kangaxx 18.11.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 da się ale zanim zaczniesz szukać pogadaj najpierw z producentem, moze zaadaptują dla ciebie cos innego, nie wiem ylko na ile oni są elastyczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuja Andrzej 18.11.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Trochę posprawdzałem - średnio się chyba da, bo ich regulatory są rozbite na dwie części i jedna jest przy samym reku, a druga (chyba tylko praktycznie "przyciski i ekran albo wajcha" są na drucie w dowolnym miejscu. Na dodatek oni nie robią tych sterowników sami tylko zlecają innej firmie zajmującej się automatyką (wyleciała mi ich nazwa z głowy). Inne "ładne" regulatory chyba mają wszystko razem w sobie .. ale oczywiście jak już będę zamawiał (I kwartał przyszłego roku) to podpytam co z tym można zrobić i dam tu znać, bo może inni mają też takie "problemy" jak ja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobu62 18.11.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 da się ale zanim zaczniesz szukać pogadaj najpierw z producentem, moze zaadaptują dla ciebie cos innego, nie wiem ylko na ile oni są elastyczni Starałem się ostatnio o przysłanie mi schematu połaczeń elektrycznych oraz rysunek przekroju rekuperatora, ale jak do dzis bez odzewu. Co prawda wczesniej mi odpowiedziano na temat regulacji predkości i innych drobiazgów, ale zobaczymy czy otrzymam inne dane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobu62 28.11.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 A może ktoś z użytkowników mógłby zamieścić jako załącznik dokumentacje technoczną Jan-Gaza, może tez jakieś zdjęcia wnętrza rekuperatora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MP1719504883 29.11.2010 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Dolaczam sie do prosby przedmowcy........tez mam w planach zakup tego reku,z gory dzieki za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 29.11.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 a po co wam wiedzieć jak wygląda w środku, tak samo jak ktoś ty na forum chciał do projektu instalacji mieć policzone spadki ciśnień, bez sensu bo z firm instalujących praktycznie nikt tego zrobić nie umie a po drugie to taki projekt ja sam nie zrobiłbym taniej niż za 1000, wam potrzebna jest dtr-ka i instrukcja do niego, to daje pogląd na jego właściwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobu62 30.11.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 a po co wam wiedzieć jak wygląda w środku, tak samo jak ktoś ty na forum chciał do projektu instalacji mieć policzone spadki ciśnień, bez sensu bo z firm instalujących praktycznie nikt tego zrobić nie umie a po drugie to taki projekt ja sam nie zrobiłbym taniej niż za 1000, wam potrzebna jest dtr-ka i instrukcja do niego, to daje pogląd na jego właściwości Po co zdjęcia wnetrza? Jestem mechanikiem i musze wyrobić sobie zdanie na temat wykonania urzadzenia chocby na podstawie zdjęć skoro nie mogę zobaczyć urządzenia " na żywo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 30.11.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 jak kupujesz telewizor to tez rozbierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobu62 03.12.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 jak kupujesz telewizor to tez rozbierasz? Bardzo przepraszam, ale nie prosiłem o porady odnośnie mojego podejścia do sprzetu RTV ale prosiłem o zamieszczenie zdjęć rekuperatora jeśli ktoś zechciałby to zrobić ... Tak więć nie rozumiem pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 04.12.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Bardzo przepraszam, ale nie prosiłem o porady odnośnie mojego podejścia do sprzetu RTV ale prosiłem o zamieszczenie zdjęć rekuperatora jeśli ktoś zechciałby to zrobić ... Tak więć nie rozumiem pytania. Witam ! Jak moge pomóc to jestem jenżynierem mechanikiem i dokładnie oglądałem urządzenie przed kupnem, mam blisko wiec mogłem sobie podjechać i popatrzeć, przy okazji widziałem też jak to chłopaki składają i jaka jest technologia. Wg mnie wykonanie porządne, materiały dobre i nie ma partactwa i masówki, troche manufaktura ale dobra. Pozdr. konrad PS Nie wiem czy w moim dzienniku nie ma jakiegos zdjęcia urządzenia, w razie czego jak będzie potrzebował to daj znaka to Ci wyślę. Pozdr. z Brazylii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobu62 05.12.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Witam ! Jak moge pomóc to jestem jenżynierem mechanikiem i dokładnie oglądałem urządzenie przed kupnem, mam blisko wiec mogłem sobie podjechać i popatrzeć, przy okazji widziałem też jak to chłopaki składają i jaka jest technologia. Wg mnie wykonanie porządne, materiały dobre i nie ma partactwa i masówki, troche manufaktura ale dobra. Pozdr. konrad PS Nie wiem czy w moim dzienniku nie ma jakiegos zdjęcia urządzenia, w razie czego jak będzie potrzebował to daj znaka to Ci wyślę. Pozdr. z Brazylii. Dzieki serdeczne za informację. Szykuję się do zakupu ale dostepnych danych na temat tego rekuperatora skąpo, tak że wdzięczy jestem za każdą informację. Intryguje mnie jak jest wykonany konstrukcyjnie bypas o którym w tym temacie pisano i określono jego działanie jako "niedoskonałe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 03.02.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 z tej tacki powinien chyba gdzieś spływać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 04.02.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 ja mam do firmy jangaz jakieś 15km, byłem pare razy i nic złego nie powiem, właściciel starszy chłop, już mu trochę energii brakuje, już nie montuje swoich maszynek po chałupach, lekko firma zmalała ale reku będą nadal robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 05.02.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Może trochę nie na temat ale.. Ile płaciliście za swoje Jan-Gazy bo coś mi się wydaje że poszły mocno do góry w porównaniu do innych reku np.BRINK RENOVENT Chyba producent czyta forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 06.02.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 wszystko poszło do góry, tylko tusk jakby o tym nie wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 06.02.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 (edytowane) kangaxxwiem, że wszystko poszło do góry!Znam cenę Jan-Gaza ze strony producenta, ale porównując to z innymi urządzeniami nie wychodzi to tak kolorowo. Pytam właśnie o cenę jaką płaciliście bo może są jakieś upusty:) Z wcześniejszych postów tego wątku wynika, że jedną z zalet Jan-Gaza jest cena. Ciekawe jak to się ma do Binka (5500zł 8% VAT), z tego co wiem to dobre urządzenie a może nawet leprze.Jak można to ceny na priv Edytowane 6 Lutego 2011 przez michal_mlody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola626 06.02.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam Dzisiaj czytałem, że od lutego BRINK podnosi ceny i namawia do zamawiania centralek już dzisiaj Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 06.02.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 kola626gdzie to słyszałeś? I jakie rzędu podwyżki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola626 06.02.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam http://www.renovent.pl/aktualnosci/news/17,NOWY-CENNIK-2011 "Nowy cennik 2011 Od poczatku lutego 2011 bedzie obowiazywał nowy cennik na rekuperatory Renovent HR . Zapraszam do skladania zamowien , do konca stycznia stara cena ." Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 06.02.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 jeśli chodzi o reku to ja stawiałbym na jangaza a nie brinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts