkie pokrętło i kiedy jest mokre + piana z mydła, to ciężko odkręcić/zakręcić wodę.