Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

no to mam po sylwestrze...

madd

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja kiedyś spędziłem samotnie z psem - spoko - obaj nawaliliśmy się na smutno...

Nie mówiąc o tych Świętach i Sylwkach na morzu :(

A ostatnia Wigilia też skopana, poprzedniego tygodnia nawet nie mogłem pochodzić po sklepach za prezentami - też taki cholerny wirus :/

Pociesz się tym, że przynajmniej kaca nie będziesz mieć ;) A rano 1 stycznia obejrzyj sobie i posłuchaj z łóżeczka koncertu noworocznego z Wiednia :D I zaraz będzie Ci lepiej :)

co się przejmuje... ja tak już czwarte święta pod rząd!. Mam uczulenie chyba na datę. W wigilię rano ponad 38,5 i koniec świąt.

Wczoraj byłem u konowała - jeszcze 5 dni leżenia. I szlaban antybiotykowy.

Fajne, nie?

Hmmm........

To ja chyba miałam szczęście.

Dzisiaj pędziłam zamknąć bramę wjazdową na budowę (ok 50 m od domu w którym mieszkam), większa moja połowa montowała listwy przypodłogowe. Było już ciemno, poszłam bez latarki, na skróty przez ogród. Gdy już dochodziłam do bramy nagle coś podcięło mi nogi, a ponieważ szłam dość szybko, lot w powietrzu zakończył się padnięciem na kolana, a potem koziołkowaniem przez plecy :-?

Przez dość sporą chwilę myślałam, że się nie dam rady pozbierać, kolana całe zdrętwiałe, wirowanie we łbie i myśl "no to już poszłam na Sylwestra" :(

Kiedy okazało się, że jednak mogę ruszać nogami powlekłam się na budowę w pozycji małpoluda podpierającego się rękami :-? Odczekałam aż minie mi "karuzela", powlekłam się do domu - już w pozycji prawie wyprostowanej :D W domu inwentaryzacja wykazała: podarte spodnie, opuchnięte i siniejące kolana, a prawe czerwone od posoki :-?

Teraz siedzę z zabandażowanymi kolanami, pod bandażami okład z Amolu i cieszę się, że kości całe :D

To coś, co zafundowało mi taką jazdę, to był sznurek, który wyznaczał przebieg drogi dojazdowej do domu (już został zdemontowany :roll: )

W każdym razie lot zakończony spotkaniem kolan z drogą z kamienia nie był przyjemny :evil:

Wiem, wiem - brak BHP :-?

Na Sylwestra chba jednak pójdę, ale tańczyć to będę chyba tylko wolne przytulanki :lol:

Życzę Wam szybkiego powrotu do pełnego zdrowia (i sobie też)

:wink:

ja nie wiem ...fatum jakieś czy inna jasna cholera :evil: :roll:

ze mną w porządku (fizycznie, bo psychika już od dawna zryta :lol: )....ale za to na wigilię młodsza córa miała anginę , a teraz na sylwestra starsza ma ospę :o ... i bynajmniej nigdzie się nie wybieram świętować, bo nie zostawię młodszej córy pod opieką starszej ospowatej która słaniając się na nogach z osłabienia nie potrafi po ludzku dojść do łazienki :roll:

porażka :evil:

Wiec drodzy moi, milej zabawy, bo ja Sylwestra spedze w lozeczku pod kolderka. :evil:

Należę do tych, którzy z własnej woli i z prawdziwą przyjemnością spędzają tak Sylwestra. 8)

Uwielbiam zawinąć sie w kołdrę na kanapie w pokoju kominkowym, ogień się pali, a ja mam choinkę, dobre jedzonko pod ręką i pilota w zasięgu. :D

Najlepszy Sylwester jak dla mnie. :lol:

Nie martw się Madd-zia, będzie pięknie! :wink:

Nie bardzo

Ogrzewanie tylko kominkiem :roll: w lodowce pustawo, zasiegu komorka tu nie ma, stacjonarnego nie mamy...

Wyslalam blagalnego SMSa z bramki smsowej do mamy - Przywiez cos do jedzenia i wyludz w aptece dla chlopa antybiotyk.

Mam nadzieje, ze dojdzie

PS.Wyslalam meza wczoraj do Makro po grupsze sprawunki typu papier toaletowy, wodka, papierochy, itp. Mowie - wez jeszcze ser zolty, pomidory i jakas wedline.

Przyjezdza do domu, wnosi zakupy.

- A pomidory kupiles?

- Kupilem.

- No to gdzie sa?

- No chyba w aucie.

- A ser i wedliny?

- No tez chyba w aucie.

- No to lec do samochodu bo jest -6 i te pomidory trafi.

Przychodzi z samochodu z glupia mina.

- No to gdzie te pomidory i reszta - pytam calkowicie spokojnie.

- Musialem zostawic przy kasie....

Jak mozna zostawic cos przy kasie? Rozumiem jedna rzecz ale trzy?????

jaaa cie... madd... dobry jest, dobry :lol: .... pewnie miał wszystkie trzy w jednej reklamówce i ją zostawił przy kasie :D

a ja zaraz zapierniczam na mopa ... trza porządek zrobić w tym chlewiku (nie starałabym się zbytnio, ale w piątek mam kolędę - ksiądz przyjdzie obejrzeć nowe owieczki :wink: :roll: ) , żarełko jakies przygotować na dziś ...coś niezabardzopracochłonnego (jakieś koreczki, sałateczka z tuńczyka :wink: )

Dla wszystkich najlepsze życzonka na Nowy Rok , kochani :D

http://www.sylwester.dujawica.com.pl/sylwester_zakopane.jpg

Nie bardzo

Ogrzewanie tylko kominkiem :roll: w lodowce pustawo, zasiegu komorka tu nie ma, stacjonarnego nie mamy...

Wyslalam blagalnego SMSa z bramki smsowej do mamy - Przywiez cos do jedzenia i wyludz w aptece dla chlopa antybiotyk.

Mam nadzieje, ze dojdzie

PS.Wyslalam meza wczoraj do Makro po grupsze sprawunki typu papier toaletowy, wodka, papierochy, itp. Mowie - wez jeszcze ser zolty, pomidory i jakas wedline.

Przyjezdza do domu, wnosi zakupy.

- A pomidory kupiles?

- Kupilem.

- No to gdzie sa?

- No chyba w aucie.

- A ser i wedliny?

- No tez chyba w aucie.

- No to lec do samochodu bo jest -6 i te pomidory trafi.

Przychodzi z samochodu z glupia mina.

- No to gdzie te pomidory i reszta - pytam calkowicie spokojnie.

- Musialem zostawic przy kasie....

Jak mozna zostawic cos przy kasie? Rozumiem jedna rzecz ale trzy?????[/quote

to nic znam ciekawszy przypadek; mialem sasiada siedzial w domu na bezrobotnym, czyli zajmowal sie ogolnie domem pranko , sprzatanko gotowanko no i zakupy.

slubna jego w pracy a on mial zrobic zakupy kawa, chleb, papieroski i takie inne ale zabraklo mu kasy wrocil do domu dzwoni do zonki i pyta sie,

- wiesz zabraklo mi forsy i nie wiem co mam kupic chleb czy papierosy

na to ona- wiesiu kup kur.a papierosy, papierosy kur.a

wiec wiesiu pogina do sklepu i kupuje papieroski.

wraca slubna do domciu i chce cos przekonsic po pracy i pyta sie o chleb a wiesiu na to , przeciez mowilas - kup papierosy wiec kupilem papierosy

jak nam to opowiadala to malo z krzesla nie spadlem malo cymbala nie zabila patelnia ( on z tych co zony ich leja) zawsze jak mi sie to przypomni to sie smieje.

, żarełko jakies przygotować na dziś ...coś niezabardzopracochłonnego (jakieś koreczki, sałateczka z tuńczyka :wink: )

Co Ty Dagullka tak dietetycznie?

Ja jadę do znajomych i towarzysstwo sobie zażyczyło takie danie tak, że od 6 rano piekarnik chodzi

Wspaniałej zabawy sylwestrowej i szczęśliwego Nowego Roku

życzy TINEK z rodziną

ja dietetycznie, bo na diecie jestem ...schudłam już 6 kilo w ciągu ostatniego miesiąca (pomimo świąt :wink: :lol: )...a skoro smoczyca jest na diecie to WSZYSCY SĄ NA DIECIE..... nie ma totamto - sama się maltretować nie będę :evil: :lol:

a tak serio .... rodzina przeżarta na max. po świętach ...se coś lekkiego zażyczyli :D

No

Tatus byl - drewna na trzy dni naznosil, torbe jedzenia przwiozl :o , co by mi cieplo bylo nawet brykietow w markecie dokupil i antybiotyk skombinowal.

lepsze jaja - mama od wczoraj lezy i zdycha z goraczka 38.

Wirus, jak nic

Jesuuu - to i ja mam pewnie ksiedza :roll:

Ale to dobrze powiem, ze mam zapaleciu pluc i oskrzeli, odre i swinke, a maz ma baaaardzo zarazliwa grype, swinke i rozyczke - to moze nie wejdzie