Gość xxx_e 02.01.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 witam i prosze o porade. czy w budynku, w ktorym mieszkaja dwie rodziny, a budynek wraz z dzialka jest ich wspolwlasnoscia, powinna funkcjonowac ksiazka obiektu budowlanego? pytam poniewaz szukalam w necie infromacji, w jaki sposob dokumentuje sie coroczne przeglady instalacji gazowych itp. kominiarz zostawial do tej pory tylko kwitek. natomiast facet, ktory wymienial mi instalacje gaz i co, oglada sobie ja z takim smiesznym urzadzeniem i stwierdza "ok". chcialabym miec uregulowana kwestie kontroli wszelkich instalacji w domu, gdyz bywa - odpukac - iz moze sie cos takiego przydac w rozmowach z PZU... jezeli prowadzenie ksiegi nie jest obowiazkowe w opisywanym przeze mnie przypadku, to w jaki sposb mozna udokumentowac kontrole instlacji by bylo to zgodne z lit. prawa? prosze o wyrozumialosc, ale wszelkie sprawy zwiazane z mieszkaniem nie-w-bloku sa dla mnie jedna, wielka, biala plama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 02.01.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Protokół który zostawi kominiarz,elektryk to jest dla ciebie podstawa. Jeżeli mieszkają w budynku 2 rodziny to budynek jest jednorodzinny więc nie wymaga prowadzenia książki obiektu. Jak nie wierzysz art 62 Prawa budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts