Aga_I_Przemek_WCH 02.01.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam, W naszym wymarzonym domku drzwi do kotłowni mamy z tej strony co lukarna (czyli tej niby ładniejszej) . Czy polecicie jakieś drzwi tanie drzwi zewnętrzne ale żeby były w odcieniach brązu? Szkoda nam wywalić z 1500zł na drzwi do kotłowni Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 02.01.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 mam coś takiego u siebie kolor ciemny brąz - cena około 300zł, wieczorem wstawię fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 02.01.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 he he na allegro znalazłem takie same http://allegro.pl/item519393712_drzwi_zewnetrzne_pcv_massive_nowe_model_01.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_I_Przemek_WCH 02.01.2009 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 mam coś takiego u siebie kolor ciemny brąz - cena około 300zł, wieczorem wstawię fotki Witam, Bede wdzieczny za fotki. Bo rozumiem, że wstawiłeś takie u siebie? Pozdrawiam serdecznie Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.01.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 a ja kupiułem w leroy merlin, siedem stówek, stalowe, ocieplane 6cm wełna, dwa zamki (w tym jeden centralny z bolcami na górze dole i boku, 3x4) ościeżnica stalowa w kolorze z progiem z nierdzewki, kilka wzorów było do wyboru w brązie (z tym że nazywa się to np. wiśnia ), zobacz na stronie http://www.consalnet.pl bo oni z tej firmy te drzwi biorą, moze na frontowe bym ich nie wstawił ale do kotłowni i do garazu pasują mi jak ulał (poza tym wstawione na piankę jak pokazały pierwsze wieksze mrozy są cieplejsze niż np. frontowe drzwi Delta, na których futrynie ładnie osadził się szron, a na tych tanich ani śladu, a w garazu np. gdzie jest jedno duże pomieszczenie z dzwiami z leroy i bramą normstahla euro ocieplaną na bramie szron wszędzie poza powierzchnią ciepłych paneli, czyli uszczelki i ich okolice, ościeża itp, a na drzwiach z leroy sucho, czysto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 02.01.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 takie drzwi sprzedaje praktiker od 480 do 649 wyglądaja dziwnie - niepokoi mnie ta duża ilość zamków - jak sie spiep.ą to będzie trzeba ciać - sam też szukam takich drzwi firma polska - produkcja jak wiadomo -Kraj Wschodnich Braci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.01.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 konstrukcję zamków już znam (bo ciekawiło mnie jak to wygląda i funkcjonuje - takie male zboczenie ), ni etaki diabeł straszny, konstrukcyjnie nie odbiega to od innych drzwi tego typu a droższych kilkukrotnie, fakt, prowadniki i bolce np. ocynkowane nie są zamiast pręta 8 czy 10 jest 6, za to dobrze podsumowała to żona: lepiej popruć takie za 700 niż takie za 2000, jak na razie budowę wytrzymują poprawnie to podejrzewam ze w czystych suchych, ciepłych warunkach normalnego użytkowania też nic im nie będzie, za tą cenę myslę ze warto je kupić (tylko jak zwykle w marketach tzreba dokładnie sprawdzać co sie bierze, pomimo oryginalnego opakowania zdarzają sie w transporcie uszkodzone, pogniecione czy otłuczone egzemplarze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_I_Przemek_WCH 02.01.2009 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 takie drzwi sprzedaje praktiker od 480 do 649 wyglądaja dziwnie - niepokoi mnie ta duża ilość zamków - jak sie spiep.ą to będzie trzeba ciać - sam też szukam takich drzwi firma polska - produkcja jak wiadomo -Kraj Wschodnich Braci manieq82 Ty mówisz o tych drzwiach o których napisał edde? Te ceny to już komplet wszystko czy tylko same drzwi? (ościeżnica? klamka? zamek?) Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.01.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 nie wiem jak w praktikerze, u mnie w cenie komplet był (skrzydło z ościeznicą, szyldy, klamki, zamki, wkładki z 5 kluczami, kotwy mocujące, uszczelki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 02.01.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Tak komplet, cena w zależności od modelu. Aha i klamka z podświetleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 03.01.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 CzescPamietaj ze do kotłowni powinny byc drzwi przeciwpozarowe z atestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.01.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Czesc Pamietaj ze do kotłowni powinny byc drzwi przeciwpozarowe z atestem rozwiń tą twórczą myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 03.01.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 A kto to niby sprawdza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek.B 03.01.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 takie drzwi sprzedaje praktiker od 480 do 649 wyglądaja dziwnie - niepokoi mnie ta duża ilość zamków - jak sie spiep.ą to będzie trzeba ciać - sam też szukam takich drzwi firma polska - produkcja jak wiadomo -Kraj Wschodnich Braci manieq82 Ty mówisz o tych drzwiach o których napisał edde? Te ceny to już komplet wszystko czy tylko same drzwi? (ościeżnica? klamka? zamek?) Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź. Przemek W Wałbrzychu w Obi były drzwi antywłamaniowe za niecałe 600 pln (kupiłem do kotłowni, na zewnątrz ), z wkładką, klamką, ościeżnicą, wewnątrz wełna mineralna, z zawiasami chowanymi do ościeżnicy. Całkiem solidne. Kupiłem je jakieś 2 miesiące temu, tydzień temu jeszcze były. Nazywały się Hardy. Takie same były w Castoramie, ale ponad stówkę więcej kosztowały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_I_Przemek_WCH 03.01.2009 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Witam, Za podpowiedzią manieq82 udałem się dzisiaj do Jeleniej Góry do sklepu NOMI i zakupiłem drzwi firmy Consalent (solidne stalowe antywłamaniowe) i zapłaciłem za nie 499zł w promocji. I żona zadowolona ! Bo brązowe ! Tylko qrka po co nam "judasz" w kotłowni ))) Ale są ! Pozdrawiam Przemek Włodek.B budujesz się w Wałbrzychu? Zawsze to miło mieć kogoś na forum po sąsiedzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek.B 03.01.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Włodek.B budujesz się w Wałbrzychu? Zawsze to miło mieć kogoś na forum po sąsiedzku Nie buduję się - remontuję stare siedlisko , jakieś 2 km od granic miasta. Faktycznie, coś mało tu naszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichuZLasocic 02.01.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Dobra to teraz koledzy wypowiedzcie się czy te drzwi jeszcze do czegoś się nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts