malgos2 05.01.2009 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam. Szukam stolarza, ktory zrobilby mi taka lub podobna toaletke http://images33.fotosik.pl/423/c35492e4fcec1873.jpg Mam wiecej zdjec w razie czego. Zalezy mi na jak najnizszej cenie, wiec material jest mi obojetny, byle bylo to jasne i wykonalne. Da sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 05.01.2009 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam. Szukam stolarza, ktory zrobilby mi taka lub podobna toaletke http://images33.fotosik.pl/423/c35492e4fcec1873.jpg Mam wiecej zdjec w razie czego. Zalezy mi na jak najnizszej cenie, wiec material jest mi obojetny, byle bylo to jasne i wykonalne. Da sie? Witaj Skoro człowiek to zrobił jest to wykonalne. Muszę dołączyć do tego tematu kilka fotek swoich prac mam nadzieję że będzie co oglądać. Jakby ktoś dał wskazówkę jak to się robi będę wdzięczny.A wracając do tematu akurat przy tym meblu materiał z jakiego będzie wykonany będzie miał mniejszy udział w cenie, Bardzo pracochłonne jest wykonanie wszelkiego rodzaju gięć do których trzeba wykonywać modele. Praca mozolna bardziej przypominająca rzeźbiarstwo. Mój brat uwielbia "dłubać" takie meble a dodam że jest w tym dobry. Wyślij mi maila i więcej zdjęć i jak możesz napisz ile jesteś gotowa za to zapłacić. Znikam na parę dni ale się odezwę pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.01.2009 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Dzieki, mail poszedl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika66 06.01.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 bardzo ładna ta toaletka )) też by mi się taka przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 24.01.2009 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 tyle wyświetleń i zero pytań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.01.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 A ja odpowiedzi nie dostalam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 24.01.2009 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Przepraszam jest to do zrobienia jak napisałem ale muszę chwile siąść z bratem i obgadać temat. Poza tum dodałem sobie podpis i sprawdzałem czy się wyświetla. Pozdrawiam i Przepraszam Na pewno odpiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.01.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 W porzadku. Nie spieszy sie jakos bardzo. Czekam cierpliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 24.01.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Męczy mnie pytanie: jeśli kupię komodę , nie wiem czym była impregnowana, czy mogę zmienić jej kolor na ciemniejszy? Podoba mi się na allegro komoda, jest w dobrej cenie i odpowiadają mi wymiary, wszystko jest super oprócz koloru. Chcę go przyciemnić, czym to wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natashaa 24.01.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam, jestem an etapie stanu surowego otwartego z dachem i zaczynam zastanawiac sie nad wystrojem-z poczatku byl kryzys z powodu braku pomysłow-teraz jest ich nadmiar ale nurtuje mnie strasznie jedno pytanie- w salonie na podłodze-jak i w calym domu- planuje deske barlinecka, okna niestety beda plastikowe w drewnianej(a tak marza mi sie prawdziwe drewniane...) okleinie koloru ciemny orzech -czy wybierajac kolor podłogi musze kierowac sie kolorem okien?boje sie ze wybierajac jasna podloge okna -a sa do samej ziemi w salonie -nie beda pasowały..no i jeszcze parapety .do czego je dopasowac-ciemne okna-ale nie prawdziwe drewno-i jasna podloga-a parapety chce drewniane!sorry za ta rozbieżność ale tyle pytan kłebi mi sie w głowie ,ze zamęcze każdego kto choc troche mi pomoże!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 24.01.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Wymyśliłam sobie coś takiego.. http://www.schultedesign.de/Seiten3/JPEG/mag600.jpg Mam do zabudowania 3,5m ściany po sam sufit -na wysokosć ok.2,5mCzy lepiej jest zrobić taki regał z plyty fornirowanej, czy z drewna?I jaki może być orientacyjny koszt? Przypuszczam, ze cena regału "firmowego" może zabić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 29.01.2009 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Męczy mnie pytanie: jeśli kupię komodę , nie wiem czym była impregnowana, czy mogę zmienić jej kolor na ciemniejszy? Podoba mi się na allegro komoda, jest w dobrej cenie i odpowiadają mi wymiary, wszystko jest super oprócz koloru. Chcę go przyciemnić, czym to wykonać? Teoretycznie jest to możliwe. trzeba by było zrobić próbę lakieru na małym niewidocznym kawałku i dopiero później lakierować w całości. Sam nie robiłbym tego. Lakierowanie lakier na lakier zawsze jest ryzykowne, lakiery mogą się " pogryźć". Lepiej poszukaj czegoś co Ci odpowiada lub zadzwoń do producenta czy nie polakieował by komody w "twoim" kolorze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 29.01.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Wymyśliłam sobie coś takiego.. http://www.schultedesign.de/Seiten3/JPEG/mag600.jpg Mam do zabudowania 3,5m ściany po sam sufit -na wysokosć ok.2,5m Czy lepiej jest zrobić taki regał z plyty fornirowanej, czy z drewna? I jaki może być orientacyjny koszt? Przypuszczam, ze cena regału "firmowego" może zabić. Pozdrawiam Mam ten sam problem i podobne wymiary ściany do zabudowania, więc też się dołączam do pytania !!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 29.01.2009 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 WitamTo z czego chcecie zabudować ścianę zależy oczywiście od kwoty którą na to możecie przeznaczyć. Płyta wiórowa laminowana ma pewne ograniczenia choćby swoją grubość 18mm lub jej wielokrotność.Płyta fornirowana może być dowolnie (jeżeli chodzi o grubość) sklejona w warsztacie przed obróbką i dowolnie wybarwiona (kolor forniru) oraz a może przede wszystkim mieć różny fornir. Możliwości są w zasadzie nieograniczone. Jeżeli będziecie mieli dokładniejsze pytania proszę o kontakt.A cha najważniejsze obróbka płyty fornirowanej jest droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 29.01.2009 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Wymyśliłam sobie coś takiego.. http://www.schultedesign.de/Seiten3/JPEG/mag600.jpg Mam do zabudowania 3,5m ściany po sam sufit -na wysokosć ok.2,5m Czy lepiej jest zrobić taki regał z plyty fornirowanej, czy z drewna? I jaki może być orientacyjny koszt? Przypuszczam, ze cena regału "firmowego" może zabić. Pozdrawiam Robiłbym to raczej z płyty fornirowanej wiórowej bądź stolarskiej masz większą możliwość doboru fornirów niż drewna litego. Podaj z jakiego forniru chciała byś to wykonać podam ci przybliżoną cenę. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 29.01.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Bardzo dziękuję za odpowiedź, zrezygnowałam z tego zakupu, bo musiałabym tę komodę zakupić a potem próbować czy uda mi się zmienić kolor. Dałam stolarzowi do zrobienia nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 30.01.2009 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 A ja odpowiedzi nie dostalam... Wkońcu się zebrałem i wysłałem parę fotek mebli które wykonuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.01.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 mnowak355 - jeśli mogę spytać o dwa tematy :- szafki do łazienek pod umywalki, klejone szkło do płyty mdf, z tego też drzwiczki - na co zwrócić uwagę, żeby było poprawnie wykonane ? Jak z trwałością ( jak dostanie się woda między mdf a szkło a o to nie trudno w środowisku mokrym ) ?- stół do jadalni, nie rozłożony długość około 3m, po rozłożeniu 4,5-5m. Jednolite drewno, żadna okleina, prosty kształt. Kupię taki gotowy, czy pozostaje mi tylko stolarz ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 30.01.2009 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 mnowak355 - jeśli mogę spytać o dwa tematy : - szafki do łazienek pod umywalki, klejone szkło do płyty mdf, z tego też drzwiczki - na co zwrócić uwagę, żeby było poprawnie wykonane ? Jak z trwałością ( jak dostanie się woda między mdf a szkło a o to nie trudno w środowisku mokrym ) ? - stół do jadalni, nie rozłożony długość około 3m, po rozłożeniu 4,5-5m. Jednolite drewno, żadna okleina, prosty kształt. Kupię taki gotowy, czy pozostaje mi tylko stolarz ? pozdrawiam, majki Jeżeli chodzi o stół to moja klientka kupiła taki od producenta lity dębowy ok 4000 taniej niż w sklepie. teraz z synem wychodzę na pole odezwę się później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.01.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 mnowak355 - jeśli mogę spytać o dwa tematy : - szafki do łazienek pod umywalki, klejone szkło do płyty mdf, z tego też drzwiczki - na co zwrócić uwagę, żeby było poprawnie wykonane ? Jak z trwałością ( jak dostanie się woda między mdf a szkło a o to nie trudno w środowisku mokrym ) ? - stół do jadalni, nie rozłożony długość około 3m, po rozłożeniu 4,5-5m. Jednolite drewno, żadna okleina, prosty kształt. Kupię taki gotowy, czy pozostaje mi tylko stolarz ? pozdrawiam, majki Jeżeli chodzi o stół to moja klientka kupiła taki od producenta lity dębowy ok 4000 taniej niż w sklepie. teraz z synem wychodzę na pole odezwę się później Jeśli mogę wiedzieć tylko od jakiego producenta, czy masz namiary ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts