starki 02.01.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Kto posiada rekuperator firmy Jan-Gaz i moze sie podzielic swoimi spostrzezeniami z uzytkowania tego rekuperatora?Jak z awaryjnoscia sprzetu? ms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 03.01.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 w sumie wyglada niegłupio.. Ma co powinien mieć. Trzeba zobaczyć go na "żywca" jak jest z jakością wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 03.01.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Widziałem tą centralę na zywo i moim zdaniem jest to solidna konstrukcja, dobrze wygłuszona , ocieplona, podgrzewna tacka kondensatu, wentylatory u góry , wszystko ładnie dopracowane, spasowane itp. brak bypasu tylko kaseta letnia, brak osobnej regulacji wentylatorów, wymiennik krzyzowy heatexMoim zdaniem wentylatory mogłyby byc stałoprądowe.Krótko: dobra relacja jakość - cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 03.01.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 a jak z prądożernością?Nie za duża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starki 03.01.2009 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Pradozernosc to max 210W, a na 1 biegu to 50W. Fakt ma troche wad - silnik nie na prad staly (ale za to ma 5 biegow), brak automatycznego bypassa, sprawnosc do 70%. Jednak cena jest w granicy moich mozliwosci 3000 i dlatego jest moim glownym faworytem. Ciekawi mnie jego awaryjnosc i czy wystapily komus przypadlosci jak w dospelu (wycieki) lub inne awarie? ms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 03.01.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Pradozernosc to max 210W, a na 1 biegu to 50W. Fakt ma troche wad - silnik nie na prad staly (ale za to ma 5 biegow), brak automatycznego bypassa, sprawnosc do 70%. Jednak cena jest w granicy moich mozliwosci 3000 i dlatego jest moim glownym faworytem. Ciekawi mnie jego awaryjnosc i czy wystapily komus przypadlosci jak w dospelu (wycieki) lub inne awarie? ms. Gdzie znalazłes te dane na temat poboru mocy, bo ja jakos nie moge znaleźć Ciekawe czy można zamontować bardziej oszczędne wentylatory (czy mają w swojej ofercie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starki 03.01.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Gdzie znalazłes te dane na temat poboru mocy, bo ja jakos nie moge znaleźć Ciekawe czy można zamontować bardziej oszczędne wentylatory (czy mają w swojej ofercie)? na tej stroniejan-gaz.ipr.pl/ sa takie male wykresy i na nich widac pobor mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 03.01.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Śledzę ten reku i wiem że mają byc niedługo ich centralki z wentylatorami stałoprądowymi i wymiennikiem przeciwprądowym ale cena bedzie z pewnością wyzsza, kwestia tylko o ile i jak sie to będzie miało do tego co jest na rynku w tej klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starki 04.01.2009 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Pewnie cena na wentylatorach staloprodowych i przeciwprodowym bedzie kolo 5tys. Chyba jednak malo osob ma reku jan-gaz albo nikt nie ma z nim problemow i brak postow na forum (poza pojedynczymi) na temat tego reku. Nie to co o dospelu . ms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starki 17.03.2009 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 No i stalo sie. Kupilem rekuperator Jan-Gaz. Wersja 350+bypass przestawiany dzwigienka (byc moze przerobie na automat z malym sterowniczkiem temperaturowym)+programator tygodniowy.Wykonanie i izolacja termiczna wyglada na solidna. Na razie uruchomilem go na "sucho" i wydaje sie byc cichy. Co prawda nie mam porownania do innych rekuperatorow ale w porownaniu do wentylatora lazienkowego jest duzo ciszej.Urzadzenie wyglada na dopracowane. Jedyny minus jak na razie to slabo zabezpieczony rekuperator do transport (przesylke dostalem kurierem). Rekuperator instalowany bedzie najprawdopodobniej w wiosne/lato - wtedy zobacze jak dziala w normalnych warunkach. ms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 25.03.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Starki ,kupiłes wersję z wentylatorami na prad stały czy zmienny ? , czy masz wersję z wymiennikiem przeciwprądowym czy krzyżowym? Napisz cos wiecej o tym reku, jaka cena, może byc na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 30.07.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Witam, Dostałem ofertę na reku:http://jan-gaz.com.pl/rekuperatory_0_Dane_technicznewersja:WNW0500PBE2 z zastosowanym wymiennikiem przeciwprądowym oraz wbudowanym ręcznym bypassem. Zastanawiam się jak wypada to urządzenie w porównaniu do:BRINK Renovent HR Large 400 ? Czy ktoś ma już działającą instalację na jan-gazie? pzdrKrzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 18.10.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 No i stalo sie. Kupilem rekuperator Jan-Gaz. Rekuperator instalowany bedzie najprawdopodobniej w wiosne/lato - wtedy zobacze jak dziala w normalnych warunkach. ms no i? działa? nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.10.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 coulignon nie pękaj tylko kup ten reku wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 03.11.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam, Mam rekuperator Jan-gaz w wersji 350 m3/h z wentylatorami na prąd zmienny podłączony od 3 miesięcy. w miarę możliwości odpowiem na pytania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 03.11.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Jareq napisz : Jaka jest sprawnośc wymiennika w warunkach takich jak dzisiaj np. czyli około 0 C za oknem ! Mierzyłeś coś ? Jakie jest zurzycie prądu na różnych biegach ? Czy głośniejszy niż lodówka ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 03.11.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam, Poboru prądu nie jestem w stanie zmierzyć ( nie mam sprzętu ) - pozostaje mi wiara że, zgodnie z opisem bierze od 50W na 1 biegu do 200W na piątym. Jest cichy - słychać go tylko w kotłowni ( mam nietypowe rozwiązanie gdzie reku dmucha bezpośrednio w obudowę kominka i dalej na pokoje - co wymagało wygłuszenia obudowy kominka dodatkową warstwą wełny ) Żadnych szumów w pokojach, łazienkach i kuchni - instalacje robiłem na rurach spiro dospela Co do temperatur na dworze 6,7 ( GWC prowizorka - tylko rura ok. 9m. do rozbudowy na żwirowy rzeczywista temp. na dworze 0,4 st. )w domu 20,5do domu dmucha 18,5 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 03.11.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 witam, ma jedną drobniusieńką niedoróbkę - króćce przyłączeniowe nie są szczelne i trzeba uszczelniać bo zasysa albo dmucha Poza tym konstrukcja ( jak dla lajkonika ) b. dobra i solidna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 03.11.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 witam, do reku wpada 6,7 czyli 85.5 % - według wzoru pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 03.11.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Jak by nie było skoro nawiewa 18,5 to jest git !!! Podejżewam że jest porównywalny z Dospel Economic czyli przyzwoita jakośc za przyzwoitą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts