ifka13 02.01.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 jak w temacie, w projekcie mam strop z pustaków o grubości 23cm, a chcę zrobić płytę monolityczną- której grubość bedzie 12cm- stąd zmieni się też poziom górnej kondygnacji o -10cm, to ciągnie za sobą obniżenie ułożenia dachu a co za tym idzie wysokości okapu nad tarasem- jestem, jeszcze przed pracami w terenie, ale z zatwierdzonym projektem, Widzę dwa wyjścia:1. Podniesienie sciany kolankowej o te 10cm wtedy nie zmieni się zadaszenie na zewnątrz2. Zrobienie sciany kolankowej jak w projekcie i zmniejszenie powierzchni zadaszonej nad tarasem-ale wtedy tez zmienia sie rzedna wysokości dachy w ogóle.przystałbym na rozwiązanie 1, co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.01.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 ... przystałbym na rozwiązanie 1, co o tym sądzicie? o tym nic nie sądze ale mysle, ze schody to powinienes sobie przeliczyc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 02.01.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 ja tez zmieniałem terivę na monolit ale nie miało to praktycznieżadnego wpływu na wysokość (kilka cm ) -monolit grubość 8 cm, ale co ok. 1 metr belka grubości ok. 20 cm ( zewzględu na rozmiar stropu, oraz scianki działowe)u Ciebie moze faktycznie tylko płyta gęstozbrojona (jak na balkonach) bez belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 02.01.2009 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 schody przeliczone i rozrysowane w cadzie dla rożnych wariantów,te 10cm niżej polozna murłata to ok 30cm mniejsze zadaszenie tarasu-to tez z rozrysu w cadzie;), amoże martwie sie na zapas i niepotrzebnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 02.01.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Ja zrobiłem podobnie (tzn zmieniłem terrive na monolit). Zyskałem 10 cm (czy cos koło tego).Mam dach 4 spadowy oparty na 2 słupach. Kąty sie nie zmieniły , tylko słupy wydłużyły o te 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.01.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 ... a może martwie sie na zapas i niepotrzebnie? otóz to zarówno na zapas jak i niepotrzebnie Twój problem rozwiaże sam Pan murarz paroma pociągnieciami kielni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.01.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 te 10cm niżej polozna murłata to ok 30cm mniejsze zadaszenie tarasu-to tez z rozrysu w cadzie;), amoże martwie sie na zapas i niepotrzebnie? Jakim cudem? Utrzymujesz stałą wyskośc kalenicy? Obniż wszystko o 10cm i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 02.01.2009 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 jak obniżę wszystko o 10 cm to obniży mi się też położenie murłaty i co za tym idzie zadaszenie nad tarasem- a zadaszenie mam schodzące z połaci do wysokości ok 2,2m- na odległości od domu ok 2m, jak obniżę wysokość to ta odległość zminejszy się do ok 1,8m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.01.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 ja bym podniosl sciane kolankowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.01.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 jak obniżę wszystko o 10 cm to obniży mi się też położenie murłaty i co za tym idzie zadaszenie nad tarasem- a zadaszenie mam schodzące z połaci do wysokości ok 2,2m- na odległości od domu ok 2m, jak obniżę wysokość to ta odległość zminejszy się do ok 1,8m Nie rozumiem dlaczego , jeżeli obniżysz wszystkie punkty podparcia o te 10 cm czyli cały dom bedzie o tyle niższy dlaczego skróci sie Ci wysięg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 05.01.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 jak w temacie, w projekcie mam strop z pustaków o grubości 23cm, a chcę zrobić płytę monolityczną- której grubość bedzie 12cm- stąd zmieni się też poziom górnej kondygnacji o -10cm, to ciągnie za sobą obniżenie ułożenia dachu a co za tym idzie wysokości okapu nad tarasem- jestem, jeszcze przed pracami w terenie, ale z zatwierdzonym projektem, Widzę dwa wyjścia: 1. Podniesienie sciany kolankowej o te 10cm wtedy nie zmieni się zadaszenie na zewnątrz 2. Zrobienie sciany kolankowej jak w projekcie i zmniejszenie powierzchni zadaszonej nad tarasem-ale wtedy tez zmienia sie rzedna wysokości dachy w ogóle. przystałbym na rozwiązanie 1, co o tym sądzicie? Też tak będę robił u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts