kargro1971 03.06.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Witam. Weszłam na Twój dziennik bo też mam na imię Karolina, a mój ukochany mąż to Paweł. Macie piękną działkę. My też mieszkamy na wsi od zeszłego roku. Działkę jednak mamy malutką tylko 1200 m, ale mimo to jest pięknie, cały czas czujemy się jak na wakacjach. W domu też mamy antresolę, tez wszyscy pukali sie po czole i mówili, że ciepło będzie nam uciekać do góry, ale ja tak jak Ty uparłam się dla tej przestrzeni i ją mam. Jest wspaniale, z ciepłem nie jest źle, dożo daje ogrzewanie podłogowe. No i wreszcie znalazłam osobę na tym forum z podobnym gustem do mojego. Więc jak widzisz mamy dużo wspólnego. Życzę Wam żebyście szybko zamieszkali w tym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinapaweł 19.07.2009 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Hej! Widzisz w trakcie budowy dużo się zmienia, z antresoli zrezygnowałam na korzyść większej przestrzeni w salonie. Wydaje mi się, że wyszło to na korzyść, gdyż teraz jak juz stoję w zbudowanym domu nie wyobrażam sobie żeby mogły być schody w miejscu gdzie najpierw je planowaliśmy:D Wiem, że może ktoś powie, iż szkoda pokoju, który poświęciliśmy na klatkę schodową, ale doszłam do wniosku że zyskując pomieszczenie gdzie będę mieć wielką gadrerobę co wszystko pomieści i schody, zaoszczędzę i tak więcej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 27.07.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Wiatj:-)My tez mielismy budowac sielanke, nawet kupilismy juz projekt, ale skonczylo sie na projekcie indywidualnym wzorowanym na tym co w sielance podobalo nam sie najbardziej:-) Mam pytanie o kat nachylenia Waszego dachu - patrze i nie jestem pewna ile to stopni? 45 czy 40 stopni? Pieknie wyglada i idzie Wam wasa budowa! Jestesmy w podobnej sytuacji, ja urodzilam 5 tygodni temu, a budowe zaczynamy jesienia:) Obie bedziemy budowac z malenstwem u boku;) Zycze wszystkiego dobrego i szczesliwego rozwiazania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinapaweł 24.08.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 HEj ! Dach po środku bo 42 stopnie:D Tak się zastanawiam ile zdążymy zrobić jeszcze zanim się nam rodzina powiększy, liczyliśmy na to że może do Bożego Nardodzenia uda nam się wprowadzić, chociaż wszyscy w koło nie bardzo chcą się do tego przekonać :/ Zobaczymy: życzę powodzenia w budowie i zdrowia dla maluszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 27.08.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 śliczna ta sielanka a może mogłabys wkleić projekt poddasza? pomysł z przeniesieniem schodów do tego małego pokoju super. widziałam wersję ze schodami koło kuchni i też bardzo mi sie pdooba. wogóle ta sielanka taka przytulna jest. bardzo nam się z męzem podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinapaweł 08.09.2009 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 http://img412.imageshack.us/img412/5956/111hm.jpg Projekt niestety w wersji "ordęcznej" gdyż zmiany na poddaszu robiliśmy w trakcie budowy, Chociaż rozkład pomieszczeń się bardzo nie zmienił. No i zapomniałam dorysować komina w pokoju po lewej ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jiska 28.09.2009 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Serdeczne gratulacje z okazji narodzin córeczki )) Śliczne maleństwo nie zapominajcie o swoim dzienniku bo zagladam tu systematycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 12.10.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Witaj:) Gratulacje z okazji narodzin Waszej Małej Uli! My zaczęliśmy już - jestesmy na etapie murów fundamentowych i stad pytanie do Ciebie. Widze, ze robiliscie drenaz wokol budynku - czy moglabys cos wiecej o tym napisac, jak zostal on wykonany, czy macie studzienki rewizyjne, czy tylko ta jedna duza studnie, jakie podloze pod drenazem, czy masz jakies zdjecia ktore moglabys wkleic, przeslac mi? wykonanai tego drenazu? Z gory bardzo Ci dziekuje za pomoc! p.s. nasz dach tez ma 42stopnie;)Pozdarwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinapaweł 18.10.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 studzienki do odwodnienia zrobiliśmy na dwóch przeciwległych rogach budynku. Wokół ścian fundamentowych zrobiliśmy wykop na jakieś 40 cm szerokości, wysypany żwirem. Na tym rozłożyliśmy rurę drenażową (z odpowiednim spadkiem) owiniętą specjalną włókniną aby zapobiec przedostawaniu się do wewnątrz drobnego piasku i zamulania. To zostało obsypane żwirem i potem piaskiem. Osobno robiliśmy rury do odwodnienia z rynien, łączą się one z drenażem w tej ostatniej studzience i z niej wszystko spływa do studni. Dzisiaj byliśmy na budowie i powiem szczerze że była to trafna decyzja, gdyż nawet nie padało bardzo (chociaż ziemia była mokra) a woda do studni spływała. Tak że przynajmniej mamy pewność, że wszystko działa jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 08.12.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witam serdecznie !Gratuluję zapału i postępów na budowie. Co do stelaży to nie jest prawdą, że daje się je na profilach, nie całkiem to jest prawda. Folię daje się na stelaże tylko wtedy gdy folii nie ma jak przymocować do krokwi bo jest dawana druga warstwa wełny na przekładkę. Jeśli jej nie ma to jest zrobione wszystko ze sztuka budowlaną. Natomiast jeśli chcecie dać drugą warstwę wełny to oczywiście folię trzeba dać na profile aluminiowe. Klei się ją na taśmę dwustronną. Może trochę nieskładnie ale chyba ? wiadomo o co chodzi. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 08.12.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Hallo! Ja nie mam pojęcia o poddaszach, krokwiach, dachach, więc się nie wypowiem. Chciałabym jednak pogratulować Wam Sielanki - jest super. Podobają mi się małe zgrabne domeczki, jednak w związku z brakiem gazu na działce nie możemy sobie na takowy pozwolić.Gratuluję również córeczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 08.12.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witaj! alez u Was idzie jak burza....szybko, nie wiem jak w srodku, alena zewnatrz macie juz prawie wykonczony dom! gratulacje! Powiedz prosze co to za cegla z ktorej macie kominy pomurowane? ladna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinapaweł 09.12.2009 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 kominy są z cegły klinkierowej firmy Roben, kolor to chyba burgund ale nie dam sobie ręki uciąć bo nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 20.12.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://img137.imageshack.us/img137/4579/mikoajzlodu.jpgZdrowia, szczęścia, pomyślności i niech dobroć wśród Was gości.By Wam wszystko pasowało...By kłopotów było mało...Byście zawsze byli zdrowi...By problemy były z głowy...By się wiodło znakomicie i wesołe było życie!Niech radość i pokój Świąt Bożego Narodzenia towarzyszy wszystkim przez cały Nowy Rok 2010. Życzymy, aby dla Was był to Rok szczęśliwy w osobiste doznania, spełnił zamierzenia i dążenia zawodowe i społeczne oraz by przyniósł wiele satysfakcji z własnych dokonań! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.12.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Niech magiczna noc Wigilijnego WieczoruPrzyniesie Ci spokój i radość.Niech każda chwila Świąt Bożego NarodzeniaŻyje własnym pięknem,A Nowy Rok obdaruje Ciebie i całą Waszą rodzinęPomyślnością i szczęściem.Najpiękniejszych Świąt Bożego NarodzeniaNiech spełniają się wszystkie Twe marzenia.http://img264.imageshack.us/img264/9022/x32fx3.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 30.12.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dziesięć, dziewięć ... głośno liczę! http://img407.imageshack.us/img407/9664/zegarsylwester.jpg A Wam, moi drodzy życzę:- wanny szampana, seksu do rana,niech ciało swawoli, głowa nie boli,niech pamięć nie zawodzi, alkohol nie szkodzi!Spełniają się marzenia, gdy rok cyfrę zmienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banga 16.07.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Witam i przede wszystkim gratuluję pięknego domu :rolleyes:My również budujemy sielankę - jesteśmy na etapie dachu. Wybraliście piękne miejsce na dom! PozdrawiamSielankowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts