michal_mlody 06.02.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 jeśli chodzi o reku to ja stawiałbym na jangaza a nie brinka dlaczego? Proszę wyjaśnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 07.02.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 bo swojska maszynka a brink w reklamówkach bajki pisze, poza tym jangaz jest dobrze zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 08.02.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 .. a brink w reklamówkach bajki pisze..y A co konkretnie miałeś na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 09.02.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Może ktoś się jeszcze wypowie w sprawie tych reku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 09.02.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 dlaczego? Proszę wyjaśnij proszę bardzo 1.podają sprawność 95% (wersja large) to jest sprawność teoretyczna, możliwa do osiągnięcia w spreparowanych warunkach, realna jest duuużo niższa i też zależy od warunków 2."Łączna powierzchnia wymiany ciepła wymiennika Renovent HR przekracza 15m2." jak odnieść się z tą powierzchnią do jangaza ponad 20m.kw. siwickiego ponad 30 m.kw. bartosza ponad 40 m.kw ? typowy bełkot i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobu62 09.02.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Czy sugerujesz że firma może się "zwinąć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobu62 09.02.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Swoją drogą nie widziałem nigdzie sprzedaż jan-gaza na internecie, ani w sklepach, ani allegro - ciekawe dlaczego? Czy nie zależy im na obrocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 09.02.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Chyba nikt inny nie chce wypowiedzieć się na ten temat oprócz kangaxxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steve69 09.02.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Więc ja napisze swój pierwszy post.Kupiłem , jutro będzie u mnie.Jak uruchomię centralę to coś naskrobię.Cena jak dla mnie była ok.Poza tym bardzo miły człowiek, odpowie na wszystkie pytania.Jeśli chodzi o reklamę- to może nie musi się reklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 09.02.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 (edytowane) Rozumie że piszesz o JanGazie. Jak się ma do brinka? Taka sama cena. Sprzedawca poleca Brinka ale nie biorę sobie tego do serca.Czy w JanGazie robią projekty wentylacji? Edytowane 9 Lutego 2011 przez michal_mlody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 09.02.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 albo do samego jangaza, na pewno się gość nie obrazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 10.02.2011 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Możecie coś powiedzieć o te firmie: INFOTERM P.P.H.U. Jest link do nich na stronie Jan-Gaza jako firma instalacyjna(projekty).Ktoś korzystał z usług tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steve69 10.02.2011 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 albo do samego jangaza, na pewno się gość nie obrazi Na pewno się nie obrazi a wręcz jeszcze doradzi.Od 14.02 będzie miał opracowaną instrukcję montażu pierwszej instalacji.Taką dostałem informację od Pana Kazimierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 10.02.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 O Jan-Gazie. Nie jestem instalatorem, ani sprzedawcą. Nie potrafię Ci wskazać różnic i podać gotowego rozwiązania. Używam Jan-gaza. Jestem zadowolony, wtopa z kondensatem - mam nadzieję - została rozwiązana i nie była zawiniona przez urządzenie. Jak ma się to do Brinka ? Od kogo mają wymiennik ? Jak swój, to skąd takie kosmiczne wyniki ? Gdzie są badania ? Jak rozmawiałem z właścicielem firmy Jan-Gaz i zapytałem o te sprawności niektórych producentów to się uśmiał i stwierdził: Że to bardzo częsta praktyka, przy czym nikt nie wie skąd w tych reku wymienniki. Jak własne to ................. nikt nie ma kontroli nad badaniami i ich wynikami. Heatex dostarcza wymienniki do wielu reku, można oprzeć się na ich badaniach, można je zrobić samemu. Wszystko jest czyste i jasne. Materiał użyty do jego wykonania, pow. wymiany ciepła, rozstaw płyt, opory itd. Twoje pieniądze, Twój wybór. Co do Jan-Gaz wpisz w google Jack-Went. Zadzwoń, ja kupiłem od niego. pzdr Czy robiłeś jakies pomiary i mozesz podać temperatury nawiewu przy niskich temperaturach. Jak duzy jest Twój rekuperator? Czy chodzi cały czas, czy tez wyłanczasz? Jaka jest mozliwość minimalnej wentylacji w przypadku Twojego rekuperatora? {Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 10.02.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ludziska, o co wam te temperatury, przecież u każdego będą inne z tą samą nawet centralą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 10.02.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Czyli nie przejmujesz się zaleceniami, że reku powinien chodzić cały czas - tez muszę w sobie takie przekonanie obudzić, bo z tego co czytam, przy mroźnych dniach to bez nawilżaczy by się nie obyło. Jak jeszcze wróciły by mrozy i chciało by Ci się pomierzyć to byłoby super. Bo czytamy o odzysku podawanym przez producenta a niby to z palca jest wyssane. No to czym się kierować przy wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 10.02.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ProStaśNapisałeś, że kupowałeś od Jack-Went a czy projekt tobie też robili?Dzisiaj dzwoniłem do firmy - dość pozytywnie odebrałem tą rozmowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 10.02.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Nie. Projekt miałem od znajomego z łódzkiej firmy Dan-Pol. Potem skonsultowałem go z adamem_mk. Kupiłem elementy wg specyfikacji, goście od montażu KG pod moje dyktando to poskręcali (samemu jest niewygodnie) za 200 zł. Reku odpaliłem sam. Tzn. założyłem 4 rury i włożyłem wtyczkę do kontaktu Poregulowałem rozkręcenie anemostatów i śmiga. A tak z ciekawości Jack-Went nadal handluje Jan-Gazem ? pzdr Tak. Gościu powiedział mi, że jak zdecyduje się i będzie już wszystko jasne co i jak to podjedzie do mnie z całym sprzętem i pokaże jak to zainstalować(podłączyć skręcić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 10.02.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Nie usłyszałem tego przez telefon ale widząc co sprzedaje (Ekozefir 3000m3/h) to chyba masz racje Taka będzie moja droga:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 17.02.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Po zapoznaniu się z Instrukcją sterownika rekuperatora Jangaz mam pytanko do użytkowników:1. czy podczas programowania cykli jest możliwość oprócz ustawiania wydajności reku w poszczególnych okresach także manipulowanie stosunkiem nawiew/wywiew ?2. czy regulacja stosunku nawiew/wywiew działa tylko dla GWC=ON ?3. czy jest możliwość całkowitego wyłączenia nawiewu przy włączonym nawiewie i na odwrót, czy regulacja jest tylko nawiewu -10-+20%4. odszranianie wymiennika (*)(*)– rekuperatory wyposażone we własny wewnętrzny system oszraniania wymiennika nie posiadają tej opcji w sterowniku - o jaki wew. system tu chodzi ?4. http://jan-gaz.com.pl/im/SterE2E3.pdf - czy ktoś może dokładnie wytłumaczyć na podstawie rys. o co chodzi z "UWAGA:Siłownik GWC jest na napięcie 230V, jeżeli mamy siłownik na 24V należy go podłączyć jak do by-passu" czyli konkretnie gdzie, pod jakie "zaczepy" ?5. Gwarancja:a. Producent PPHU "ALRES" (http://www.alres.pl) gwarantuje sprawne działanie sprzętu w okresie 12 miesięcy od daty sprzedaży. - tylko 12 miesięcy ???b. towar od Jan-Gaz a reklamacje dot. wadliwego działania sterownika do PHU "Alres" ???c. "Sterownik powinien być dostarczony do miejsca zakupu lub wysłany do serwisu przez klienta na własny koszt, w stanie kompletnym tj. panel sterujący wraz z modułem przekaźników", "Serwis dokona naprawy w ciągu 14 dni (roboczych)", "Termin ten może być wydłużony o czas potrzebny na sprowadzenie niezbędnych części. W takim przypadku użytkownik zostanie powiadomiony o zaistniałej sytuacji" - czy wraz z zakupionymi centralami w Waszych warunkach gwarancyjnych są takie same zapisy ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts