Filo 23.10.2003 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Witam, Stoję przed wyborem wkładu do kominka. Ze względu na ograniczone możliwości finansowe a zarazem oczekiwanie dobrej jakości, mam zamiar zakupić wkład Tarnawy lub Hajduka. Wkład będzie wspomagał system grzewczy Legalett, czyli będzie miał za zadanie przekazać przez dłuższy czas część ciepła do powietrza przepływającego przez rurę systemu wpuszczoną w obudowę wkładu. Na targach budowlanych doradzano mi Hajduka, ze względu na wkład szamotowy, który powinien efektywniej w czasie (dłużej) oddawać ciepło do otoczenie czyli również systemu Legalett. Chciałbym prosić speców kominkowych z Forum o ich opinię.Z uprzedzeniem informuję, że niestety nie jet możliwe bezpośrednie wykorzytanie gorącego powietrza z kominka ponieważ maksymalna temp. dopuszczalna w przewodach grzewczych Legalett wynosi 70 C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 23.10.2003 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Nie jestem fachowcem, ale wybraliśmy Tarnawę, mamy Legalett. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 24.10.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Ja ze względów technicznych ( kominek na środku salonu ) wybrałem Spartherma Varia FD. Ma szyby z dwóch stron i wygląda na prawdę super. Nie mam jeszcze obudowy i sam jestem ciekaw jak będzie się sprawdzał przy współpracy z Legalettem wspmagając dwie strefy ( dwa agregaty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 24.10.2003 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Tarnawa 16 kW - ale jeszcze nie mam agregatu do Legalettu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 24.10.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Również Tarnawa. Tak sobię myślę , że chyba lepiej niż szamot ( mogę się mylić ) - głownie ze względu na to , ze Legalett ma dużą akumulacyjność i to wystarczy ( zamiast szamotu) . Tarnawa szybciej nagrzeje pomieszczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 24.10.2003 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Ludziska dajcie jakiś namiar na stronę www tych kominków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaveryd 24.10.2003 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Witam, My zdecydowaliśmy się na wkład Hajduk. Jest niezły. PozdrawiamXaveryd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 24.10.2003 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Ludziska dajcie jakiś namiar na stronę www tych kominków. http://www.tarnawa.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaveryd 24.10.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Ludziska dajcie jakiś namiar na stronę www tych kominków. http://www.hajduk.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 28.10.2003 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 No i bardzo serdecznie dziękuję Państwu, bardzo serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts