Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DZIENNIK BUDOWY- NASZA KOMETA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 3 months później...
Hej Polski. Sory ze tak długo bez signal, ale problemy były... Niedługo sie odezwe i co nieco popiszę, podam wam kilka ocen może nawet porad ułatwiających życie w Kometce. Ale na chwilę obecną mieszka nam się zajebiście. Myslę, że mozna pokochac mieszkanie w tym domku. Zdarza nam się, że będąc gdzieś np. u znajomych staramy sie jak najszybciej wracać do domu.

• 2 weeks później...

Witam,

Na początek gratuluję zamieszkania w Komecie, mam nadzieję że ja też dożyję tej chwili.

Janusz mam pytanie do Ciebie, widzę na fotkach, że masz zrobioną podbitkę - jak byś mógł napisać ile m2 potrzeba na ten interes ?

Drugie pytanko, jeśli pomalowałeś elewację to też ile m2 na to zajęło ?

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Dzięki za gratulacje. Zyczę Ci jak najszybszej wprowadzki. Jeśli chodzi o podbitkę, to łatwo to policzyć. ok 1 mb od ściany razy długośc ław. Czyli około 70m2. Elewacji nie malowałem, będę kładł płytkę klinkierową. Ale też można to obliczyć w podobny sposób. ławy razy wysokość, Czyli około 190 m2. NIe odejmuj okien, bo może Ci zabraknąć farby. To jest około 15m2. A z drugiej strony zawsze można zamówić farby na około 150 m2, byleby zakończyć na jakimś rogu.

• 3 months później...
  • 6 months później...