g_cz 01.01.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Witam. Czy zna ktoś firmę która robi turkusowe najlepiej błyszczące płytki - niedrogie. Marzyły mi się Sensual Art z Paradyża ale są strasznie drogie (moja łazienka 9m2 - kosztowałaby 9.000 zł, mało dekorów). Czy są jakieś inne podobne, ale dużo dużo tańsze? Wiekszość polskich producentow robi niebieskie, a ja bym chciała turkus lub morski. Może być w połączeniu z beżem lub bielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 01.01.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Jeśli chodzi Ci o ciemny turkus to niestety wybór niewielki-sama szukałam przez długi czas aż znalazłam Baldocera Colors. Duzo pięknych turkusów jest u producenta FAP Ceramiche (poszukaj w dziennikach budowy dziennika GGGosik, ona ma taką łazienkę, piękną). Ale to też doś drogie płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 01.01.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 W obecnym mieszkaniu mam takie w łazience - format pośredni, błyszczące, tafla jakby nieregularnie"wgniatana" co potęguje efekt połysku. Kupione były w castoramie za niewielkie pieniądze. Niestety nie wiem czy jeszcze tam są, bo kupowałam je już jakiś czas temu. W opcji, o ile mnie pamięć nie myli, były też białe i chabrowe, dekor kwiatowy pasujący do wszystkich kolorów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homegirl homeboy 01.01.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Kilka dni temu widziałam prześliczne turkusowe płytki w Max-flizie w Krakowie. Kolor naprawdę był piękny. Ja swoją łazienkę planuję raczej w bardziej modernistycznym stylu, ale te płytki sprawiły że zaczęłam się zastanawiać nad czymś orientalnym. Nazywają się one Vives Entretela. O ile dobrze pamiętam to podstawowa płytka kosztuje 72zł, dekor natomiast był dosyć drogi -chyba 360zł za metr. A to link to ceramiki o której mowa http://www.vivesceramica.com/series.asp?category=542 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alina505 02.01.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 W castoramie widziałam parę dni temu płytki - seria nazywa się Oceanic. Płytki sa małe - jak kuchenne , chyba 10x 10, w niebieskozielonych barwach - nie wiem czy to jest to o co ci chodzi, ale zobacz jeżeli masz w pobliżu Castoramę.Na zdjęciach w katalogu łazienka zrobiona tymi płytkami wyglada bardzo ładnie, szczególnie połączenie z bielą umywalki czy kibelka. Do tego są dekory z morskimi motywami ( rybki, koniki morskie muszelki.) cena coś koło 46 zł /m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 02.01.2009 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 W castoramie widziałam parę dni temu płytki - seria nazywa się Oceanic. Płytki sa małe - jak kuchenne , chyba 10x 10, w niebieskozielonych barwach - nie wiem czy to jest to o co ci chodzi, ale zobacz jeżeli masz w pobliżu Castoramę. Na zdjęciach w katalogu łazienka zrobiona tymi płytkami wyglada bardzo ładnie, szczególnie połączenie z bielą umywalki czy kibelka. Do tego są dekory z morskimi motywami ( rybki, koniki morskie muszelki.) cena coś koło 46 zł /m2. Te płytki sa z firmy Cerkolor. Tylko że ja chcę łazienke w prostym stylu, a płytki 10x10 sa troche za małe. Dziekuję wszyskim za informacje. Znalazłam tez Linero z Opoczna, ale to nie turkus tylko niebieski i na dodatek matowy. Chyba przejade sie do Castoramy lub Leroy Merlin, albo do kilku salonów z płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 02.01.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Turkusową Baldocera zobaczysz w MaXFliz w Krakowie. Ja je kupowałam w Krakflizie w Węgrzcach, bo tam trochę tańsze, ok.52 zł za metr (białe są za 46zł), ale w Wegrzcach nie mają do pokazania niebieskiej.Poza tym w Maxflizie też oglądniesz sporo turkusów Fap Ceramiche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts