Newfie 02.01.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Za kilka dni będę miec odbiór budynku i próbuję "pozbierać do kupy" gdzie z tym papierkiem dalej się udać:- do gminy - do zameldowania i opodatkowania - do banku (wymóg umowy kredytowej)- prąd - zmiana z budowlanego na docelowy ...co jeszcze? Najleszego w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.01.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 masz już zrobiony audyt energetyczny? od 1.01.2009 jest potrzebny do odbioru nowego budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 02.01.2009 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Mam złożone dokumenty do PINB, a audyt obowiązuje do budynków zgłaszanych od 1.01.09 - tak więc mnie obowiązywała stara "lista załączników" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.01.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 a to gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 02.01.2009 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Dzięki A może jednak ktoś jeszcze wie, dokąd zanieść ów upragniony przez inwestorów papierek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 02.01.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 do sądu ujawnić budynek w KW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 02.01.2009 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 A o tym nie wiedziałam , dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 02.01.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Za kilka dni będę miec odbiór budynku... ...350 dni i mieszkamy no to jeszcze do księdza dać na mszę, że inspektory z PINB nie nakryły na mieszkaniu przed odbiorem i nie nałożyły 10 tys. zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 02.01.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Za kilka dni będę miec odbiór budynku... ...350 dni i mieszkamy no to jeszcze do księdza dać na mszę, że inspektory z PINB nie nakryły na mieszkaniu przed odbiorem i nie nałożyły 10 tys. zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.01.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 pamietaj, zeby oznaczyc domek numerem, miec pod reka podpisana umowe o wywoz smieci, odbior sciekow i wpis w ksiazeczce o szczepieniu psa .... takie tematy sprawdza straz miejska, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 03.01.2009 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Za kilka dni będę miec odbiór budynku... ...350 dni i mieszkamy no to jeszcze do księdza dać na mszę, że inspektory z PINB nie nakryły na mieszkaniu przed odbiorem i nie nałożyły 10 tys. zł... Inspektorzy to teraz się zajmują montowaniem nowych szaf na teczki z papierami od wszystkich inwestorów, którzy na szybko składali zgłoszenia do użytkowania przed certyfikatem energetycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 03.01.2009 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 pamietaj, zeby oznaczyc domek numerem, miec pod reka podpisana umowe o wywoz smieci, odbior sciekow i wpis w ksiazeczce o szczepieniu psa .... takie tematy sprawdza straz miejska, W moim przypadku "wiejska",ale dzięki za konstruktywną podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.01.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 do skarbówki trzeba by iść bo zmiana miejsca zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 08.01.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Zrobiłam sobie listę co nalezy zrobic : 1. do Banku o oddaniu budynku do użytkowania ( umowa kredytowa) 2. umowa o wywóz śmieci, 3. do Gminy o nadanie numeru (poprawiłam ) 4. do Gminy o zmianę zameldowania 5. zmiana dowodu osobistego 6. do US - NIP 3 7.deklaracja podatkowa do Gminy 8. zmiana w KW ( ujawnienie domu) 9.ujawnienie nowego adresu korespondencyjnego ( Bank, Wydział Geodezji, inne instytucje z którymi mamy umowy, znajomi 10.zmiana prądu z budowalnego na zwykły 11. zmiana innych dokumentów ( prawo jazdy, dowód rejestracyjny itp. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.01.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 3. do Starostwa o nadanie numeruTo można sobie spokojnie zrobić jeszcze w czasie budowy, coby mieć mniej problemów i załatwiania po - i szybciej móc rozkoszować się mieszkaniem w nowym domku. I ja to załatwiałem w gminie a nie starostwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 08.01.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 No właśnie ja rezerwacje numeru załatwiałam w gminie a wniosek o nadanie numeru muszę załatwic w Starostwie i do tego jest mi potrzebny odbiór budynku i inwentaryzacja geodezyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.01.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 No właśnie ja rezerwacje numeru załatwiałam w gminie a wniosek o nadanie numeru muszę załatwic w Starostwie i do tego jest mi potrzebny odbiór budynku i inwentaryzacja geodezyjnaO - to coś inaczej u Was to wygląda. Ja swój numerek mam dawno nadany. I już nawet małżonka tam zameldowana i swoją działalalność ma na budowie zarejestrowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 08.01.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 u mnie to nawet numerek chcieli do przyjęcia zgłoszenia o zakończeniu budowy. co kraj to obyczaj, akurat miałem to nie dyskutowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.01.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Zrobiłam sobie listę co nalezy zrobic : 1. do Banku o oddaniu budynku do użytkowania ( umowa kredytowa) 2. umowa o wywóz śmieci, 3. do Starostwa o nadanie numeru 4. do Gminy o zmianę zameldowania 5. zmiana dowodu osobistego 6. do US - NIP 3 7.deklaracja podatkowa do Gminy 8. zmiana w KW ( ujawnienie domu) 9.ujawnienie nowego adresu korespondencyjnego ( Bank, Wydział Geodezji, inne instytucje z którymi mamy umowy, znajomi 10.zmiana prądu z budowalnego na zwykły 11. zmiana innych dokumentów ( prawo jazdy, dowód rejestracyjny itp. ) ja też z Wieliczki dlatego mam pytanie o co chodzi w pkt. 3 ? numer przecież potrzebny jest do energetyki ja bynajmniej tam miałem, i do odbioru domu też dawałem to co otrzymałem wcześniej czyli oświadczenie jakieś że nadają mi numer tak a taki to jeszcze trzeba raz z tym iść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 09.01.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Nie dotyczy tylko Niepołomic. Ja sprawdziłam jeszcze raz bo aż mnie to zaintrygowało po przeczytaniu przepisów, że gminy odpowiadają za numeracje sprawdziłam swoje papierki i cóż się okazało. U mnie jest taka sytuacja że w jednym budynku jest urząd gminy i delegatura starostwa i podejrzewam (nie pytałam), że Pani która zajmuje się geodezją i siedzi w pokoju zajmowanym przez Delegaturę ma pół etatu w gminie i wydaje zaświadczenia o nadaniu numeru ponieważ pismo o nadaniu jest z gminy. Co nie zmienia faktu, iż wystąpic trzeba dwa razy , raz o rezerwacje numeru a po raz drugi o nadanie numeru jak sie ma odebrany budynek ( trzeba załączyc inwentaryzacje geodezyjną i odbiór budynku) tak że co kraj to obyczaj. Poprawiam swój poprzedni post zeby nie wprowadzał w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts