Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekuperator Jan-Gaz opinie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trochę posprawdzałem - średnio się chyba da, bo ich regulatory są rozbite na dwie części i jedna jest przy samym reku, a druga (chyba tylko praktycznie "przyciski i ekran albo wajcha" są na drucie w dowolnym miejscu. Na dodatek oni nie robią tych sterowników sami tylko zlecają innej firmie zajmującej się automatyką (wyleciała mi ich nazwa z głowy). Inne "ładne" regulatory chyba mają wszystko razem w sobie .. ale oczywiście jak już będę zamawiał (I kwartał przyszłego roku) to podpytam co z tym można zrobić i dam tu znać, bo może inni mają też takie "problemy" jak ja ...

da się ale zanim zaczniesz szukać pogadaj najpierw z producentem, moze zaadaptują dla ciebie cos innego, nie wiem ylko na ile oni są elastyczni

Starałem się ostatnio o przysłanie mi schematu połaczeń elektrycznych oraz rysunek przekroju rekuperatora, ale jak do dzis bez odzewu. Co prawda wczesniej mi odpowiedziano na temat regulacji predkości i innych drobiazgów, ale zobaczymy czy otrzymam inne dane...

• 2 weeks później...
a po co wam wiedzieć jak wygląda w środku, tak samo jak ktoś ty na forum chciał do projektu instalacji mieć policzone spadki ciśnień, bez sensu bo z firm instalujących praktycznie nikt tego zrobić nie umie a po drugie to taki projekt ja sam nie zrobiłbym taniej niż za 1000, wam potrzebna jest dtr-ka i instrukcja do niego, to daje pogląd na jego właściwości

a po co wam wiedzieć jak wygląda w środku, tak samo jak ktoś ty na forum chciał do projektu instalacji mieć policzone spadki ciśnień, bez sensu bo z firm instalujących praktycznie nikt tego zrobić nie umie a po drugie to taki projekt ja sam nie zrobiłbym taniej niż za 1000, wam potrzebna jest dtr-ka i instrukcja do niego, to daje pogląd na jego właściwości

Po co zdjęcia wnetrza? Jestem mechanikiem i musze wyrobić sobie zdanie na temat wykonania urzadzenia chocby na podstawie zdjęć skoro nie mogę zobaczyć urządzenia " na żywo"

Bardzo przepraszam, ale nie prosiłem o porady odnośnie mojego podejścia do sprzetu RTV ale prosiłem o zamieszczenie zdjęć rekuperatora jeśli ktoś zechciałby to zrobić ... Tak więć nie rozumiem pytania.

Witam !

Jak moge pomóc to jestem jenżynierem mechanikiem i dokładnie oglądałem urządzenie przed kupnem, mam blisko wiec mogłem sobie podjechać i popatrzeć, przy okazji widziałem też jak to chłopaki składają i jaka jest technologia.

Wg mnie wykonanie porządne, materiały dobre i nie ma partactwa i masówki, troche manufaktura ale dobra.

Pozdr.

konrad

PS

Nie wiem czy w moim dzienniku nie ma jakiegos zdjęcia urządzenia, w razie czego jak będzie potrzebował to daj znaka to Ci wyślę.

Pozdr. z Brazylii.

Witam !

Jak moge pomóc to jestem jenżynierem mechanikiem i dokładnie oglądałem urządzenie przed kupnem, mam blisko wiec mogłem sobie podjechać i popatrzeć, przy okazji widziałem też jak to chłopaki składają i jaka jest technologia.

Wg mnie wykonanie porządne, materiały dobre i nie ma partactwa i masówki, troche manufaktura ale dobra.

Pozdr.

konrad

PS

Nie wiem czy w moim dzienniku nie ma jakiegos zdjęcia urządzenia, w razie czego jak będzie potrzebował to daj znaka to Ci wyślę.

Pozdr. z Brazylii.

Dzieki serdeczne za informację. Szykuję się do zakupu ale dostepnych danych na temat tego rekuperatora skąpo, tak że wdzięczy jestem za każdą informację. Intryguje mnie jak jest wykonany konstrukcyjnie bypas o którym w tym temacie pisano i określono jego działanie jako "niedoskonałe".

• 1 month później...

kangaxx

wiem, że wszystko poszło do góry!

Znam cenę Jan-Gaza ze strony producenta, ale porównując to z innymi urządzeniami nie wychodzi to tak kolorowo. Pytam właśnie o cenę jaką płaciliście bo może są jakieś upusty:)

Z wcześniejszych postów tego wątku wynika, że jedną z zalet Jan-Gaza jest cena.

Ciekawe jak to się ma do Binka (5500zł 8% VAT), z tego co wiem to dobre urządzenie a może nawet leprze.

Jak można to ceny na priv

Edytowane przez michal_mlody