Zopafisa 16.07.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Ale co Dlaczego ?że jestem zadowolana, czy to ze u siebie nie chce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 16.07.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Pewnie i jedno, i drugie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 16.07.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Wlasnie! I jedno i drugie , ale glownie dlaczego nie chcesz ich u siebie w lazience !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 16.07.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Jestem zadowolona bo cytuję "ponoć baaaardzo oszczędza wode, to fajne rozwiązanie kiedy w domu jest maly dzieciak i nonstop łazi myc rączki,a kurków nie zakreca, jest nastawiona na odgórnie ustaloną temperature (Dzieci się nie poparza) i działa tylko WTEDY KIEDY JEST POTRZEBA,a woda nie leci caly czas" A u siebie nie chce bo: cytuję "czasami potrzebujesz wody albo TYLKO zimnej, albo TYLKO ciepłej" A teraz już od siebie - czasami chcę wstawić coś do umywalki na miskę bo coś szoruję a tu woda leci ciężko jest umyć umywalkę i baterię no i ogłupia np po korzystaniu z niej idę do kuchni podstawiam rękę pod normalną i czekam - Podsumowując: każdy musi wybrać sam. W moim przypadku gdy jedna łazienka jest dla dzieci się to sprawdza, ale pewnie gdy podrosną kupimy normalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 16.07.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Myślę, że najlepsza z dwóch światów byłaby bateria, którą można byłoby przełączyć w tryb "automatyczny" lub "manualny" (trochę jak taki "tiptronic" w świecie armatury, że pozwolę sobie na zapożyczenie z motoryzacji). I wtedy masz wybór: albo lejesz wodę, ile chcesz i o jakiej temperaturze chcesz, albo bateria wypuszcza wodę, tylko wtedy, gdy podłożysz łapki. Zanim dojrzejemy do takich ustrojstw, będziemy (my, tj. EiM) mieli baterie najzwyklejsze w świecie, takie z łapką. Prąd się oszczędzi, i w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 17.07.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Znam taki przypadek: Koty wilebiciele wody, zalały chałupę pod nieobecność właścicielki... Baterie bezdotykowe zostały wymienione na zwykłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 17.07.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 A kto wpuszcza kota do łazienki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 18.07.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Ja wpuszczam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.07.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Sa przeciez baterie 2 w 1 np oras 8010 Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.07.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 A kto wpuszcza kota do łazienki??? Mój czarnuch pije wodę wyłącznie w łazience. Więc jak go nie wpuszczać? oczywiście, muszę mu kran odkręxcać, bo sam się nie nauczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 18.07.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Ja nie lubię kotów, stąd to pytanie. Wybaczcie, proszę. Odkąd mało nie straciłem oka przez jakiegoś kiciusia, to się kotów boję. Nie rozumiem tych zwierzaków. Psy są o wiele łatwiejsze pod tym względem... Wiadomo, jak warczy, nie podchodź. Jak się łasi, to pogłaszcz. A kot??? Ja nie panimaju.. W każdym razie serdecznie pozdrawiam wszystkich koto-lubnych i ich pupili. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 19.07.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 A może kran nie na kurki tylko taki jednouchwytowy, moi chłopcy świetnie sobie z nim radzą. A jako ciekawostka- rok temu spędziłam 3 tygodnie we Francji, tam sa takie baterie czasówki- można nerwicy dostać jak co dwie minuty woda przestaje się lać a i trzeba je co chwila przyciskać, pod prysznicem człowieka ttrafia. A innym razem znów chce się np. tylko zmoczyć rękę a woda i tak będzie lecieć bo nie ma jej jak wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 01.06.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 zamierzam do prysznica zastosować baterię termostatyczną firmy:KLUDI Woda ciepła z zasobnika 220 litrów + kocioł na paliwo stałe + cyrkulacja cwu.Czy baterie termostatyczne to dobre rozwiązanie, czy rzeczywiście ułatwiają życie?Jakieś wady i zalety od użytkowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 01.06.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Zakupiłem jakaś włoską za ok 200 zł - po kilku miesiacach eksploatacji nie wyobrażam sobie prysznica bez baterii termostatycznej. Zakładaj, rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 01.06.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Potwierdzam - nie wyobrażam sobie teraz życia bez takiej baterii. Tym bardziej, że w instalacji w domku ciśnienie znacznie się zmienia jak zadziała hydrofor - i przy standardowej baterii oznacza to zawsze zmianę mozolnie ustawionej wcześniej temperatury wody. A nie ma nic bardziej frustrującego jak sytuacja, kiedy podczas brania prysznica woda nagle robi się lodowata albo zaczyna lecieć wrzątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 01.06.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 a powiedzcie czym sie ruznia miedzy soba baterje termostatyczne bo jedne kosztuja 200 jak kolega wspomnial a inne ponad 2 tysiaki od czego to zalezy czy tylko od producenta tylko nie piszcie mi ze ta za 200 jest z chin dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 02.06.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 U nas z KFA wannowa ("standard bateria wannowa"), zamontowana pod prysznicem, bo chcieliśmy mieć wylewkę, jest na prawdę super, po 4 miesiącach użytkowania już też nie wyobrażam sobie powrotu pod stary prysznic, gdzie czasem przy spadku ciśnienia wody robił się lodowaty strumień... a czasem wrzątek lał się po plecach! Jedyne co w tym modelu mi przeszkadza, to zbyt gładkie pokrętło i kiedy jest mokre + piana z mydła, to ciężko odkręcić/zakręcić wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 02.06.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 ja mam pod prysznicem baterię termostatyczną i naprawdę polecam. Plusy takie jak powyżej, wygoda niesamowita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza_K 02.06.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 U znajomych jest głowica termostatyczna i potwierdzam, ze jest to rewelacja. Cały czas płynie woda o stałej temperaturze. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 02.06.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 no dobra, skoro tak zachwalacie, to wchodzę w to. Mam nadzieję, że ta Kludi, którą wybrałem będzie dobra, bo cena raczej niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts