gzal 01.01.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 witam, czym najlepiej zakleic/wypelnic dylatacje na styku sufitu i scian? W jednym pokoju probowalem zrobic to akrylem, ale efekt nie jest najlepszy (nie da sie chyba uzyskac katu prostego)... Moze ktos z forumowiczow podzieli sie jakas dobra rekomendacja? z gory dziekuje i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!! pozdr, GZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.01.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 A jak dużą masz tą dylatację, że jest problem z kątem?I jak duży jest to problem?I z czego jest ściana i sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzal 01.01.2009 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 dylatacje maja pewnie 3mm do ok. 1 cm (tu osobie wykonujacej chyba omsknela sie reka i czasami dylatacja sie rozwidla...), a tynki sa gipsowe (na tyle gladkie, ze nie stosowalismy dodatkowo gladzi). Ogolnie to dylatacje nie wydaja sie wielkie i ten kat prosty nie musi byc idealny, ale (przez zegarmistrzowska/kreslarska dokladnosc chcialbym zeby laczenia sufitow ze scianami wygladaly mozliwie jednakowo no i byly max prostokatne... Dzialac dalej akrylem? czy moze gips lub cos innego jest lepszym rozwiazaniem? pozdrawiam, GZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz1 01.01.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 możesz przykleic wykończenia np. styropianowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.01.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 U nas sa listwy styropianowe http://images34.fotosik.pl/13/b5bfe88d4d5e11a8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 01.01.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 no zależy jaki styl i gusta, do nowoczesnego stylu takie listwy nie pasują...kolego co się pytałeś czym to wykończyć - polecam podłożyć sklejkę 3 mm, wykończyć "na sztywno" gipsem szpachlowym a resztę akrylem i bezpośrednio za nim przejechać jakąś "szpachelką kantówką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytuj_profil86 30.09.2016 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Czesc, Mam identyczna sytuacje jak kolega, ktory zalozyl temat. Do tej pory polozylem 1x akryl, ale idealnie nie zakrywa wszystkiego, sa postrzepienia... Nie wiem jak najlepiej byloby teraz postapic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 30.09.2016 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 U mnie jest 2 x akryl i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytuj_profil86 30.09.2016 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 A wyciecie dylatacyjne bylo rowne? U mnie jest sytuacja taka, jaka opisal gzal. Czasami wycinajac cos im sie omsknelo. Czasami nie jest samo sciecie, ale delikatne postrzepienia... Na pewno bede nakladal drugi raz akryl. Ale chyba bezposrednio przed uzyje gotowej masy szpachlowej i wyrownam te wyciecia. Pomysl ze sklejka 3mm, ktora ulatwilaby mi to, azeby nie zakleic masa dylatacji jest dobry, tylko nie widze w wielkich marketach tak cienkich sklejek, deseczek, czegokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts