Puszka 01.01.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Witam Czy w kuchni na tynk cementowo-wapienny mozna położyć gładź?? Gdzieś czytałem ze w pomieszczeniech o zwiększonej wilgotności nie stosuje się gładzi. Pozdrawiam Puszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 01.01.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 mamy gładź - już kilka lat - i w kuchni i w łazienkach - jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 01.01.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 ja to miałem nawet gładz zamiast płytek jak kończyłem dom to chciałem jak najszybciej się wprowadzić, aby nie mieszkać na stancji więc skonczyłem wykończenie na gładzi + farba do łazienek/kuchni, finanse na tyle pozwalały. Wiadomo taka ściana to zły pomysł za kuchenką gazową nad blatem roboczym, ale bez problemu to wytrzymywało 2 lata, nawet mycie/szorowanie ścian, zanim płytka nie została położona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 01.01.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Są też gładzie cementowo-wapienne. Robi je Maxit (ip300), Alpol, Kreisel i inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 01.01.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Też mam wszędzie gładzie tyle że w miejscach przyszłych płytek zostawione cem-wap. Zanim położy się gładzie to te cem-wap muszą porządnie wyschnąć. U mnie przerwa miedzy jednymi a drugimi ok. miesiąca. To samo się tyczy ścian przed cem-wap. ok 3 m-cy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts