Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak policzyć ilość materiałow potrzebnych na fundamenty.

Oceanos

Recommended Posts

elka51 to sfrustrowany architekt/kierownik budowy który pewnie uciekł do UK bo tu coś spi... i myje gary na zmywaku, dostał bana na poprzedni nick zibi.. to pisze teraz jako kobieta, ma facet rozdwojenie jaźni, albo zmienił płeć ;) :sick::wiggle:

Ja mam projekt w którym mam policzone wszystkie materiały, wszystkie wymiary, a jak czegoś brakuje to dzwonie do kierownika i mi powie i elka51 nie dotykał projektu, majątku za to nie zapłaciłem, pewnie teraz elka51 gul Ci pęknie? Pozdrawiam. :wiggle:

sco-check dokładnie przejrzyj projekt, ja za pierwszym i którymś tam razem wszystkiego nie znalazłem , potrzebowałem więcej czasu aby dobrze odczytywać ;)

Nie widzę za dobrze jakie masz wymiary ławy(słaba jakość), ja miałem ławy 60cmx40cm i strzemion były o ile pamiętam 30x25cm co 20-25cm.

Gość elka51

Brak zestawień stali świadczy o tym iż nie posiadasz projektu wykonawczego. Brak projektu = "oszczędność".

Budowanie z projektu budowlanego (ktory służy wyłącznie do uzyskania pozwolenia na budowę - tj decyzji administracyjnej)... życzę dużo szczęścia i kolejnych "nierozwiązywalnych problemów" :)

Brak zestawień stali świadczy o tym iż nie posiadasz projektu wykonawczego. Brak projektu = "oszczędność".

Budowanie z projektu budowlanego (ktory służy wyłącznie do uzyskania pozwolenia na budowę - tj decyzji administracyjnej)... życzę dużo szczęścia i kolejnych "nierozwiązywalnych problemów" :)

Jakich nierozwiązalnych problemów? Ile u Ciebie kosztuje PROJEKT WYKONAWCZY? Każdy problem budowlany, z architektem i kierownikiem sie rozwiąże. A problem ile potrzeba stali łatwo policzyć, bez zbędnej filozofii!

Edytowane przez heine84

Nikt ci nie wyliczy stali potrzebnej na ławy bez przekroju konstrukcyjnego zbrojenia i opisu co ile i gdzie :) a tylko strzelają ile może być w naj mniejszej ilości . Beton policzysz z metrów sześciennych wysokość razy szerokość razy długość . Pamiętaj że najpierw warstwę chudziaka a potem właściwego betonu. Jak chcesz robić w ławach drewnianych to mogę ci podać ile ci metrów drewna będzie potrzeba . A bloczków fundamentowych schodzi na 2 metry kwadratowe ściany 35 szt. Co do izolacji będziesz potrzebował ile styropianu lepików itp ... też chcesz pisz to jakoś damy radę ...

• 1 month później...
  • 1 year później...