janusz1969 09.05.2009 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Ostatnie efekty pracy majstrów. Jak na razie sprawują się dobrze. Zdarzają się błędy, ale od razu poprawiają. I teraz wiem, że nie ma ekipy robiącej bez błędu, tylko bardzo dużo zależy od nas samych. Czy chcemy pomierzyć, posprawdzać. Nieraz ktoś mówi( przeważnie murarze), że oni nie popełniaja błedów. To nieprawda, popełniają i nawet wiedzą o tym. Tylko, że inwestor rzadko ich sprawdza, bo im niby ufa. A bubel sie zakrywa, zamurowuje itp. Z góry piszę, że nie chodzi mi teraz o moich wykonawców. I ciekawe, czy ktoś miał taką sytuację, że wykonawca mówi " ale żeś se dom wymyślił!! Po co ci te łuki i przypory na rogach??". Ja tak.Takiemu od razu podziękowałem za budowę, choć był tani. A kogo to kurr obchodzi co ja sobie wymyśliłem!! Wystarczy wycenić te "gadżety" i po sprawie. Mój poprzedni wykonawca był taki. Najlepiej dom budować 12mx10m i broń boże jakieś kukułki, czy koperta, byle mniej roboty. A że dom jest bez tego czegoś, bez charakteru, nieważne http://images45.fotosik.pl/121/5e0e4ccc72cbb6a7med.jpg http://images40.fotosik.pl/116/392ed3b80ca980cdmed.jpg A tu zdjęcie widoku z naszego okna. Prawda, że piękny?? http://images45.fotosik.pl/121/8b1d458cb9484b76med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 15.05.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Prawda prawda PIEKNY Aco to jakies jezioro ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1969 15.05.2009 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 tak kolego jezioro Jeziorak. W linii prostej ok 200 metrów. Widok mam naprawde piękny. Pozdr Akurat dzisiaj wylałem strop. Może jutro wrzucę kilka fotek z góry, muszę poczekać do wyschnięcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1969 16.05.2009 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 http://images47.fotosik.pl/125/a6ceb77dd9bcbac3med.jpg http://images48.fotosik.pl/125/67fd3aebeb1aab5fmed.jpg Strop gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 22.05.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Ze tak zagadam Co tam słychac na budowie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1969 22.05.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 .....że tak zagadasz, dobre U mnie ten tydzień stało bo moi zalali strop i pojechali do warszawki. Ale od poniedziałku ruszają z buta. Wieniec i więźba. A co U Ciebie? Aha i mam pytanie. Jak rozwiązałeś problem dachu, bo ja mam strop wylany i szczerze mówiąć boję sie że nie wytrzyma naporu więźby. Napisz mi jak Ty masz to wykonane. Jakieś ściany nośne? Czy może belki w stropie? Napisz mi jeśli mozesz jaki gruby masz strop, grubości krokwi głównych itp Ja mam przez środek zamiast działowej ściany w salonie to jest nośna. I w poprzek w stropie belki zbrojone 8cmx 20 cm żeby sie schowały w stropie grubości 14cm. I sie dalej boję że się wygnie przy nacisku więźby. Krokwie główne mam 18x20 i słupy 20x20. Toż to jest nacisk jak skurrrrrrrrr!!!!! wyprowadź mnie z błędu bo już masz , tylko nie wiem jak zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 22.05.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 .....że tak zagadasz, dobre U mnie ten tydzień stało bo moi zalali strop i pojechali do warszawki. Ale od poniedziałku ruszają z buta. Wieniec i więźba. A co U Ciebie? Aha i mam pytanie. Jak rozwiązałeś problem dachu, bo ja mam strop wylany i szczerze mówiąć boję sie że nie wytrzyma naporu więźby. Napisz mi jak Ty masz to wykonane. Jakieś ściany nośne? Czy może belki w stropie? Napisz mi jeśli mozesz jaki gruby masz strop, grubości krokwi głównych itp Ja mam przez środek zamiast działowej ściany w salonie to jest nośna. I w poprzek w stropie belki zbrojone 8cmx 20 cm żeby sie schowały w stropie grubości 14cm. I sie dalej boję że się wygnie przy nacisku więźby. Krokwie główne mam 18x20 i słupy 20x20. Toż to jest nacisk jak skurrrrrrrrr!!!!! wyprowadź mnie z błędu bo już masz , tylko nie wiem jak zrobione Hejka Nam całą konstrukcje dachu zmieniał architekt poniewaz zmienilismy konstrukcje dachu ze stropu na płyte bo w projekcie jest strop A u Ciebie ?? i reszte robiłem tak jak było w projekcie wiec niemysle zeby Tobie inaczej zrobili Co do wymiarów to nie mam zielonego pojecia Zobacz troche na moje foty moze czegos sie dowiesz Ja teraz stoje z robotą chyba do konca roku Przyszedł ten J....Y kryzys i dotknął i mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1969 23.05.2009 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 ale masz jakieś ściany nośne w środku? okjuż widzę że masz ściany fundamentowe pod wszystkimi ścianami i działowe stawiane od początku. Ja mam jedną nośną, a działowe bedą stawiane teraz dopiero. A strop mam lany beton. Wiesz , chyba zmienie ściane działową w sypialniach na 24 cm..., będę pewniejszy, że będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 23.05.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 ale masz jakieś ściany nośne w środku? okjuż widzę że masz ściany fundamentowe pod wszystkimi ścianami i działowe stawiane od początku. Ja mam jedną nośną, a działowe bedą stawiane teraz dopiero. A strop mam lany beton. Wiesz , chyba zmienie ściane działową w sypialniach na 24 cm..., będę pewniejszy, że będzie ok Mysle ze to nie nie jest potrzebne ale jak po zrobieniu ścianki 24 cm bedziesz spał spokojnie to stawiaj bo w sumie to nie bedzie tak bardzo wielki koszt a i Ty bedziesz śnił o czyms miłym a nie ze coś Ci sie na głowe wali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1969 02.06.2009 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 No i ruszamy z więźbą dachową. MAm nadzieję, że bez większych problemówPolski, dzięki za poradę i chęc pomocy, ale myśę ze zbyt mocno panikowałem. Zostawię ściany gr 12cm. A co u Ciebie?Muszę zajrzeć na Twój dziennik. Pzdr http://images48.fotosik.pl/137/1ce0ca17ccee2722med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudnej 06.06.2009 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Janusz, widzę, że Ty również dajesz ładnie do przodu. Jak tak dalej pójdzie, to będziesz musiał pierwszy postawić parapetówkę Powtarzam, zazdroszczę Ci tej pięknej okolicy, jest po prostu boska. Pozdrowienia dla Ciebie i wszystkich których lubisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 07.06.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Na parapetówe to ja się juz wpraszam a jezeli bede jako pierwszy robił to Serdecznie zapraszam Ja z budową stoje narazie w miejscu ( pierd.... kryzys) moze w sierpniu cos podciągne ale to nie bedą wielkie zmiany Pozdrawiam i udanej niedzielki życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1969 08.06.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 dzięki Panowie za słowa pochwały i otuchy. W tej chwili mi sie to przyda jak cholera. Mam troszkę problemów z więźba dachową. Ale o tym napiszę jak się problemy rozwiążą. A jeśli chodzi o parapet to już dziś zapraszam na wakacje 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 10.06.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Witam Co do dachu to Ja u siebie zmieniałem kąt nachylenia ponieważ w małopolsce są inne wymogi kątów nachylenia i musiałem zmienić w projekcie koszt 500zł (dla architektki) Dodatkowo podniosłem o 3 pustaki poddasze (ale to juz był pomysł majstra) Pozdrawiam i czekam na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1969 10.06.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 ok, tylko mi chodzi o to że masz inny kąt nachylenia dachu nad garażem a inny na kopercie. U mnie też w związku że mamy działkę w otulinie parku krajobrazowego to musieliśmy zmienić na 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 26.06.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam Co słychać na budowie ? Jakies nowe fotki Ja na razie stoje w miejscu W sierpniu kupuje drzwi wewnetrzne i juz sie rozglądam ale mniej niż na 600/700 zł nie znajde Bo takich z marketu za 200 z tektury nie chce bo widziałem u kolegi i są troche "lipne" A co u reszt kometowiczów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1969 27.06.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 witam kolegę, u nas w tym momencie skonczyli dach i zamykamy imprezę do jesieni. Niech wysycha, ale też trzeba odpocząć, bo to jest naprawde męczące. Ale tym bardziej zaczynamy wakacje. Pozdrawiam wszystkich kometowiczów. Być może przed wyjazdem na urlop uda mi sie coś wrzucić. jeszcze raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 27.06.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 To sie grzecznie pytam GDZIE FOTKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1969 01.10.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam wszystkich po przerwie wakacyjnej. Polski Twoja ciekawość i cierpliwość zostanie dziś nagrodzona. Nie zaglądałem na forum z braku czasu, ale dziś wrzucam ilka fotek z efektami naszej pracy http://images47.fotosik.pl/208/834ef5746558973amed.jpg http://images50.fotosik.pl/208/683d6f3360e8a7a0med.jpg http://images48.fotosik.pl/208/678ae39de38f92acmed.jpg http://images48.fotosik.pl/208/d57d5440b5dda4c1med.jpg Jak widać troszkę sie zmieniło. ))pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 01.10.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Kurcze domek rośnie tylko powiedz co eo za "wynalazek" za tymi cegłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts