Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"wymarzona SIELANKA"

Recommended Posts

Równiez witam :D

Fajnie, ze jeszcze nie mieszkam a juz mam znajomych w powiecie :wink:

My budujemy sie w okolicy Brzezinki a Wy 8)

Co do ekipy, to mam pytanie, czy jest z okolicy czy z gór, bo my jeszcze ekipy nie mamy :( plan jest taki, że jedziemy w góry zamawiamy i przyjeżdżają a ile z tego wyjdzie to nie wiem 8)

Co do ceny to wydaje mi sie że tanio, popatrzyłam sobie na forach to ludzie więcej płacą, ja myślę , że za stan surowy otwarty z 50 tys. zapłacę :cry: bo górale pewnie tak sobie krzykną :evil:

pozdrawiam i pozwole sobie zagladac od czasu do czasu :wink:

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
No tak te schody w salonie to nieciekwaie tam są wstawione. My wywaliliśmy je na holl , cho to spowodowało zmianę całej góry. Pokoje będą długaśne trochę , wizualizacja pozwoliła mi tam umiescic meble i spojrzec w trójwymiarze na nie i jak na pokoje dla chłopaków to są fajne. Wejdzie i łóżko, i biurko ,i szafy.schody zrobimy drewniane i napewno z rozbieralną barierką , żeby przy wnoszeniu czegos na góre można było to zrobi swobodnie. Zastanawiam się jeszcze nad przesunięciem ściany od spiżarni i wiatrołapu , żeby zwiększy powierzchnie korytarza ze schodami.

• 2 weeks później...

witam

gratuluję małej fasolki - chociaż to już pewnie spory brzuszek :)

łaskotki dla brzuszka :)

rzeczywiście chcecie na jesień zamieszkać?

a facet - no drzewo, dom i syn :)

wiecie, co będzie? córcia czy synek?

ps. żeby nie skłamać, ale chyba masz tylko link do komentarzy, a nie do dziennika

dobrze kojarzę?

link się po drodze zagubił ale juz poprawiłam:D a czy chłopiec czy dziewczynka to nie wiem, i prawdę mówiąc wolę niespodziankę na koniec:D

Nasza ekipa twierdzi ze w czerwcu bedą dach robić już, ja tam się na tym nie znam, ile to musi schnąć wszystko i tak dalej, ale oni twierdza ze jak bedzie cieple lato i jak sie porządnie sprężymy to moze do zimy da rade wykonczyc na tyle zeby można bylo się przeprowadzić. Sama nie wiem ale zobaczymy.

link się po drodze zagubił ale juz poprawiłam:D a czy chłopiec czy dziewczynka to nie wiem, i prawdę mówiąc wolę niespodziankę na koniec:D

Nasza ekipa twierdzi ze w czerwcu bedą dach robić już, ja tam się na tym nie znam, ile to musi schnąć wszystko i tak dalej, ale oni twierdza ze jak bedzie cieple lato i jak sie porządnie sprężymy to moze do zimy da rade wykonczyc na tyle zeby można bylo się przeprowadzić. Sama nie wiem ale zobaczymy.

u nas dach się właśnie kończy deskować i kłaść papę :)

kwestia tynków :( - brak ludzi na to :(

no to czekamy na Waszą niespodziankę :)

łaskotki dla brzusia :)

• 2 weeks później...
:D Skąd ja to znam , tzn te "oko" . Mój mąż już ma dość tego mojego czepailastwa. I tak np okno szczytowe jest do przesunięcia na środek , okno spiżarkowe do połączenia z pierwotnym łazienkowym ( u nas duża spiżarka będzie. Co do kuchni , to faktycznie dwa okna są do du...:) Tzn powiem tak , że właściwie szafek może i za wiele nie trzeba , bo będzie spiżarka pod ręką i tam można trzymać gary nie często wyciągane , miksery i takie tam , a w kuchni niezbędne na codzień.Co i tak nie zmienia faktu , że pomieścić sie z lodówą kuchnia , zlewozmywakiem i kącikiem jadalnym jest ciężko . Dlatego ja zażyczyłam sobie przesunięcie okna jednego w stronę salonu , w miejscu gdzie i ja dokładnie tak jak ty , planuję kącik jadalny i w ten sposób jest dość duży kawałek ściany.